Ερωτευμένη με την κορυφή η ΑΕΚ: 3-0 τον Παναθηναϊκό και άλμα τίτλου!

H AEK δεν πρόκειται να αφήσει την ανεπανάληπτη ευκαιρία για πρωτάθλημα να περάσει ανεκμετάλλευτη. Με το 3-0 επί του Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, η Ενωση έδειξε ότι ξέρει πώς να κατακτήσει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 24 ολόκληρα χρόνια. Δύο γκολ ο Αραούχο, κατέρρευσε ο ΠΑΟ μετά την αποβολή!

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σιγά μην άφηνε την (ιστορική) ευκαιρία! Στο ματς-πρόκληση απέναντι στον Παναθηναϊκό που ήξερε πως με τρίποντο έκανε όχι απλά βήμα αλλά άλμα τίτλου, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που τη συνόδευε, νίκησε με 3-0 τον ταλαιπωρημένο αγωνιστικά, διοικητικά και οικονομικά αντίπαλό της, και βρίσκεται αγκαλιά με το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το μακρινό 1994!

Θα μπορούσε βέβαια να την... πατήσει το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ καθώς οι "πράσινοι" μπήκαν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν σαφώς πιο επικίνδυνοι, όμως αυτό δεν έγινε γιατί είχε φύλακα-άγγελο και κάτω από την εστία και στη γραμμή κρούσης της.

Ο πρώτος ήταν ο Μπάρκας που θύμιζε... Ατματσίδη στις μεγάλες του στιγμές με τη φανέλα της ΑΕΚ τη δεκαετία του '90 σταματώντας εντυπωσιακά με το αριστερό χέρι το δυνατό σουτ του Κουλιμπαλί στο 8, και ο δεύτερος ο Αραούχο.

Ερωτευμένη με την κορυφή η ΑΕΚ: 3-0 τον Παναθηναϊκό και άλμα τίτλου!
EUROKINISSI

Προειδοποίησε ο Αργεντινός στο 13' με σουτ του να σταματάει στο σώμα του Κολοβέτσιου και στο 30' "απασφάλισε", καθώς έκανε τέλειο κοντρόλ μετά από το γέμισμα του Χριστοδουλόπουλου και με ασύλληπτη κανονιά εκτός περιοχής άφησε άγαλμα τον προσωπικό φρουρό του Ινσούα και τον Βλαχοδήμο, που είδε τη μπάλα να καρφώνεται στο βάθος της εστίας του.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Θάνος εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του πάνω στον Ινσούα δείχνοντάς του δεύτερη κίτρινη μέσα σε 22 λεπτά (η πρώτη στο 12', η δεύτερη στο 34') και κάπου εκεί η παράσταση τελείωσε!

Και αυτό γιατί στο δεύτερο μέρος ο ανταγωνιστικός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους κλειδώθηκε στα αποδυτήρια και παρατάχτηκε στο χορτάρι μία κουρασμένη ομάδα, άδεια από σωματικές και ψυχικές δυνάμεις, με την σοβαρή και αποτελεσματική ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο και να στήνει πάρτι με εφαλτήριο τις πτέρυγές της, ειδικά την αριστερή.

Ερωτευμένη με την κορυφή η ΑΕΚ: 3-0 τον Παναθηναϊκό και άλμα τίτλου!
EUROKINISSI

Οι Χουλτ, Χριστοδουλόπουλος και Μπακασέτας ταλαιπώρησαν αφάνταστα την πράσινη άμυνα, η οποία κατέρρεε σταδιακά. Πρώτα ήρθε στο 52' το γκολ του Γκάλο που συντάραξε τα θεμέλιά της ενώ στο 68' ήρθε το δεύτερο γκολ του Αραούχο για να την ξεχαρβαλώσει...

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με την ΑΕΚ να κλείνει το 90λεπτο με 3 γκολ και ισάριθμα δοκάρια αλλά και με 3 βαθμούς χρυσούς στη μάχη του τίτλου και τον Παναθηναϊκό να υποτάσσεται στη μοίρα του, έχοντας στο μυαλό του πως τα χειρότερα (αφαιρέσεις βαθμών λόγω προσφυγών και κίνδυνος υποβιβασμό λόγω αδειοδότησης) είναι προ των πυλών...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

AEK: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ (77' Γαλανόπουλος), Γκάλο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (63' Μασούντ), Αραούχο (84' Γιακουμάκης)

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (74' Οικονόμου), Μουνιέ (62' Νέβες), Λουντ, Κουλιμπαλί, Δώνης (74' Μυστακίδης)

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK