Αρης-Ατρόμητος 0-1

Χάρη στο γκολ του Κώστα Μήτρογλου ο Ατρόμητος πέτυχε σπουδαία νίκη (1-0) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" απέναντι στον ακίνδυνο Αρη που έπαιξε για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω της ανόητης αποβολής του Σολτάνι.

Αρης-Ατρόμητος 0-1

Η εικόνα του αγώνα:

Βάλτε κάτω τις αναμετρήσεις ΟΦΗ-Ατρόμητος και ΠΑΣ-Αρης. Τι κρατάμε και τι πετάμε. Από πλευράς Αρη, όλα. Τίποτα δεν θύμιζε ο Αρης την ομάδα κόντρα στον ΠΑΣ. Μπορεί να μην κέρδισε, αλλά ήταν επιθετικός, δημιουργικός και άτυχος για όσους θυμούνται τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οσον αφορά στον Ατρόμητο, θύμισε την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου στο Γεντί Κουλέ, μόνο που αυτή τη φορά δεν έκανε τα λάθη που έκανε τότε, παρέμεινε σοβαρός σε όλη τη διάρκεια του ματς και σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα πήρε μία δίκαιη και εύκολη νίκη.

Ο Ατρόμητος άρχισε το ματς με κάτω τη μπάλα. Εξάλλου είναι από τις λίγες ομάδες που μπορούν να παίζουν έτσι. Δεν φοβήθηκε από τον αντίπαλο και την έδρα του και φρόντισε να εγκλωβίσει τα ατού του. Μάλιστα, με το γκολ του Μήτρογλου στο 18ο λεπτό (σκόραρε για δεύτερη σερί χρονιά μετά το τέρμα που σημείωσε πέρυσι με τη φανέλα του Πανιωνίου) έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των γηπεδούχων. Αν εξαιρέσουμε ένα καλό φάουλ του Νέτο, το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη δεν είχε να αντιπαρατάξει κάτι απέναντι σε ένα σύνολο που ήξερε τι ζητούσε και, το κυριότερο, ήξερε πως να το πάρει.

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους, ο Σολτάνι φρόντισε να κρεμάσει την ομάδα του στο δύσκολο έργο της ανατροπής του 0-1 με την ανόητή του ενέργεια απέναντι στον Επστάιν. Το χτύπημα εκτός φάσης στον Γερμανό, έστειλε τον παίκτη του Αρη στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη και τον Τσιώλη να ψάχνει το αντίδοτο στο δεύτερο μέρος.

Ο Αρης προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με στημένα, αλλά κι αυτές οι προσπάθειες περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα με τους φιλοξενούμενους να είναι σίγουροι στις κινήσεις τους, αν και δεν τελείωναν τις φάσεις όπως θα έπρεπε.

Το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με το κακό βράδυ του Τσέζαρεκ καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή του Αρη να ισοφαρίσει, έστω. Ετσι, ο Ατρόμητος, που είχε την ψυχραιμία σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, κράτησε το γκολ του Μήτρογλου, παρέμεινε αήττητος μετά από δύο αγωνιστικές (σε έδρες όπως το Γεντί Κουλέ και το Βικελίδης) και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με... ευρωπαϊκή αισιοδοξία.

Το κλειδί του αγώνα:

Εν συντομία, το γκολ του Μήτρογλου και η αποβολή του Σολτάνι. Ο Ατρόμητος σκόραρε σχετικά νωρίς και ο Σολτάνι άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο κρισιμότερο σημείο. Ενας ώριμος και ψύχραιμος Ατρόμητος κόντρα σε έναν Αρη που δεν έδειξε τίποτα από τα καλά του στο ματς με τον ΠΑΣ.

MVP:

Δεύτερο συνεχόμενο γκολ στη συγκεκριμένη έδρα μέσα σε λίγους μήνες. Γι' αυτό αποκτήθηκε ο Μήτρογλου, αυτή είναι η δουλειά του.

Ο αδύναμος κρίκος:

Χωρίς διάθεση και ψυχολογία ο Τσέζαρεκ. Δεν βοήθησε καθόλου. Μα καθόλου.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κόκκινη: Σολτάνι (45+2΄)

Κίτρινες: Τσέζαρεκ, Φατί - Επστάιν, Ιτάνζ

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Σηφάκης, Νέτο, Μίτσελ (78΄ Τοπούζης), Σολτάνι, Τόχα (29΄ Καζναφέρης), Τσέζαρεκ, Καστίγιο, Φατί, Ντίκο (89΄ Πρίττας), Καπετάνος, Λαζαρίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Τάτος (67΄ Σφακιανάκης), Επστάιν, Καραγκούνης (59΄ Μπέλιτς), Γιαννούλης, Μήτρογλου, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία (73΄ λ. τρ. Δημούτσος).

Το live του αγώνα :

News 24/7

24MEDIA NETWORK