Ολυμπιακός-Αρης 3-0

Με ένα ημίχρονο εξαιρετικής απόδοσης, ο Ολυμπιακός έφτασε στη 10η σερί νίκη (3-0 τον Άρη) και πάει πρώτος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μαρκάνο, Χολέμπας με πέναλτι και Μιραλάς τα γκολ της "ερυθρόλευκης" νίκης. Με 10 οι Θεσσαλονικείς μετά από αποβολή του Σηφάκη.

Ολυμπιακός-Αρης 3-0

Η ταυτότητα του αγώνα

Αγωνιστική: 24η

Σκόρερ: 18' Μαρκάνο, 45'+πεν. Χολέμπας, 69' Μιραλάς

Κίτρινες κάρτες: 45'+ Χολέμπας, 60' Τοροσίδης - 24' Σανκαρέ, 45'+Καπετάνος

Κόκκινες κάρτες: 45' Σηφάκης

Διαιτητής: Γιάχος

Βοηθοί: Γεωργιάδης - Γρεβένης

Εικόνα του αγώνα

Σε τρεις λέξεις αποτυπώθηκε η λογική του Ολυμπιακού στο εν λόγω παιχνίδι: πίεση ψηλά, γκολ, συντήρηση. Ακριβώς όπως συνέβη. Η ευκαιρία του 1', όταν ο Σηφάκης έσωσε την εστία του, ήταν ενδεικτική της διάθεσης των "ερυθρόλευκων" να πατήσουν περιοχή και να περιορίσουν τον Άρη σε παιχνίδι μισού γηπέδου.

Η απλότητα χαρακτήρισε το παιχνίδι των ποδοσφαιριστών του Βαλβέρδε, οι οποίοι με ωραίους συνδυασμούς κυρίως μιας πάσας βρίσκονταν συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή. Δεν έμειναν μάλιστα στο 1-0 από την κεφαλιά του Μαρκάνο στο 18' (οι "κίτρινοι" διαμαρτύρονται ότι πριν το γκολ υπήρξε φάουλ στον Νέτο), συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο.

Διαδοχικές τελικές προσπάθειες, σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες, με βασικό εκφραστή τον Μιραλάς (χαμένο τετ α τετ στο 21', δοκάρι στο 23') και ένα ανάποδο ψαλίδι του Μοντέστο στο 28', συνέθεσαν την εικόνα υπεροχής των Πειραιωτών, οι οποίοι δεν άφηναν τίποτα στην τύχη.

Με μια μόλις τελική προσπάθεια σε όλο το πρώτο ημίχρονο (κεφαλιά άουτ του Λαζαρίδη), ο νωθρός και νωχελικός Άρης δεν θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του. Ιδίως μετά το 2-0 και την αποβολή του Σηφάκη στο πέναλτι που κέρδισε ο Αμπντούν και εκτέλεσε ο Χολέμπας στο φινάλε πρώτου ημιχρόνου. Παραδόξως πάντως η ομάδα του Μασάδο λειτούργησε καλύτερα με αριθμητικό μειονέκτημα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την επιλογή του Ολυμπιακού να καταλαγιάσει την πίεσή του, οι "κίτρινοι" κράτησαν μπάλα και απείλησαν με Γιαννιώτα (σούτ που απέκρουσε ο Μέγερι) με τον Σανκαρέ (δύο κεφαλιές άουτ).

Εκτέθηκαν όμως εκ νέου στην κάθετη μπαλιά του Μακούν και το πλασέ του Μιραλάς που κατέληξε βασανιστικά στην εστία του Βελλίδη (μπορούσε να προλάβει) για το 3-0 στο 69'. Εκεί έπεσαν οι τίτλοι τέλους, παρά τις προσπάθειες των Γιαννιώτα και Σολτάνι για το γκολ της τιμής. Στο φινάλε δε Μαρκάνο και Γιαννιώτης εμπλέκονται σε μια περίεργη φάση, αλλά ο Γιάχος αποφάσισε να δώσει συνέχεια και όχι πέναλτι.

Κλειδί του αγώνα

Το φρεσκάρισμα του Βαλβέρδε στην αρχική 11άδα (άλλαξε τα 5/11) επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πιέσει από την πρώτο λεπτό στα 3/4 του γηπέδου και να αναγκάσει τον Άρη σε πολλά λάθη. Κάπως έτσι προήλθαν τα πρώτα δύο γκολ που ουσιαστικά καθόρισαν τη μοίρα του αγώνα

MVP

Ο Τζαμέλ Αμπντούν δεν σκόραρε, αλλά η συνολική προσφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από το γκολ που δεν ήρθε. Ο Αλγερινός εξτρέμ ήταν αεικίνητος και στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού ήταν ο κορυφαίος των "ερυθρόλευκων", ενώ στο δεύτερο εξ αυτών που προσπάθησαν περισσότερο.

Αδύναμος κρίκος

Στο διάστημα υπεροχής του Ολυμπιακού, όταν δηλαδή η άμυνα του Άρη δέχθηκε αφόρητη πίεση, ο Νίκος Λαζαρίδης εκτέθηκε πολλάκις. Ήταν ένα χρόνο πιο αργός από τους αντιπάλους του, οι αντιδράσεις του όταν έπρεπε να απομακρύνει ήταν άσχημες, ενώ σε δύο περιπτώσεις έδωσε την μπάλα στο... πιάτο του Αμπντούν - από την πρώτη προήλθε το πέναλτι/δεύτερο γκολ.

Ολυμπιακός-Αρης 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK