Η διπλο-πενιά του Μπουζούκη

Το άπιαστο σουτ του νεαρού μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά στο ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Άρχισε ήδη να "ροκανίζει" το -6 που κουβαλά η ομάδα του Γιώργου Δώνη σε μια έδρα όπου δυσκολεύεται παραδοσιακά.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ /  EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποτέ η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη δεν ήταν εύκολη αποστολή. Έχει περάσει δύσκολα βράδια το "τριφύλλι" στην εκάστοτε έδρα των "ακριτών", πόσο μάλλον σε μια χρονιά που αρχίζει υπό μαρτυρικές συνθήκες.

Κόντρα πάντως στις δυσοίωνες προβλέψεις, κόντρα στην εικόνα των περισσότερων φιλικών, η ομάδα του Γιώργου Δώνη έφυγε με το 1-0 από τα Πηγάδια. Χάρη σ' ένα αψεγάδιαστο όσο και άπιαστο σουτ από τον Γιάννη Μπουζούκη στο 69'. Ο μικρός, μόλις 20 ετών, ήταν στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε ρόλο επιτελικό κυρίως, και ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς, παρά την εκτίναξή του στ' αριστερά να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Το γκολ του διπλού ήρθε... από μακριά για τον Παναθηναϊκού, ουδείς όμως αμφισβητεί πως η νίκη του ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Πήγε με κατά συνθήκη φορ τον Μουνιέ, αλλά πάτησε περιοχή κι έφτιαξε τις προϋποθέσεις για να πετύχει το στόχο του, υλοποιώντας το σχέδιό του. Υπήρχε κίνηση, υπήρχε κυκλοφορία, υπήρχε χημεία, υπήρχαν όλα αυτά τα στοιχεία για μια απαιτητική πρεμιέρα κόντρα σε ομάδα που πέρυσι ήταν 6η και τον είχε νικήσει στη Λεωφόρο στο τελευταίο περυσινό παιχνίδι.

Ακόμη κι αν ο Χατζηγιοβάνης δεν πήρε πέναλτι, στο 75', σε ανατροπή που θα συνδυαζόταν με κόκκινη στον Σιλά, ακόμη κι αν ο (πιάσε με αν μπορείς) Εμμανουηλίδης ξόδεψε δις τα ισάριθμα τετ α τετ που είχε με τον Ζίβκοβιτς στο 92' και στο 98' (λόγω πτώσης τάσης του ρεύματος που έφερε έξτρα καθυστερήσεις), ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε ένα αποτέλεσμα που του αφήνει περιθώρια ελπίδας, μιας και την επόμενη αγωνιστική εντός έδρας (κι ας είναι στο ΟΑΚΑ) ίσως έχει καταφέρει να διώξει από πάνω του το βάρος του -6.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης (84' Ορφανίδης), Κασάδο, Φλίσκας, Σιλά, Καμαρά, Ντε Λούκας (56' Καντά), Ντουρίτσκοβιτς, Κίκε,Γέντρισεκ, Κάστρο (46' Φασίδης)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (74' Τζανδάρης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (79' Στάικος), Μουνιέ (88' Εμμανουηλίδης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK