Ο Λιβάγια θέλει τον... Αργεντινό του!!

Η σοβαρή ΑΕΚ έπαιξε ως Πρωταθλήτρια και με την... (κάνει μάγια) κλάση του Κροάτη σταρ της καθάρισε μέσα σε 10΄τον πολύ σοφτ και... πελάτη της ΠΑΣ. Μια ασίστ κι ένα γκολ από τον "King Marko" ενώ η συνεργασία του με Πόνσε θύμισε την πετυχημένη περσινή με Αραούχο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παραδοσιακά αποτελεί από τους... καλύτερους εντός έδρας πελάτες της ΑΕΚ (28 χρόνια αήττητη γαρ). Η Ένωση στο πρωτάθλημα έχει να χάσει στο ΟΑΚΑ από τον Οκτώβριο του 2017. Και Μαρίνος Ουζουνίδης τον... έχει ως αντίπαλο κόουτς τον Γιάννη Πετράκη...

Κατά συνέπεια το ξεκίνημα με το δεξί για την πρωταθλήτρια Ελλάδας, με 2-0 στο ρελαντί, από μόνο του δεν σηκώνει ιδιαίτερη ανάλυση. Η σοβαρότητα όμως, που έδειξε το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη, παρά το ροτέισον σε σχέση με την... ενδεκάδα της Ουγγαρίας (υπήρχαν 5 αλλαγές) και η ... κυνικότητα των “κιτρινόμαυρων” που “κτύπησαν” δις σε καίρια σημεία της αναμέτρησης, πριν από την λήξη του ημιχρόνου (37΄) και στο ξεκίνημα της επανάληψης (47΄), αποδεικνύουν τον χαρακτήρα της ομάδας.

Σε μεγάλο βαθμό βέβαια το ματς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες η... (κάνει μάγια) κλάση του Μάρκο Λιβάγια. Με ένα ... γκολ πάρε βάλε στον Πόνσε και με μια δική του κλασική εκτέλεση. Κάπως έτσι η ΑΕΚ ξεκίνησε με το δεξί και ως άξια Πρωταθλήτρια την νέα σεζόν, με τον Κροάτη σταρ της να συνεχίζει στο πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε πέρσι, με τα 8 γκολ και τις 6 ασίστ.

Στα σημαντικά της πρεμιέρας για την Ένωση: Πρώτον, όχι μόνο σκόραρε ο “αντι – Αραούχο” Εζεκίελ Πόνσε (που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και του 4-4- 2 από τον Ουζουνίδη), αλλά είχε και εξαιρετική συνεργασία με τον Λιβάγια. Τελικά ο Κροάτης μάλλον θέλει τον... Αργεντινό του ως δίδυμο.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Και δεύτερον, πως παραμένει αξιόπιστη συνολικά ανασταλτικά, παρά τις αλλαγές στην αμυντική 4άδα της, διατηρώντας το μηδέν παθητικό. Έστω κι αν ο ΠΑΣ εμφανίστηκε πολύ σοφτ κι έδειξε πως θέλει πολύ δουλειά. Θα έχει μεγάλο πρόβλημα στο γκολ χωρίς τον Κόντε (δεν χρησιμοποιήθηκε γιατί έκλεισε και θα πάει στην Μπανί Γιας του Ντουμπάι)

Η ΑΕΚ πάντως θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ αν δεν ήταν ο... Βελλίδης ή δεν ακυρωνόταν λόγω λανθασμένης υπόδειξης του βοηθού οφσάιντ ο Μάνταλος (έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 84΄), μετά την ασίστ του Γιακουμάκη. Και όλα αυτά χωρίς να εξασκήσει κάποια ιδιαίτερη πίεση στον ΠΑΣ, αν σκεφθεί κανείς πως το πρώτο κερδισμένο κόρνερ των “κιτρινόμαυρων” ήρθε στο 75΄

Αν δεν υπήρχε και ο... Γκάλο, που αποχώρησε ως αλλαγή με ενοχλήσεις (διάταση) στον αριστερό δικέφαλο που τον καθιστούν αμφίβολο για την ρεβάνς με την Βίντι, θα ήταν η ιδανική πρεμιέρα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γκάλο (72΄Κλωναρίδης), Μπακασέτας, Λιβάγια (64΄ Μάνταλος), Πόνσε (68΄Γιακουμάκης).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Λίλα, Κάστρο (61΄Τζημόπουλος), Ξύδας, Νικολιάς, Κακούμπα (64΄ Μυστακίδης), Γιάκος (46' Κριζμάν).

Κίτρινες: Πόνσε (24’), Κλωναρίδης(81’) / Λίλα (15’), Τζημόπουλος (76’), Κριζμάν (79’), Νικολιάς (90’+)

News 24/7

24MEDIA NETWORK