Αρης-Κέρκυρα 1-1

Η Κέρκυρα πήρε βαθμό στο άδειο "Κλεάνθης Βικελίδης" από τον Αρη και σε συνδυασμό με την ήττα του Εργοτέλη στα Πηγάδια εξασφάλισε την παραμονή της στη Super League. Ο Ακόστα ισοφάρισε το γκολ του Ιωάννου (1-1).

Αρης-Κέρκυρα 1-1

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

Διαιτητής/Βοηθοί: Παππάς (Αθηνών)/ Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)/ Μπίκας (Χαλκιδικής)

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκης, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Καστίγιο (46΄ Σολτάνι), Τριανταφυλλάκος (85΄ Κανούλας), Κοτσώνης, Πρίττας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ουμπίντες, Ακόστα (77΄ Τσουκάνης).

Κέρκυρα (Τίμος Καβακάς): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος (15΄ Ηλιάδης), Αγρίτης (46΄ Μπάρκογλου), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (71΄ Γιάντσης).

Κίτρινες κάρτες: Κοντοδήμος (20΄, Κέρκυρα), Λαζαρίδης (23΄, Άρης), Καλαντζής (57΄, Κέρκυρα), Ακόστα (57΄, Άρης), Γραμμόζης (59΄, Κέρκυρα), Ηλιάδης (87΄, Κέρκυρα)

Κόκκινη κάρτα: Κοντοδήμος (92΄, δεύτερη κίτρινη, Κέρκυρα)

Σκόρερ: Ιωάννου (24΄ πέναλτι, Κέρκυρα), Ακόστα (37΄, Άρης)

Η εικόνα του αγώνα:

Η Κέρκυρα άρχισε... σαν Μπαρτσελόνα το ματς στο άδειο Βικελίδης. Εκλεισε στο μισό γήπεδο τον Αρη, πήρε την κατοχή και δημιούργησε ευκαιρίες απέναντι σε μία ομάδα με πολλές απουσίες, πολλές αλλαγές και καθόλου πάθος.

Ωστόσο, η ομάδα του Μασάδο ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη φάση σε κοντινή κεφαλιά του Λαζαρίδη και θαυμάσιο απόκρουση του Αναστασόπουλου. Ο ίδιος παίκτης, όμως, ήταν και ο μοιραίος για τον Αρη, αφού λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 23' υπέπεσε σε λάθος δίνοντας την ευκαιρία στην Κέρκυρα να προηγηθεί με πέναλτι πάνω στον Ιωάννου. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεσή του και άνοιξε το σκορ, ανοίγοντας συνάμα το δρόμο προς την παραμονή.

Το γκολ αυτό ξύπνησε τους γηπεδούχους. Ο Αρης πήρε τα πάνω του, πήρε και μέτρα στο γήπεδο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 37' με σουτ του Ακόστα, ο οποίος έφτασε τα τρία τέρματα όλα με τον Μανουέλ Μασάδο στον πάγκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έμοιαζαν με αυτά του πρώτου 25λεπτου. Η Κέρκυρα είχε την κατοχή (55%-45%) και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις για ένα δεύτερο τέρμα ώστε να κλειδώσει την παραμονή. Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αρη έβγαλε τον αρνητικό Καστίγιο και πέρασε τον Σολτάνι, ο οποίος γέμισε την περιοχή των γηπεδούχων και έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες για γκολ.

Το ματς επηρεάστηκε από τα... Πηγάδια και την εξέλιξη της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Εργοτέλη. Οταν οι Ακρίτες προηγήθηκαν 3-1 και 4-2 οι της Κέρκυρας ουσιαστικά παράτησαν το ματς στο Βικελίδης και έδωσαν την ευκαιρία στον Αρη να πάρει τον απόλυτο έλεγχο προσπαθώντας την ύστατη στιγμή για το γκολ της νίκης.

Το 1-1, όμως, ήταν το αποτέλεσμα που έριξε αυλαία για τις δύο ομάδες την εφετινή σεζόν. Ο Αρης έμεινε εκτός πλέι οφ με όσα έγιναν στο τέλος και η Κέρκυρα κατάφερε να σώσει την παρτίδα και να κερδίσει την παραμονή της στη Super League.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο στόχος. Αυτόν που είχε η Κέρκυρα και δεν είχε ο Αρης.

Ο αδύναμος κρίκος:

Ο Νέρι Καστίγιο ολοκλήρωσε μία κάκιστη σεζόν με μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού καλά παιχνίδια.

MVP:

Ο Ιωάννου σκόραρε στα τρία τελευταία ματς και η Κέρκυρα πέτυχε το θαύμα της παραμονής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK