Χάθηκε η… μπάλα (STOP)

Αν η αρχή είναι το… ήμισυ του παντός, η πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην εφετινή Superleague δεν μπορεί παρά να σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους του "τριφυλλιού" που είδαν την ομάδα τους να κάνει "πάρτι" στο σπίτι του Λεβαδειακού (3-0), σε μια βραδιά γεμάτη… μηνύματα για τους αντιπάλους του.

Χάθηκε η… μπάλα (STOP)

Ανάλογη «εκρηκτική» πρεμιέρα του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα είχε να καταγραφεί χρόνια. Χρόνια όμως! Και δεν ήταν αλήθεια τόσο… κακός ο Λεβαδειακός, αλλά η πειστική εμφάνιση των παικτών του «τριφυλλιού» που δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να πάρουν... ανάσα στο γήπεδο.

Οι 12 (!) καθαρές φάσεις για γκολ που έχτισε με μεθοδικότητα ο Παναθηναϊκός στο ματς μιλούν από μόνες τους. Η κατοχή μπάλας που ξεπέρασε το 70% στον μέσο όρο του αγώνα το ίδιο. Όπως και το γεγονός ότι οι Βοιωτοί πέρασαν για πρώτη φορά τη… σέντρα για να βγάλουν κόντρα επίθεση μόλις στο 43ο λεπτό!

Ο Στραματσόνι έδειξε «διαβασμένος» για το πρώτο ελληνικό crash test της σεζόν και στηριζόμενος στην τετράδα Γουακάσο-Λεντέσμα-Ζέκα-Λουντ, είδε την ομάδα του να κυριαρχεί στον αγώνα. Κι απ’ τη στιγμή δε, που βρήκε και το πολύ γρήγορο γκολ (8’ πέναλτι Λεντέσμα, από ανατροπή του Μαχαίρα στον Μπεργκ), το ματς ήρθε εκεί ακριβώς που ήθελε.

Ενδεχομένως και να αδικούμε αρκετούς «πράσινους», που εκτέλεσαν απόλυτα πετυχημένα την αποστολή στους, ωστόσο αυτός που «ξετρέλανε» κόσμο και κοσμάκη, ήταν ο Μουμπάρακ Γουακάσο. Υπήρχαν στιγμές που ο Γκανέζος έμοιαζε να… καίει καθαρή κηροζίνη. NON-STOP! Τρεξίματα, καλύψεις, εμπνεύσεις σε «τριγωνάκια» με τους Χουλτ, Λουντ και Μπεργκ και σουτ… φαρμάκια. Δεν τα κατάφερε δύο φορές από μακριά, το πέτυχε από… κοντά το γκολ στο 37’, όταν… μυρίστηκε το γύρισμα, μισό γκολ, του Μπεργκ με το κεφάλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει με το πόδι στο… γκάζι. Κι ακόμη κι όταν άρχισε να βγάζει κάποια σημάδια κόπωσης ο Λεντέσμα, υπήρχαν δίπλα του ο Ζέκα, ο Ιμπάρμπο, ο Χουλτ, που έβγαζαν τους «πράσινους» σε επιθέσεις… φωτιά που μύριζαν γκολ.

Κι αν δεν έπεφταν στον απίθανο διεθνή Μολδαβό γκολκίπερ, Ναμάσκο, ο δείκτης θα μπορούσε να γράψει… νταμπλ σκορ. Ο άσος του Λεβαδειακού έσωσε τα… πάντα. Το πλασέ του Ιμπάρμπο στο 52', τον «κεραυνό» του Λεντέσμα στο 55', το πλασέ του Μπεργκ στο 60'. Στο 74', ωστόσο, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στον εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών του Παναθηναϊκού και το γύρισμα του Μέστο που έβγαλε τον Λέτο... φάτσα με το 3-0, το οποίο και έκανε με άνεση ο Αργεντινός.

Το μόνο που μπόρεσε να κάνει ο Ναμάσκο ήταν να νικήσει για 4η φορά τον Μπεργκ στο 83’.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός έριξε… στροφές γιατί ακολουθεί την Πέμπτη (15/9) ο Αγιαξ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τους φίλους των «πράσινων» να φωνάζουν μετά από καιρό στην κερκίδα «πρωταθλητή σε θέλουμε, Παναθηναϊκέ…». Με τέτοιες εμφανίσεις, γιατί όχι;

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Μαχαίρας (46' Καραχάλιος), Γιακουμάκης, Μάντζιος, Μπαλγκαζουανί (65' Βασιλείου), Ζεζίνιο, Μουλόπουλος, Καλτσάς

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λεντέσμα (76' Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Ζέκα, Λουντ (66' Λέτο), Ιμπάρμπο (87' Εμποκού), Μπεργκ

Γκολ: 8' Λεντέσμα, 37' Γουακάσο, 74' Λέτο

News 24/7

24MEDIA NETWORK