Εγκλωβισμός Παναθηναϊκού στη Λάρισα και... -9

Πρώτη απώλεια επί ημερών Ουζουνίδη. Ένας κουρασμένος Παναθηναϊκός απέτυχε ν' απειλήσει με συνέπεια και έμεινε στο 0-0 απέναντι στην πιο επικίνδυνη ΑΕΛ. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ζέκα σ' ένα ματς γεμάτο ένταση και κάρτες.

Εγκλωβισμός Παναθηναϊκού στη Λάρισα και... -9

Αν αυτός Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του, έχοντας περάσει ταυτόχρονα από Περιστέρι και Λάρισα, θα ήταν (μάλλον) υπερβατικό. Τέσσερις ημέρες μάλιστα μετά την εξουθενωτική προσπάθεια στη Ριζούπολη.

Οι "πράσινοι" όμως δεν είναι σε θέση για υπερβάσεις. Τουλάχιστον όχι ακόμα και με τον Νίκο Μαρινάκη σε θέση 6αριού. Ιδίως κόντρα σε μια ΑΕΛ που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια για να μην δώσει τίποτα, να διεκδικήσει κάθε μπάλα, ψηλά ή χαμηλά, να μην αφήσει πεδίο δράσης στους εξτρέμ του "τριφυλλιού" και να πιέσει όσο μπορεί.

Οι "βυσσινί" στήθηκαν με τέτοιο τρόπου που απέτρεψαν τις κάθετες του Βιγιαφάνιες ή τις εφορμήσεις του Εμποκού και με τον Μπεργκ κλεισμένο μεταξύ δύο "θηρίων" πίσω, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τελική στο πρώτο μισό.

Όσο μάλιστα οι "πράσινοι" δεν απειλούσαν τόσο οι γηπεδούχοι ανοίγονταν. Και με πολλές κερδισμένες μάχες στο χώρο του κέντρο έφτιαξαν κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο του β' ημιχρόνου απειλώντας τη μία με Ντέλετιτς και την άλλη με τον Ντοντό μια ευάλωτη άμυνα που δεν προστατευόταν από τα κεντρικά χαφ.

Ο Ουζουνίδης δοκίμασε νωρίς το 4-4-2 με Λέτο-Μπεργκ στην περιοχή, πέρα όμως από μια ευκαιρία του Σουηδού γκολτζή στο 62' (σουτ άουτ) απειλή για τον Ξενοδόχοφ δεν προέκυψε. Όταν δε ήρθε η αποβολή του Ζέκα για χτύπημα στον Αναστασόπουλο στο 81', ο Παναθηναϊκός έχασε κάθε ελπίδα του. Η ΑΕΛ δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα, κράτησε μπάλες όσο και όπως χρειαζόταν, δεν κλείστηκε ποτέ αλλά θωρακίστηκε σωστά και στο 89' άγγιξε τον γκολ, προτού ο Χουλτ διώξει στη γραμμή την κεφαλιά του Φάρκας.

Πήρε εύκολα το βαθμό, ίσως άξιζε και κάτι παραπάνω, και άφησε το "τριφύλλι" στο -9 από την κορυφή.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΛ: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Φάρκας, Γκόλιας (87' Λαμπρόπουλος), Μονιάκης, Αναστασόπουλος (83' Ποτουρίδης), Φατιόν, Ντοντό, Καπός (75' Γιοβάνοβιτς), Ναζλίδης, Ντέλετιτς

Παναθηναϊκός: Οδ.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Μαρινάκης, Ζέκα, Μπουμάλ (58' Παν.Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (65' Λέτο), Μπεργκ

ΤΟ LIVE CHAT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK