"Ξεμπούκωσε" ο ΠΑΟΚ, "περίπατο" με Κέρκυρα

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ μετά τον ευρω-αποκλεισμό από την Έστερσουντ και την πήρε με άνεση κόντρα στην Κέρκυρα, με το 3-1 να αδικεί μάλιστα τον "Δικέφαλο του Βορρά".

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ούτε παραγγελία να ήρθε η Κέρκυρα για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δέχτηκε ένα ηχηρότατο χαστούκι στο Europa League από την Έστερσουντ μεσοβδόμαδα και χρειαζόταν πάση θυσία το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα (0-0 στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό) για να ηρεμήσει (διακόπτεται το πρωτάθλημα λόγω εθνικών ομάδων) και να αποφύγει ακόμα περισσότερους κλυδωνισμούς και απέναντι στους Φαίακες όχι μόνο πήρε τη νίκη αλλά και με χαρακτηριστική άνεση.

Οι φιλοξενούμενοι, με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο (Χριστοφοράκης, από Δευτέρα αναλαμβάνει ο Βοσνιάδης) εμφανίστηκαν εξαιρετικά αδύναμοι για να κοντράρουν τον ΠΑΟΚ, ήταν ευάλωτοι στην άμυνα ενώ δυσκολεύονταν να αλλάξουν πάνω από 3-4 συνεχόμενες πάσες στην επίθεση.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Παρόλα αυτά το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, σκορ που ήταν προϊόν μαγικής εικόνας. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να φτιάξει 11 τελικές προσπάθειες (6 εντός εστίας, 2-3 κλασικές, ένα δοκάρι με τον Λεβέκ) πριν ανοίξει το σκορ στο 41ο λεπτό με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή ενώ η Κέρκυρα είχε ευστοχία... 100%!

Στη μία και μοναδική επικίνδυνη επίσκεψή της στα ασπρόμαυρα καρέ, είδε τον Νούνες να μπαίνει στην περιοχή και να ανατρέπεται από τον Σάκχοφ, για να ευστοχήσει ο ίδιος παίκτης από την άσπρη βούλα και να δώσει σασπένς στο ματς που έμοιαζε να την είχε χάσει λίγα λεπτά νωρίτερα μετά το 1-0.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÊÅÑÊÕÑÁ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η "σεμνή τελετή" έλαβε πάντως τέλος πολύ γρήγορα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν ό,τι θέλουν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ειδικά από τις πτέρυγες (ασταμάτητος ο Μάτος που έπαιζε ως φουλ-μπακ) και να πετυχαίνουν δύο τέρματα πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα.

Στο 54' ο Μάτος γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά και ο Πέλκας ήταν ο ένας από τους τρεις παίκτες του "Δικεφάλου" που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας για να γράψει με προβολή το 2-1 (στη φάση αυτή η Κέρκυρα είχε μπει σχεδόν όλη μέσα στην περιοχή της) ενώ στο 58' μπήκε ο Μακ ως αλλαγή και ένα λεπτό αργότερα με ωραίο σουτ με δεξί εξωτερικό έγραψε το 3-1.

"Ξεμπούκωσε" ο ΠΑΟΚ, "περίπατο" με Κέρκυρα

Μετά από αυτή την εξέλιξη το τελευταίο ημίωρο μετατράπηκε ουσιαστικά σε τυπική διαδικασία, με τους γηπεδούχους να κατεβάζουν ρυθμούς διατηρώντας πάντως τον απόλυτο έλεγχο και το φινάλε να βρίσκει τον ΠΑΟΚ να έχει 20 τελικές χωρίς να "φορτσάρει" και την Κέρκυρα να φεύγει με τρία γκολ στην άδεια Τούμπα και να αισθάνεται ανακουφισμένη για τη μικρή έκταση της ήττας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Λεβέκ (65' Πούγγουρας), Κάτσε, Σάκχοφ, Λημνιός (58' Μακ), Κάμπος, Πέλκας, Πρίγιοβιτς (79' Κουλούρης)

ΚΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Γκόμες, Κόντος (62' Μπάουμαν), Ντιόγο, Σιόντης, Νούνες (53' Επστάιν), Ντουάλα, Ζορμπάς (76' Μεληκιώτης)

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK