Πήγε να κάνει το πάρτι, θρίλερ!

Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα σωστά πετυχαίνοντας δυο γρήγορα γκολ, αλλά στη συνέχεια Αθανασιάδης, Μπισεσβαρ και Περέιρα έχασαν τα άχαστα. Αποτέλεσμα; Ο Παναιτωλικός μείωσε και η Τούμπα... τα είδε όλα!

Πήγε να κάνει το πάρτι, θρίλερ!
Ροντρίγκες ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε παιχνίδι που μετατράπηκε γρήγορα σε παράσταση για ένα ρόλο, ο ΠΑΟΚ σκόραρε και σόκαρε τον Παναιτωλικό πριν την συμπλήρωση δυο λεπτών και στη συνέχεια δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα, φτάνοντας στη νίκη με... μόλις 2-1, που είναι λίγο σε σχέση με τις φάσεις που έκαναν οι γηπεδούχοι. Οι ασπρόμαυροι τα είχαν όλα, και το τελικό σκορ τους αδικεί. Έντεκα τελικές προσπάθειες, οι έξι στην εστία (δυο γκολ και τέσσερις δύσκολες επεμβάσεις από τον Κυριακίδη) ένα δοκάρι και δημιουργία φάσεων τόσο από τον άξονα, όσο και από τα δυο άκρα στο πρώτο ημίχρονο, και… άλλες τόσες τελικές, ένα δοκάρι αλλά χωρίς γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Και στο τέλος, ο ΠΑΟΚ πήγε να πέσει θύμα του άγραφου νόμου που θέλει την ομάδα που χάνει ένα τσουβάλι ευκαιρίες να το "πληρώνει", με τον Παναιτωλικό να μειώνει στο 90' και να έχει και μια ακόμα τελική στις καθυστερίσεις.

Ένας ΠΑΟΚ δημιουργικός, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να να κάνει όλα εκτός από το να σκοράρει. Άγγιξε το γκολ στη φάση του 45’ όταν και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, αλλά αυτό δεν αφαιρεί κάτι από την εμφάνισή του, καθώς έγραψε μια ασίστ, έχοντας βάλει στο παιχνίδι του πολλά στοιχεία. Και μόνο που η μεγάλη περιοχή γεμίζει από τους εξτρέμ και τον επιτελικό μέσο, με τον Αθανασιάδη να τραβά όλο το κουπί, αλλά και… αντίπαλους παίκτες, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έκανε δουλειά που αν δεν δει κάποιος το παιχνίδι ίσως να μη του την πιστώσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπίσεσβαρ έχανε τα άχαστα με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να γλιτώσει από έναν διασυρμό, τον οποίο τον έβλεπε να έρχεται αλλά δεν έδειχνε ικανός να κάνει τίποτα για να το αποφύγει, παρά το να… προσεύχεται σε αστοχία των ασπρόμαυρων, προσευχή που αν έγινε, έπιασε. Από κάποια στιγμή και μετά, ο ΠΑΟΚ έβγαλε το πόδι από το γκάζι, καθώς από τη μια άρχισε να έρχεται στο μυαλό όλων η Φιορεντίνα -που θα έρθει στη Τούμπα το βράδυ της Πέμπτη - ενώ από την άλλη, ακόμα και έτσι, ο Δικέφαλος δημιουργούσε φάσεις.

Όσον αφορά την ευκολία με την οποία ο ΠΑΟΚ πλαγιοκοπούσε τον Παναιτωλικό, η μια ανάγνωση έχει να κάνει με τον… ανεπίδεκτο μαθήσεως Παναιτωλικό, που για 90 λεπτά παρουσίαζε τα ίδια προβλήματα, και από την άλλη με την τον ΠΑΟΚ οποίος συνέχιζε να έχει δημιουργία από τα άκρα με τον ακούραστο Ροντρίγκες, που αφού συνεργαζόταν με τους Μπίσεσβαρ και Αθανασιάδη, το έκανε και με τους Σάχοφ και Περέιρα, που συναγωνίστηκε τον Μπίσεσβαρ σε επίπεδο χαμένης ευκαιρίας.

Ο Αργεντινός είχε και δοκάρι, με τον ΠΑΟΚ να… καταφέρνει να μη πετύχει τρίτο γκολ στην αναμέτρηση, αλλά να έχει “χορτάσει” τους φίλους του με την εμφάνισή του, όμως, επειδή τα παιχνίδια δεν τελειώνουν αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής, ο Παναιτωλικός πήγε κάτι να... ψελλίσει, όταν στο 90' ο Ουάρντα μείωσε και ένα λεπτό αργότερα ο Κέσιο έκανε σουτ που έφυγε ψηλά άουτ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (83' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67’ Σάχοφ), Τζάλμα, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (67’ Περέιρα).

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Μύγας (78’ Μουνιός), Μάκος, Πάουλο, Ουάρντα, Φερέιρα (46’ Λεντέσμα), Τομανέ, Μαρκόφσκι (60’ Κλέσιο).

ΓΚΟΛ: 2' Μπίσεσβαρ, 27' Ροντρίγκες - 90' Ουάρντα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK