Με το "9άρι" του ο Ολυμπιακός στο 9Χ9

Τα 11 γκολ έφτασε στη Super League Σουρωτή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ και σκοράροντας δις στο παιχνίδι με την Ξάνθη υπέγραψε το ευρύ 3-0 του Ολυμπιακού. Το άλλο τέρμα ο Φορτούνης, αμφιλεγόμενο το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε ανοίγοντας το δρόμο για την "ερυθρόλευκη" επικράτηση, σε μια "γεμάτη" πάντως εμφάνιση από την ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία για την παραμονή της στην κορυφή χάρη στις εννέα σερί νίκες. Δοκάρι ο Ρομαό, με δέκα οι "ακρίτες" στο τελευταίο ημίωρο.

21/01/2018 Olympiacos Vs Xanthi for Superleague season 2017-18 in Apostolos Nikolaidis Stadium in Athens, Greece

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
Ολυμπιακός Ξάνθη GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Αναπόφευκτα η κουβέντα για το άνετο 3-0 του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης, νίκη που ήταν η ένατη σερί στο πρωτάθλημα, θα περιστραφεί γύρω από το πέναλτι που κέρδισε ο Κώστας Φορτούνης στο 26'. Ο Φασίδης έπεσε άγαρμπα και χωρίς να χρειάζεται πάνω στον διεθνή χαφ, ο Καραντώνης χρέωσε πέναλτι και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Όντως η φάση αυτή έστρωσε το δρόμο για την άνετη επικράτηση της ομάδας του Όσκαρ Γκαρθία. Μόνο που βάσει της εικόνας του αγώνα, της απόδοσης των δυο ομάδων και των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν το 3-0 ήταν δίκαιο, αν όχι τιμητικό για την Ξάνθη των λαθών που μετά την αποβολή του Κασάδο και με το σκορ ήδη στο 2-0 πάλευε να σταθεί αξιοπρεπώς στο χορτάρι.

Αν έλειπε η γκάφα του Μελιόπουλου, ίσως είχε αποφύγει το τρίτο γκολ. Διότι οι "ερυθρόλευκοι", που πίεζαν ψηλά και έκλεβαν πολλές μπάλες, είχαν κατοχή (ξεπέρασε το 60%) και τελικές (17, οι 11 στο τέρμα), αλλά όχι την απαιτούμενη ευστοχία. Ο Ρομαό σημάδεψε με τα φάλτσα που έβαλε την μπάλα το οριζόντιο δοκάρι, ο Μιραλάς βρήκε τον μπελά του από τον τρομερό Ζίφκοβιτς και ο Φορτούνης έχασε αυτό που δεν χάνεται μόνος του στη μικρή περιοχή.

Αυτός πάντως που είχε φροντίσει να "κλειδώσει" την ένατη σερί νίκη του Ολυμπιακού ήταν ο Ανσαριφάρντ με την εύστοχη κεφαλιά στο 57' από τη σέντρα του ανεβασμένου Φιγκέιρας. Αν ο Τριάδης είχε ισοφαρίσει στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (πρόλαβε πριν από τη γραμμή ο Σισέ), ενδεχομένως η εξέλιξη του αγώνα να ήταν διαφορετική. Αφότου όμως, στο 59', ο Κασάδο "πλήρωσε" τη βεντέτα που είχε ανοίξει με τον Πάρντο από το πρώτο ημίχρονο και αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε τέσσερα λεπτά (θα έπρεπε να έχει αποβληθεί και ο Κολομβιανός), όλα είχαν κριθεί.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ολυμπιακός: Προτό, Φιγκέιρας (80' Ζιλέ), Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (72' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Φορτούνης, Πάρντο, Μιραλάς (85' Σεμπά), Ανσαριφάρντ

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Σβάρνας, Μελιόπουλος, Φλίσκας, Κασάδο, Καμαρά (74' Λισγάρας), Ντε Λούκας, Τριάδης (62' Σιλά), Ντουρίτσκοβιτς, Φασίδης (87' Σουλεϊμάν), Γέντρισεκ

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK