Παναιτωλικός-Αρης 5-1

Ο Παναιτωλικός είναι ακόμη ζωντανός! Στη μετά Λεμονή εποχή η ομάδα του Αγρινίου σκόρπισε 5-1 το... φάντασμα του Άρη και θα παίξει τα ρέστα του στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, ελπίζοντας σε ταυτόχρονες απώλειες της Κέρκυρας και του Εργοτέλη για να παραμείνει στην κατηγορία.

Παναιτωλικός-Αρης 5-1

Η ταυτότητα του αγώνα

Αγωνιστική: 29η

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Βοσκάκης

Βοηθοί: Ελευθερίου, Σταματόγλου

Σκόρερ: 13' Πασάς, 45' Καμαρά, 49' Χαριστέας, 53'αυτ. Σανκαρέ, 76' Φερνάντες - 74' Γιαννιώτας

Κίτρινες κάρτες: 12' Χαριστέας, 17' Κούσας, 65' Ετζεγκέλε, 85' Γκόλιας, 93' Παλαιολόγος, 94' Μουμίν - 21' Φατί, 32' Λαζαρίδης, 45' Παπαζαχαρίας, 75' Γιαννιώτας

Κόκκινες κάρτες: 94' Γκόλιας - 85' Φατί

Εικόνα του αγώνα

Το βαθμολογικό κίνητρο ήταν τεράστιο για τους "κυανόκίνητρους" απέναντι σ' έναν Άρη που λίγες ώρες πριν από τη σέντρα... ξέμεινε από στόχους, ύστερα από την καταδικαστική ποινή που του επέβαλε η Επιτροπή Εφέσεων. Από το 13' που ο Πασάς άνοιξε το σκορ για τον Παναιτωλικό διεφάνη η τρομερή θέληση των ποδοσφαιριστών του Νταλακούρα να πολεμήσουν μέχρι το τέλος και να διεκδικήσουν την ανατροπή των δεδομένων σε μια μάχη που πριν από τη σέντρα φάνταζε χαμένη.

Οι φιλοξενούμενοι δεν ανταποκρίθηκαν σε κανένα σημείο στην πίεση που έφερε το 1-0 και ήταν τρομερά επιρρεπείς στα λάθη. Απέτυχαν να διαχειριστούν τις καταστάσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι μετά το προβάδισμα του Παναιτωλικού και στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δέχθηκαν ένα δεύτερο χτύπημα από τον Καμαρά. Το αν είχε προηγηθεί φάουλ δεν δικαιολογεί την παιδική αντίδραση στη συνέχεια της φάσης.

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν ακόμη πιο εφιαλτικό για τον Άρη. Ο Παναιτωλικός, με παρακαταθήκη το 2-0 του πρώτου 45λεπτου, κυριάρχησε στο χορτάρι και εκμεταλλεύτηκε κάθε αντίπαλη αδράνεια. Σε ρόλο τιμωρού ο Άγγελος Χαριστέας. Πρώτα στο 47', μετά από το δώρο των Παπαζαχαρία - Βελλίδη, και έπειτα στο 53', παρόλο που το δεύτερο γκολ χρεώθηκε στον Σανκαρέ, κάνοντας... πάρτι σε μια άμυνα που πελαγοδρομούσε και αναγκάζοντας τους οπαδούς του Άρη να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Μασάδο ήταν ανήμπορος να βοηθήσει από τον πάγκο και το γκολ του Γιαννιώτα ούτε ως παρηγοριά στον άρρωστο δεν λειτούργησε. Άλλωστε η ομάδα του Αγρινίου δεν κατέβασε ταχύτητα, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έφτιαξε ευκαιρίες, φτάνοντας στο θριαμβευτικό 5-1 με τον Φερνάντες, πάλι από λάθος στο κέντρο αντίπαλης άμυνας. Η διακοπή για επεισόδια εκτός γηπέδου και οι αποβολές των Φατί - Γκόλια δεν επηρέασαν την ιστορία της αναμέτρησης.

Κλειδί του αγώνα

Η νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Πάθος, θέληση, μαχητικότητα από τη μία, νωχελικότητα, εκνευρισμός, απάθεια από την άλλη.

ΜVP

Ο Άγγελος Χαριστέας ήρθε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, έβαλε στην άκρη το συναίσθημα και τιμώρησε τα λάθη στην αντίπαλη άμυνα, πετυχαίνοντας ουσιαστικά δύο γκολ και όχι ένα που του χρεώθηκε.

Αδύναμος κρίκος

Βελλίδης ή Σανκαρέ; Οι δυο τους διαγωνίστηκαν στο ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη στη διάρκεια του ματς. Ο νεαρός γκολκίπερ είχε τραγικές αντιδράσεις σε εύκολες φάσεις, την ίδια ώρα που ο Γάλλος στόπερ λειτούργησε ερασιτεχνικά σ' όλη τη διάρκεια του ματς.

Παναιτωλικός-Αρης 5-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK