Πατίτο κερνούσε, Αλμέιδα... έπινε

Η ποιότητα που πρόσθεσε η ΑΕΚ την περασμένη μεταγραφική περίοδο άρχισε να κάνει τη διαφορά στη Σούπερ Λιγκ απέναντι σε μια ομάδα στην οποία πέρσι… δεινοπάθησε η "Ένωση", επικρατώντας με 4-1 αλλά το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο.

Πατίτο κερνούσε, Αλμέιδα... έπινε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H AEK ξεκίνησε… δαιμονισμένα το ματς με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ αφού κατάφερε να κάνει αυτό που ήθελε από την αρχή ο προπονητής της: Να βάλει, δηλαδή, το γρήγορο γκολ που θα ξεκλειδώσει τον αντίπαλο για να γίνει το έργο της στη συνέχεια πιο εύκολο. Τελικά η κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε καλύτερα κι από την προσδοκία. Ούγκο Αλμέιδα και Πατρίσιο Ροντρίγκεζ έδειξαν με το… καλησπέρα ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αφού ο τελευταίος κερνούσε και ο πρώτος εκτελούσε.

Ο Αργεντίνος έκανε πάρτι από την αριστερή πλευρά με τρεις συστημένες μπαλιές (οι δύο έγιναν γκολ και η τρίτη… δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μάνταλο) ενώ ο Πορτογάλος που αντικαταστάθηκε και έδειχνε να νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση σκόραρε δύο πανέμορφα γκολ μέχρι το πρώτο τέταρτο του ματς, δείχνοντας τις… προθέσεις του για τη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Ειδικά στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έβγαζε μια αβεβαιότητα στο κομμάτι από τη μέση και πίσω (το δυνατό της κομμάτι δηλαδή) αλλά έκανε πολύ ωραία πράγματα από τη μέση και μπροστά ξαφνιάζοντας ευχάριστα όσους είδαν το ματς αφού, έβγαλε μια εικόνα πολύ καλύτερη από αυτό που θα περίμενε να δει κανείς. Αν οι ποδοσφαιριστές της "Ένωσης" που βρέθηκαν σε θέση εκτελεστή (Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες) ήταν λίγο πιο προσεκτικοί, τότε η διαφορά στο σκορ ενδεχομένως να ήταν αρκετά μεγαλύτερη, ωστόσο το ουσιαστικό είναι πως η ΑΕΚ έχει δείξει πως έχει την ποιότητα να βγάλει φάσεις και να παίρνει κεφάλι στον αγώνα.

Ματσάρα έκανε και ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ο οποίος ήταν κυριολεκτικά εξαιρετικός σε σημείο που ξενίζει όταν ένα στόπερ έχει τόσο… πλήρη αγωνιστική συμπεριφορά. Ο Ουκρανός έκοβε ότι κινούνταν και βοηθούσε και την ομάδα για να βγει μπροστά. Πότε με μια μπαλιά, πότε τρέχοντάς την, και πότε παίζοντας το ένα-δύο για να πατήσει περιοχή και να τελειώσει αυτός τη φάση στο αντίπαλο τέρμα!

Σε γενικές γραμμές το αν αντέξει η ΑΕΚ μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα το δείξει η πορεία. Σε πρώτη φάση, όμως, αυτό που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας ως συμπέρασμα είναι πως έχει όλα τα φόντα -και κυρίως την ποιότητα- για να το κάνει.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΚ (Κετσπάγια):Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας (65’ Σιμόες), Ροντρίγκες (74’ Βάργκας), Αλμέιδα (61’ Αραβίδης).

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου):Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60’ Νιέτο), Λάζιτς(72’ Ράνος), Σολτάνι, Γιουνές.

Γκολ:7’ Αλμέιδα, 10’ Μάνταλος, 12’ Γιουνές, 16’ Αλμέιδα, 76’ Ντίντακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο διάλογος για το ΑΕΚ - Ξάνθη

News 24/7

24MEDIA NETWORK