Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-1

Ο Αστέρας αν και βρέθηκε να χάνει από την ΑΕΚ κατάφερε και ανέτρεψε την κατάσταση φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη. Το 3-1 ήταν το πρώτο τρίποντο των Αρκάδων μετά από τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-1

Εικόνα αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην Τρίπολη και εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία της μεσαίας γραμμής του Αστέρα στα πρώτα λεπτά. Ο Τσιώλης έβαλε μόνο τον Αλβάρεζ αμυντικό μέσο, την ώρα που ο Λίνεν για να οχυρώσει τα μετόπισθεν της Ένωσης τοποθέτησε στα χαφ τους Μητρόπουλο, Ρίκκα και Φέτση.

Αυτό το γεγονός έδωσε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ΑΕΚ η οποία όμως είχε διάρκεια μόνο 35 λεπτών. Μέχρι δηλαδή τη στιγμή που ο Τσιώλης πέρασε εκτός αγώνα τον Καλαντζή, ο οποίος έπαιζε ως δεύτερος φορ, και στη θέση του μπήκε ο Φραγκουλάκης. Ο Κρητικός μέσος "έδεσε" τη μεσαία γραμμή των Αρκάδων και άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ είχε προλάβει να προηγηθεί με τον Κουτρουμπή στο 20ο λεπτό, μετά από κακά μαρκαρίσματα στο κέντρο άμυνας του Αστέρα. Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Λίνεν βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια από κοντινή απόσταση και εκτέλεσε τον Μπαντή.

Από το 32' κι έπειτα όλα ήταν αλλιώς για τον αγώνα. Ο Φραγκουλάκης έδωσε την ισορροπία που έλειπε στις γραμμές των Αρκάδων και τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα ο Αστέρας ισοφάρισε. Ο Τσαμπούρης με μπαλιά πίσω από τη μεσαία γραμμή έδωσε στον Περόνε και ο Αργεντινός με άψογο κοντρόλ και κούρσα βγήκε απέναντι από τον Κωνσταντόπουλο, πασάροντας την κατάλληλη στιγμή στον Ντε Μπλάσις ο οποίος σκόραρε σε άδειο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο διατηρήθηκε η κυριαρχία του Αστέρα και ακολούθησαν δύο γκολ. Το πρώτο με υποδειγματική αντεπίθεση και σκόρερ τον Ράγιος, και το δεύτερο με εξαιρετική συνεργασία Ντε Μπλάσις-Περόνε με τον πρώτο να στρώνει άψογα και τον δεύτερο να εκτελεί.

Το ματς από το 72' έως το 76' διεκόπη λόγω κακής συμπεριφοράς από τους οπαδούς της ΑΕΚ οι οποίοι πέταγαν καθίσματα και αντικείμενα.

Κλειδί αγώνα

Η αλλαγή του Φραγκουλάκη. Ο Τσιώλης διόρθωσε σχετικά γρήγορα το λάθος που είχε στον καταρτισμό της ενδεκάδας και ο Αστέρας από το 32' κι έπειτα πήρε τα ηνία του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος

Ο Παπαδημητρίου έπαιξε αναγκαστικά ως αριστερό μπακ και αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον ταχύτατο Ναβάρο.

MVP

Ο Περόνε με τον Ντε Μπλάσις μοιράζονται τον τίτλο. Σκόραραν από ένα γκολ και έδωσαν από μια ασίστ.

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 3-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK