Τρένο η Ξάνθη, 1-0 και την ΑΕΛ, ανέβηκε 2η!

Ασταμάτητη η ομάδα του "αρχιτέκτονα" Λουτσέσκου, εκτός από το να μην χάνει με τίποτα έμαθε πλέον και να κερδίζει. Με "χρυσή" κεφαλιά του Βασιλακάκη συμπλήρωσε 9 αγωνιστικές αήττητη, 3 σερί νίκες και 2 κολλητές στα "Πηγάδια", σε ένα deza vu δεκαετίας με αντίπαλο την Λάρισα!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Την προηγούμενη φορά που έπαιξαν Ξάνθη – Λάρισα σε επίπεδο Super League, η Ελλάδα δεν είχε κρίση, στην Ξάνθη ήταν η... SKODA και στην ΑΕΛ οι Πηλαδάκης – Γιώργος Δώνης ενώ την αναμέτρηση σφύριξε ο Γιώργος Κασναφέρης, δηλαδή ο σημερινός τημ μάνατζερ της ακριτικής ομάδας !!

Και τότε όμως, δηλαδή πριν από περίπου μια 10ετία (11/2/2007) και σήμερα (10/12/20016), το αποτέλεσμα (1-0) – το ημίχρονο που διαμορφώθηκε (β΄45λεπτο) – ο τρόπος που μπήκε το γκολ (με κεφαλιά), ήταν ίδιοι.

Τότε είχε σκοράρει ο Παρασκευάς Άντζας στο 57, σήμερα ο Θοδωρής Βασιλακάκης στο 50΄! Προηγήθηκε η σέντρα ασίστ (συστημένο) του Λάζιτς από τα αριστερά, με τον Βασιλακάκη πάνω στην κίνηση να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα οριζόντιο δοκάρι και δίχτυα, με τον Ξενοδόχοφ ανήμπορο να αντιδράσει!

Με αυτά και με αυτά η Ξάνθη του σπουδαίου Ρουμάνου τεχνικού Λουτσέσκου πάει τρένο, συμπλήρωσε 9 αγωνιστικές αήττητη (μετά τις 2 ήττες της στο ξεκίνημα), πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της και την δεύτερη κολλητή στην έδρα της (4 και 3 αντίστοιχα αν υπολογίσουμε και το Κυπελλικό 3-1 επι της Καλλονής). Θυμίζουμε πως μέχρι να κερδίσει, την προηγούμενη αγωνιστική, 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης, είχε... ξεχάσει τι θα πει “τρίποντο” και γκολ στα “Πηγάδια”.

Μάλιστα με αυτή την νίκη της η Ξάνθη πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και θα μείνει εκεί τουλάχιστον μέχρι αύριο το βράδυ, περιμένοντας το ματς Ατρόμητος- Παναθηναϊκός. Αυτή η Ξάνθη πάντως δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να μπει στα πλει οφ του πρωταθλήματος.

Η Λάρισα, στην επιστροφή του Σάκη Τσιώλη στην Ξάνθη ως αντιπάλου της, ζήτησε στο 4΄ πέναλτι σε χέρι του Ντε Λούκας ενώ μπήκε δυνατά και στην επανάληψη, με τον Ναζλίδη στο 47΄να χάνει μοναδική ευκαιρία για να την βάλει μπροστά στο σκορ (έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, σε γύρισμα του Αναστασόπουλου). Για να ακολουθήσει στα καπάκια το 1-0 από τον Βασιλακάκη, που θα μπορούσε να είχε κάνει και το 2-0 στο 53΄ αλλά αν και χωρίς πίεση, μόνος του, αστόχησε στο πλασέ.

Μέχρι την λήξη η Λάρισα έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, πρώτα στο 81΄με τους Ναζλίδη και Αβραάμ σε φάση διαρκείας και μετά στο 90΄με τον Ποτουρίδη να κάνει εξαιρετική διαγώνια πάσα, ωστόσο ο Καπός δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα να μην πιάσει καλά το σουτ και τη μπάλα να καταλήγει άουτ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Γουάλας,Λισγάρας, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Βασιλακάκης (84’ Νιέτο), Τριάδης (71’ Καμαρά), Λάζιτς, Γιουνές (88’ Ράνος)

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Ποτουρίδης, Αναστασόπουλος (56’ Γκόλιας), Σουλιώτης, Ουρτάδο (70’ Καπός), Αβραάμ, Ναζλίδης, Μαρουκάκης (67’ Λαμπρόπουλος)

News 24/7

24MEDIA NETWORK