"Πάρτι" με πέντε γκολ, γιορτή για το 44ο πρωτάθλημα!

Ένα βαθμό ήθελε, πέντε γκολ έβαλε! Ο Ολυμπιακός ήταν απολαυστικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και με το εντυπωσιακό 5-0 σφράγισε με πανηγυρικό τρόπο το 7ο σερί πρωτάθλημα και 44ο στην ιστορία του. "Έξω, έξω" φώναζαν οι οπαδοί του πριν εκτελέσει πέναλτι ο Ντομίνγκες.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πάρτι τίτλου με καλεσμένους 25.000 οπαδούς! Στον Ολυμπιακό αρκούσε έστω ένας βαθμός απέναντι στον (αδιάφορο βαθμολογικά) ΠΑΣ Γιάννινα για να εξασφαλίσει μαθηματικά το πρωτάθλημα, 7ο συνεχόμενο, 19ο στα τελευταία 21 χρόνια και 44ο στην ιστορία του, όμως μπροστά στο κοινό του ήταν αποφασισμένος να κλειδώσει τον τίτλο με θεαματικό τρόπο και το πέτυχε σε υπερθετικό βαθμό.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πέτυχε πέντε γκολ (δύο ο Ντε Λα Μπέγια, από ένα οι Μάριν, Ντα Κόστα και Ντομίνγκες από την άσπρη βούλα) και δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες για να σημειώσει... άλλα τόσα (εκπληκτικός ο Πασχαλάκης που έκανε 7 αποκρούσεις) με το φινάλε να βρίσκει τους "ερυθρόλευκους" να επικρατούν με το ευρύ 5-0 και να το γιορτάζουν μαζί με τους φιλάθλους τους φορώντας συλλεκτικά μπλουζάκια που έγραφαν: "Champions 2016-17, 44, 7 in a row (επτά συνεχόμενα)".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΜΑΡΙΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΜΑΡΙΝ ICON

Ουσιαστικά το ματς και ο τελικός νικητής κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο ή για να είμαστε ακριβείς από το πρώτο ημίωρο, με τους παίκτες του Τάκη Λεμονή να "ζεσταίνουν" τις μηχανές τους με τρεις ευκαιρίες μέχρι το 20λεπτο και από το 21' μέχρι το 29' να στέλνουν τρεις φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάριν με κοντινό πλασέ στο 21' άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη και τον τίτλο, ο Ντα Κόστα με κεφαλιά στο 24' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα αριστερά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του ενώ στο 29' ο Ντε Λα Μπέγια με κοντινή προβολή έγραψε το 3-0 και έδωσε το έναυσμα για να αρχίσει η... γιορτή στις εξέδρες. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε κυριαρχήσει πλήρως στη μεσαία γραμμή και έβγαζε φάσεις είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα, μετρούσε ήδη 11 τελικές μέχρι το 35' ενώ το φινάλε του ημιχρόνου τον βρήκε να έχει 14 τελικές προσπάθειες (9 εντός εστίας) έναντι μόλις 1 (εντός εστίας) της ομάδας του Γιάννη Πετράκη και κατοχή μπάλας 74%-26%.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΝΤΕΛΑΠΕΓΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΝΤΕΛΑΠΕΓΙΑ ICON

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τάκης Λεμονής έκανε διπλή αλλαγή περνώντας στο χορτάρι τους Ντομίνγκες και Ελιουνούσι αντί των Φορτούνη και Μάριν, με τους Πειραιώτες να βγάζουν πάντως το πόδι από το γκάζι έχοντας στο μυαλό τους και τη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και τους Ηπειρώτες να ησυχάζουν μέχρι το 70' από την ασφυκτική πίεση που είχαν υποστεί στο πρώτο ημίχρονο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Δεν κατάφεραν όμως να αποφύγουν τη συντριβή, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει πάλι στροφές από το 70' και μετά και να φτάνει στα πέντε γκολ στο ματς, με τη διαφορά των πέντε τερμάτων υπέρ του να εμφανίζεται ξανά μετά την πρεμιέρα της φετινής Super League (6-1 με Βέροια)! Στο 71' οι Ντομίνγκες, Ανσαριφάρντ και Ελιουνούσι "έκρυψαν" τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα από πλασέ του Ντε Λα Μπέγια για το 4-0 ενώ στο 81' ο Ντομίνγκες διαμόρφωσε το τελικό 5-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (δεύτερο κερδισμένο στη σεζόν για τους πρωταθλητές) το οποίο "σήκωσε στο πόδι" όλο το "Καραϊσκάκης".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Και αυτό γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού χειροκρότησαν αρχικά ειρωνικά την απόφαση του διαιτητή να το καταλογίσει και στη συνέχεια ζητούσαν μέσω συνθήματος ("Έξω, έξω") από τον Αργεντίνο να αστοχήσει. Το φινάλε τους βρήκε πάντως όλους ενωμένους, με παίκτες, προπονητή και οπαδούς να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου τίτλου και να στρέφουν πλέον το βλέμμα στο δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ με στόχο τη μεγάλη ανατροπή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ICON

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα (λ.τ. 64' Καμπιάσο), Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Μαρίν (46' Ελιουνούσι), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Κούτρης, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68' Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Νικολιάς (89' Καρανίκας), Βιντάλ (46' Μαμπουλού), Γιάκος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK