Λεβαδειακός - ΑΕΚ 3-0

Η ΑΕΚ "πλήρωσε" το τραγικά λάθη της, σημείωσε δύο(!) αυτογκόλ σε διάστημα ενός λεπτού και γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον Λεβαδειακό, παραμένοντας χωρίς εκτός έδρας νίκη από τις 17 Ιανουαρίου. Γκάφα του Μπαρόχα στο τρίτο γκολ των γηπεδούχων.

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 3-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η εικόνα του αγώνα

Ο Γκουστάβο Πογέτ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα λόγω της απουσίας των Αντρέ Σιμόες, Θέσαρ Άρθο και Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο. Παράλληλα, θέλησε να ξεκουράσει βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Γκάλο, Αραβίδης και Βάργκας ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Άνταμ Τζανετόπουλος πήρε θέση δίπλα στον Γιάκομπ Γιόχανσον, ο Ντιέγκο Μπουονανότε επιλέχθηκε για τη θέση του επιτελικού χαφ, με τους Μάνταλο-Μπαρμπόσα να τοποθετούνται στα "φτέρα" και τον Τόμας Πέκχαρτ να αγωνίζεται ως μοναδικός προωθημένος. Από την άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε με μοναδικό απόντα τον Βαλερί Ντομοβτσίσκι.

Οι "κιτρινόμαυροι" ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Θοδωρή Μοσχονά. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές στα πρώτα 20 λεπτά ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και ένα γυριστό του 'Ελντερ Μπαρμπόσα (11', 17'). Οι φιλοξενούμενοι είχαν προβληματική ανάπτυξη γι' ακόμη μία αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να κυνηγούν το γκολ μόνο μέσω ατομικών προσπαθειών. Από μία τέτοια προήλθε κι η καλύτερη ευκαιρία της "Ένωσης" στο πρώτο μέρος, αλλά ο Μπουονανότε δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Μοσχονά, μετά από εξαιρετική πάσα του Μάνταλου.

Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Λεβεδειακός πήρε το προβάδισμα χάρη σε αυτογκόλ του Ντίντακ Βίλα, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ και... καραμπόλα με τον Μιχάλη Μπακάκη. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον "Δικέφαλο", αφού λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σε μία.... φάση "deja vu", ο Τζανετόπουλος έστειλε την μπάλα, άθελά του, στα δίχτυα της ομάδας, ύστερα από κακό διώξιμο του Ντίντακ. Οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία, αλλά η κεφαλιά του Γιόχανσον στο 45', πέρασε πάνω από την εστία του Μοσχονά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πογέτ προχώρησε σε διπλή αλλαγή, θέλοντας να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, με τους Τζεμπούρ και Βάργκας να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση των Τζανετόπουλου και Μάνταλου. Οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν δυνατά κι έφθασαν μία "ανάσα" από τη μείωση του σκορ, αλλά το σουτ του Μπουονανότε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μοσχονά. Η ΑΕΚ πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά και πάλι ένα τραγικό λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Αλάιν Μπαρόχα πραγματοποίησε μία τραγική έξοδο, με τον Βαγγέλη Μάντζιο να εκμεταλλεύεται το λάθος και να στέλνει -προ κενής εστίας- την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι, φανερά επηρεασμένοι από το εις βάρους τους 3-0, προσπάθησαν να απειλήσουν -κυρίως- από στημένες φάσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μοναδική αξιόλογη στιγμή ένα πλασέ του Βάργκας σε τετ α τετ με τον Μοσχονά, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι στο 84ο λεπτό.

Δείτε τα γκολ:

MVP

Ο πρώην "κιτρινόμαυρος", Θοδωρής Μοσχονάς πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του ανήκει. Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν εξαιρετικός καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, κατηύθυνε σωστά την άμυνά του, ενώ όποτε χρειάστηκε δήλωσε "παρών" κι έσωσε την ομάδα του με εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Αδύναμος κρίκος

Η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ βρέθηκε σε κάκιστη ημέρα, κάτι που αποδεικνύεται κι από τα δύο αυτογκόλ. Κακές επιλογές, έλλειψη καθαρού μυαλού και αδυναμία στις προσωπικές μονομαχίες συνέθεταν το σκηνικό στα μετόπισθεν του "Δικεφάλου". Κερασάκι στην... τούρτα, η τραγική έξοδος του Αλάιν Μπαρόχα στο τρίτο γκολ του Λεβαδειακού.

Σχόλιο

Η ΑΕΚ συνέχισε τις τραγικές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, δείχνοντας πως βρίσκεται σε "κακό φεγγάρι". Τα πολλά αμυντικά λάθη, η έλλειψη καθαρού μυαλού κι η ανύπαρκτη ανάπτυξη αποδεικνύουν πως η "Ένωση" είναι ντεφορμέ, στο χειρότερο σημείο της σεζόν, αφού έχει μπροστά της τα νοκ άουτ παιχνίδια με τον Ατρόμητο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και τα πλέι οφ. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα ο Γκουστάβο Πογέτ, τότε το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο, αφού η εικόνα των "κιτρινόμαυρων" δείχνει μη αναστρέψιμη. Σε ό,τι αφορά στον Λεβαδειακό, κατάφερε να κερδίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την ΑΕΚ, όπως είχε κάνει και στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ, κλείνοντας με θετικό πρόσημο μία δύσκολη χρονιά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Λεβαδειακός:Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Μαχαίρας (86' Μιλιάζες), Ατζαγκούν, Μάγκας (56' Μαχαμάτ), Μπεν (76' , Γιακουμάκης, Μάντζιος.

ΑΕΚ:Μπαρόχα, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Τζανετόπουλος (46' Τζεμπούρ), Γιόχανσον, Μπουονανότε, Μάνταλος (46' Βάργκας), Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ (68' Αραβίδης).

Το live της αναμέτρησης

18:34
Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο ΔΑΚ Λιβαδειάς μεταξύ του Λεβαδειακού και της ΑΕΚ στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής της Super League.
18:37
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Μουλόπουλος, Μεντί, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Μαχαίρας, Ατζαγκούν, Μάγκας, Μπεν, Γιακουμάκης, Μάντζιος.
ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Μπουονανότε, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Πέκχαρτ.
18:38
Στον πάγκο για τους Βοιωτούς: Βερέμκο, Μιλιάζες, Τσουρίκοφ, Μαχαμάτ, Μερεμπασβίλι, Τόπι, Μπελγκαζουανί.
18:39
Αναπληρωματικοί για την "Ένωση": Ανέστης, Γκάλο, Σβάρνας, Σοϊλέδης, Αραβίδης, Βάργκας, Τζεμπούρ.
18:40
Οι απουσίες των τιμωρημένων Άρθο, Σιμόες, Κορδέρο, του τραυματία Πλατέλλα, αλλά και το προσεχές παιχνίδι με τον Ατρόμητο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου ανάγκασαν τον Γκουστάβο Πογέτ να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα.
18:43
O Λεβαδειακός είναι αδιάφορος, αφού δεν κυνηγάει την είσοδο στα πλέι οφ, ενώ αντίθετα, η ΑΕΚ θέλει τη νίκη προκειμένου να μπει με τον καλύτερο δυνατό συντελεστή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.
18:44
Η "Ένωση" είναι στη 2η θέση με 54 βαθμούς (έχει τιμωρηθεί με -3), ενώ οι Βοιωτοί είναι 11οι με 34.
18:47
H διάταξη των "κιτρινόμαυρων":
18:48
Οι παίκτες της ΑΕΚ γνώρισαν την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή.
18:51
Στον πάγκο του Λεβαδειακού βρίσκεται ο Δημήτρης Φαράντος, ύστερα από τη λύση της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο.
18:56
Λιγοστός κόσμος στις εξέδρες του γηπέδου.
18:57
Στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο, ο Λεβαδειακός είχε επικρατήσει με 2-1 της ΑΕΚ, με ανατροπή.
18:58
Τελευταία εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΚ στις 17 Ιανουαρίου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
18:58
Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
18:59
Η διάταξη του Λεβαδειακού:
19:00
Όλα έτοιμα για να αρχίσει ο αγώνας.
19:00

1'

Έναρξη του αγώνα.
19:02
Η ΑΕΚ έχει την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, αλλά χωρίς να απειλεί την εστία του Μοσχονά.
19:04
Ο Γιακουμάκης διαμαρτύρεται για ανατροπή από τον Λαμπρόπουλο μέσα στην περιοχή. "Παίζετε" έδειξε ο Μήτσιος.
19:05
Δεν φαίνεται πως υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Κλασσική μονομαχία μέσα στην μεγάλη περιοχή.
19:08
Οι Τζανετόπουλος-Γιόχανσον είναι το δίδυμο στα χαφ, με τον Ντιέγκο Μπουονανότε να αγωνίζεται μπροστά τους, ως επιτελικός μέσος.
19:11

11'

Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Μπαρμπόσα, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Μοσχονά!
19:14
Η ΑΕΚ κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά δεν μπορεί να βρει χώρους προς την αντίπαλη εστία.
19:15
Ο Μπουονανότε έχει αναλάβει το ρόλο του οργανωτή και προσπαθεί να βρει με σέντρες τον προωθημένο Πέκχαρτ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής.
19:16
Ο Λεβαδειακός έχει κλείσει τους χώρους και περιμένει την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο.
19:18

17'

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Μάνταλος έστρωσε με το κεφάλι στον Μπαρμπόσα μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά το γυριστό του Πορτογάλου πέρασε ψηλά άουτ!
19:21
Ξεκάθαρος αμυντικός προσανατολισμός από τους Βοιωτούς.
19:24
Η ΑΕΚ δυσκολεύεται να αναπτυχθεί ορθολόγικά. Μέχρι στιγμής, ο "Δικέφαλος" έχει απειλήσει μόνο από προσωπικές ενέργειες των Μπαρμπόσα και Μπουονανότε.
19:24

24'

Κίτρινη κάρτα στον Μάγκα.
19:26

25'

Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό! Οι Βοιωτοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μαχαίρας γύρισε στον αμαρκάριστο Ατζαγκούν, αλλά ο Κολοβέτσιος πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ!
19:27

27'

Ύστερα από λάθος του Μπαρόχα, ο Μπεν έκανε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
19:27
Τελικές: 1(0) - 2(0)
19:28
Κατοχή: 24% - 76%
19:29

28' 

Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μάνταλος, ύστερα από μία εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Μπουονανότε, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να νικήσει τον Μοσχονά!
19:29

29'

Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε το φάουλ, ο Πέκχαρτ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
19:31

31'

Κίτρινη κάρτα στον Μεντί.
19:35
Μετά το 30', ο Λεβαδειακός έχει ανεβάσει την απόδοσή του.
19:39

39' 

ΓΚΟΛ για τον Λεβαδειακό! Ο Ντίντακ, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΚ, έστειλε την μπάλα, άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του!
19:41

40' 

ΓΚΟΛ για τον Λεβαδειακό! Απίστευτα πράγματα! O Mάντζιος έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Ντίντακ πήγε να διώξει, η μπάλα βρήκε στον Τζανετόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα!
19:43
Ψυχρολουσία για την ΑΕΚ!
19:44
Δύο αυτογκολ σε διάστημα ενός λεπτού!
19:46

45'

Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Μπαρμπόσα έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ!
19:46

45 +1'

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Ο Λεβαδειακός προηγείται με 2-0 της ΑΕΚ χάρη σε δύο αυτογκόλ των "κιτρινόμαυρων" σε διάστημα ενός λεπτού.
20:01

46'

Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Οι Τζεμπούρ, Βάργκας στη θέση των Τζανετόπουλου και Μάνταλου.
20:02

46'

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
20:02
Αλλαγή συστήματος από τον Γκουστάβο Πογέτ.
20:06
Πιέζει η ΑΕΚ για τη μείωση του σκορ.
20:06

49'

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Τζεμπούρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, αλλά ο Μοσχονάς τον πρόλαβε, ενώ ο Τριποτσέρης απομάκρυνε μακριά την μπάλα.
20:07

50'

Σουτ του Λαμπρόπουλου, άστοχο.
20:08

52'

ΔΟΚΑΡΙ για την ΑΕΚ! Εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Τζεμπούρ, Πέκχαρτ και Μπουονανότε, αλλά το σουτ του Αργεντινού κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μοσχονά!
20:11
Ο Γιόχανσον αγωνίζεται πλέον ως αμυντικός χαφ, έχοντας μπροστά του τους Βάργκας και Μπουονανότε. Οι Τζεμπούρ και Μπαρμπόσα βρίσκονται στα πλάγια, με τον Πέκχαρτ να παραμένει στην κορυφή της επίθεσης.
20:12

56'

Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Μαχαμάτ στη θέση του Μάγκα.
20:15
Η ΑΕΚ "πολιορκεί" τα καρέ του Λεβαδειακού, αλλά οι γηπεδούχοι αντέχουν το "σφυροκόπημα".
20:18
Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Μοσχονά.
20:20

63'

ΓΚΟΛ για τον Λεβαδειακό! Τραγική έξοδος του Μπαρόχα, ο Μάντζιος εκμεταλλεύεται το λάθος του Βενεζουελάνου και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.
20:24
Φανερά επηρεασμένοι οι φιλόξενούμενοι μετά το τρίτο γκολ του Λεβαδειακού.
20:24

68'

Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αραβίδης εντός, ο Πέκχαρτ εκτός.
20:26

69'

Ο Βάργκας έκανε το γύρισμα, ο Μπουονανότε σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!
20:26

70' 

Κίτρινη κάρτα στον Μπεν.
20:27

71'

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάργκας, στην αγκαλιά του Μοσχονά.
20:33

76'

Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Μπεν εκτός, ο Μερεμπασβίλι εντός.
20:34
Οι παίκτες της ΑΕΚ δείχνουν να τα έχουν παρατήσει.
20:37
Ιδιαίτερα δραστήριος ο Βάργκας, αλλά απελπιστικά μόνος.
20:39
Η "Ένωση" κυνηγάει τη μείωση του σκορ, αλλά ο Λεβαδειακός διαχειρίζεται εξαιρετικά το υπέρ του προβάδισμα.
20:39

83'

Σουτ του Μπαρμπόσα, η μπάλα ψιλά άουτ.
20:41

84'

Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Μοσχονά, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι!
20:43

86'

Αλλαγή για τον Λεβαδειακό. Ο Μαχαίρας εκτός, ο Μιλιάζες εντός.
20:43
Επιστροφή στη δράση για τον Πορτογάλο αμυντικό, ύστερα από έξι μήνες.
20:45

89'

Ωραίο σουτ του Βάργκας, έδιωξε σε κόρνερ ο Μοσχονάς!
20:46

90'

Καλή στιγμή για την ΑΕΚ! Ο Βάργκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
20:47
Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
20:47

91'

Κίτρινη κάρτα στον Μερεμπασβίλι.
20:48

92'

Κίτρινη κάρτα στον Μπακάκη.
20:51

94'

Τέλος του αγώνα. Ο Λεβαδειακός παίρνει μία σπουδαία νίκη με 3-0 επί της ΑΕΚ!
20:51
Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK