Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-2

Ο Παναθηναϊκός δεν "πλήρωσε" την αμυντική δυσλειτουργία και επικράτησε, έστω και δύσκολα, με 4-2 του Παναιτωλικού στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Λεωφόρο. Δύο γκολ οι Πέτριτς και Αμπέντ, μεγάλο παιχνίδι από τον Βιγιαφάνες.

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-2
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναιτωλικός έδειξε από νωρίς τις... διαθέσεις του, αφού προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Λεάντρο Κάπελ βρέθηκε απέναντι στον Λουκ Στιλ, αλλά το κακό κοντρόλ του Ολλανδού βοήθησε τον Άγγλο γκολκίπερ να μπλοκάρει την μπάλα. Η συγκεκριμένη φάση αποτέλεσε... προειδοποιητική βολή, αφού, ένα λεπτό αργότερα, οι Αγρινιώτες πήραν το προβάδισμα με τρομερή ατομική ενέργεια του Λούκας Βιγιαφάνες.

Ο Αργεντινός άσος πήρε την μπάλα στο κέντρο, έφθασε -ανενόχλητος- μέχρι την αντίπαλη περιοχή, κι αφού απέφυγε κατά σειρά τους Στάθη Ταυλαρίδη και Ράσμους Τελάντερ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο πλασέ. Παρόλα αυτά, οι "πράσινοι" κατάφεραν να ισοφαρίσουν άμεσα με τον Μεχντί Αμπέντ. Οι Βίκτωρ Κλωναρίδης και Νίκος Καρέλης συνεργάστηκαν άψογα, με τον δεύτερο να στρώνει εξαιρετικά στον Αλγερινό, ο οποίος με όμορφο φαλτσαριστό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Βέβαια, στην αρχή της φάσης οι Πέτριτς και Καρέλης βρίσκονται σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη συνέχισε να είναι απειλητική και στο 8', ο Πάουλο επιχείρησε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, ύστερα από παρεμβολή του Στιλ. Τελικά, στο 11ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή με όμορφο πλασέ του Μλάντεν Πέτριτς, έπειτα από γύρισμα του Κλωναρίδη. Όμως, η χαρά των παικτών του Παναθηναϊκού κράτησε μόλις πέντε λεπτά, καθώς στο 16' ο Μάρκο Μαρκόφσκι με κοντινή προβολή, ύστερα από σέντρα του Κάπελ έκανε το 2-2. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι ευκαιρίες των Πέτριτς (30') και Καρέλη (32') πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στον Παναιτωλικό, αλλά το σουτ του Αμρ Ουαρντά πέρασε μακριά από την εστία του Στιλ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος και συγκεκριμένα στο 51ο λεπτό, ο Πέτριτς, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ντάνιελ Πράνιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κροάτης με όμορφο γυριστό σουτ (και τη... βοήθεια του Κυριακίδη) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, κυκλοφόρησε την μπάλα έξω από την περιοχή των "πρασίνων", αλλά δεν βρήκε χώρους προς την αντίπαλη εστία. Μοναδική αξιόλογη στιγμή ένα σουτ του Κάπελ στο 68' που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Στιλ.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να "χτυπήσει" στην κόντρα-επίθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στα τελευταία λεπτά, οι Αγρινιώτης κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά σε τρεις περιπτώσεις (83', 87', 90') ο Στέλιος Βασιλείου δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ, ενώ στο 93' ο Αμπέντ "κλείδωσε" τη νίκη για το "τριφύλλι" με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

MVP

Ο Μεχντί Αμπέντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση από την στιγμή που επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Ο Αλγερινός άσος βοήθησε τόσο στον ανασταλτικό τομέα, όσο και στον παραγωγικό με τα δύο γκολ που σημείωσε, αλλά και με τη γενικότερη παρουσία του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Στάθης Ταυλαρίδης πραγματοποίησε μία μετριότατη εμφάνιση, αντιστρόφως ανάλογη της εμπειρίας του. Ο 35χρονος αμυντικός φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχθηκαν οι "πράσινοι", καθώς χάνει τους αντιπάλους του. Γενικότερα, ήταν αργός στις αντιδράσεις του και προέβη σε αρκετά βεβιασμένα λάθη.

Σχόλιο

Ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε με απώλεια βαθμών λόγω των σοβαρών αμυντικών λαθών του, αλλά τελικά η ποιότητα που είχε μεσοεπιθετικα, σε συνάρτηση με τα "τρανταχτά" προβλήματα του Παναιτωλικού τού έδωσαν το "τρίποντο". Παρά το γεγονός πως οι "πράσινοι" δεν αιφνιδιάστηκαν από γρήγορο γκολ και ανέτρεψαν άμεσα το εις βάρος τους σκορ, εντούτοις έδωσαν την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να μπει εκ νέου στο ματς με ακόμη μία ολιγωρία της αμυντικής γραμμής. Επιθετικά η "τριάδα" των Πέτριτς, Καρέλη και Κλωναρίδη λειτούργησε ιδανικά, ενώ κι η είσοδος του Καλτσά βοήθησε το "τριφύλλι". Με βάση όλα τα παραπάνω, ο Αντρέα Σταματσόνι θα πρέπει να δουλέψει πολύ την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, αλλά και να βρει λύσεις όταν απουσιάζουν τα... τρεξίματα του Ζέκα.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδης (63' Καλτσάς), Καρέλης (83' Μπεργκ), Πέτριτς (75' Λαγός).

Παναιτωλικός: Kυριακίδης, Κέβιν (87' Καμαρά), Κούσας, Βιγιαφάνες (79' Βασιλείου), Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας (81' Κουτρομάνος), Ουαρντά.

Το live της αναμέτρησης

18:42
Καλησπέρα από το "Απόστολος Νικολαΐδης", όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Παναιτωλικό.
18:44
Πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής, την πρώτης του δευτέρου γύρου και του πρώτου για το 2016!
18:47
Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με τους Στιλ, Βέμερ, Ταυλαρίδη, Τελάντερ, Νάνο, Εσιέν, Αμπέντ, Πράνιτς, Κλωναρίδη, Καρέλη και Πέτριτς.
18:48
Αναπληρωματικοί είναι οι Κοτσόλης, Λαγός, Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Καλτσάς και Σάντσεθ.
18:49
Από την 18άδα του Τριφυλλιού αποκλείστηκαν οι Λουντ και Γιαννακόπουλος, ενώ εκτός αποστολής είχαν μείνει οι τιμωρημένοι Ζέκα, Κουτρουμπής, Μπουμάλ.
18:51
Στον Παναιτωλικό, αρχίζουν στην ενδεκάδα οι Κυριακίδης, Μάρτιν, Κούσας, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας, Ουαρντά.
18:51
Αναπληρωματικοί είναι οι Στεφανάκος, Καμαρά, Κουτρουμάνος, Ρομέρο, Μήλιος, Βασιλείου, Χαντάκιας.
18:52
Στο Αγρίνιο έμειναν οι Ντιέγκο και Ντάνι Μπεχαράνο, οι τραυματίες Κόρσιενς, Παπουτσογιαννόπουλος και ο τιμωρημένος Ρουσκουγιέδα.
18:59
Οι παίκτες των δύο ομάδων κάνουν την προθέρμανση τους.
19:02
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς και ο Παναιτωλικός στην 13η με 16 βαθμούς.
19:03
Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τη νίκη για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος μετά την ήττα από τον Πανθρακικό.
19:04
Ο Παναιτωλικός "καίγεται" για βαθμούς, ώστε να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.
19:06
Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με διάταξη 4-3-3 και τον Στιλ γκολκίπερ, τους Βέμερ, Τελάντερ, Ταυλαρίδη, Νάνο στην άμυνα, τους Πράνιτς, Εσιέν και Αμπέντ στη μεσαία γραμμή και τους Καρέλη, Κλωναρίδη, Πέτριτς στην επίθεση.
19:11
Ο Ματζουράκης θα παρατάξει τον Παναιτωλικό με 5-4-1! Γκολκίπερ ο Κυριακίδης, τριάδα στα στόπερ οι Κούσας, Μάκος και Παπάζογλου, δεξιός μπακ ο Μύγας, αριστερός μπακ ο Μάρτιν, κεντρικοί χαφ οι Πάουλο και Ουαρντά, δεξιός χαφ ο Βιγιαφάνες, αριστερός ο Καπέλ και επιθετικός ο Μαρκόβσκι.
19:12
Διαιτητής είναι ο Τζήλος από τη Λάρισα, με βοηθούς τους Γκάκα (Λάρισας) και Δουδούμη (Φθιώτιδας) και τέταρτος ο Μιχαηλίδης (Βοιωτίας).
19:20
Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την προθέρμανση και αποχωρούν για τα αποδυτήρια.
19:20
Το ματς διεξάγεται χωρίς την παρουσία θεατών, αφού ο Παναθηναϊκός εκτίει τη δεύτερη από τις τέσσερις αγωνιστικές της ποινής που του έχει επιβληθεί.
19:24
Καλές οι καιρικές συνθήκες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ευνοούν τη διεξαγωγή ενός καλού παιχνιδιού.
19:24
Ο Παναθηναϊκός έχει υποδεχτεί πέντε φορές τον Παναιτωλικό στην Αθήνα και μετράει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, με τέρματα 12-2.
19:32
1' Έναρξη του αγώνα.
19:33
1' O Βιγιαφάνες έβγαλε τον Κάπελ απέναντι στον Στιλ, αλλά ο Ολλανδός επιθετικός δεν έκανε καλο κοντρόλ κι ο Άγγλος μπλόκαρε την μπαλα.
19:33
2' ΓΚΟΛ για τον Παναιτωλικό με το Βιγιαφάνες! Ο Αργεντινός πήρε την μπαλα στο χώρο του κέντρου, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, απέφυγε τους Ταυλαρίδη και Τελάντερ και με όμορφο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του!
19:36
Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να συνέλθει από το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων.
19:37
6' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Ο Κλωναρίδης συνεργάστηκε άψογα με τον Καρέλη, ο οποίος έστρωσε στον Αμπέντ, κι αυτός με φαλτσαριστό σουτ ισοφάρισε για τους "πράσινους"!
19:40
8' ΔΟΚΑΡΙ για τον Παναιτωλικό! Ο Πάουλο επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, ύστερα από παρεμβολή του Στιλ! Στην αρχή της φάσης ο Άγγλος γκολκίπερ απέκρουσε με δυσκολία το πλασέ του Μαρκόφσκι.
19:44
11' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Ο Καρέλης έστρωσε στον Κλωναρίδη, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον αμαρκάριστο Πέτριτς που με πλασέ προ κενής εστίας έκανε την ανατροπή για το "τριφύλλι"!
19:45
Ξέφρενος ρυθμός στα πρώτα 15 λεπτά.
19:48
16' Τρομερά πράγματα! ΓΚΟΛ για τον Παναιτωλικό! Ο Κάπελ έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μαρκόφσκι με κοντινή προβολή έφερε το ματς στα ίσα!
19:49
17' Σουτ του Κάπελ, η μπάλα άουτ.
19:54
Ύστερα από ένα "ξέφρενο" 20λεπτο, ο ρυθμός έχει πέσει στα τελευταία λεπτά.
20:00
29' Σουτ του Αμπέντ, έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κυριακίδης.
20:01
Η "κούρσα" του Βιγιαφάνες στο πρώτο γκολ.
20:02
30' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Πέτριτς έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μάκο, αλλά ο Κυριακίδης δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ.
20:03
32' Σουτ του Καρέλη από το ύψος του πέναλτι, άουτ.
20:05
Πιέζει ο Παναθηναϊκός για το γκολ.
20:07
36' Κίτρινη κάρτα στον Εσιέν.
20:09
37' Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό! Ο Στιλ έδιωξε την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Ουαρντά, αλλά το σουτ του Αιγύπτιου κατέληξε άουτ!
20:15
44' Κίτρινη κάρτα στον Αμπέντ.
20:17
45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ισόπαλες με 2-2.
20:33
Όλα έτοιμα για να αρχίσει το δεύτερο μέρος.
20:33
Στη σέντρα ο Παναθηναϊκός.
20:33
46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
20:36
47' Σουτ του Αμπέντ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε.
20:38
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Καρέλη.
20:40
51' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Ο Πράνιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πέτριτς έπιασε το γυριστό στην κίνηση, ο Κυριακίδης δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του!
20:42
52' Ωραία ενέργεια του Βιγιαφάνες, ο οποίος γύρισε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Στιλ απομάκρυνε.
20:46
O Παναιτωλικός έχει την κατοχή στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν έχει καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των "πρασίνων".
20:50
63' Κίτρινη κάρτα στον Κάπελ.
20:51
63' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Καλτσάς στη θεση του Κλωναρίδη.
20:56
Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούν την μπάλα και προσπαθούν να βρουν χώρους προς την αντίπαλη εστία. Αντίθετα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιχειρούν να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση.
20:56
68' Σουτ του Κάπελ μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα ψηλά άουτ.
20:59
71' Μακρινό σουτ του Βέμερ, μπλοκαρε ο Κυριακίδης.
21:04
75' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Λαγός στη θεση του Πέτριτς.
21:07
78' Κίτρινη κάρτα στον Μύγα.
21:07
79' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Βιγιαφάνες εκτός, ο Βασιλείου εντός.
21:08
80' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, έδιωξε με δυσκολία ο Κυριακίδης!
21:09
81' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Κουτρομάνος στη θέση του Μύγα.
21:11
83' Ο Κέβιν εκτέλεσε το φάουλ, ο Βασιλείου πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μακριά από την εστία του Στιλ.
21:11
83' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Μπεργκ εντός, ο Καρέλης εκτός.
21:14
86' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, η μπάλα άουτ.
21:15
87' Σουτ του Βασιλείου, άουτ.
21:15
87' Αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Κέβιν εκτός, ο Καμαρά εντός.
21:17
Πιέζει ο Παναιτωλικός για το γκολ της ισοφάρισης.
21:19
90' Ευκαιρία για τον Παναιτωλικό! Ο Βασιλείου επιχείρησε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ταυλαρίδης πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ!
21:19
Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.
21:21
92' ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Ο Καλτσάς μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στον Αμπέντ και αυτός με όμορφο πλασέ από το υψος του πέναλτι "σφραγίζει" τη νίκη για τον Παναθηναϊκό!
21:22
94' Τέλος του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-2 του Παναιτωλικού.
21:23
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK