Η ΑΕΚ στην κορυφή με πέναλτι... εκτός περιοχής!

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τη Λαμία στο Περιστέρι και σκαρφάλωσε στην 1η θέση της βαθμολογίας, η νίκη της όμως προήλθε από πέναλτι που δεν έπρεπε να καταλογιστεί ποτέ. Πίεσε πολύ η Ενωση στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε το μοναδικό γκολ στο 81'. Σκόρερ ο Χριστοδουλόπουλος που μπήκε αλλαγή.

ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ  (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΑΜΙΑ-ΑΕΚ (4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ICON

Μετά τη "γκέλα" του Ολυμπιακού μέσα στο σπίτι του με τον Αστέρα Τρίπολης το βράδυ του Σαββάτου (1-1) όλοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ, παίκτες, προπονητής, διοίκηση και οπαδοί, ένα πράγμα είχαν στο μυαλό τους: πώς θα αποδράσουν από το Περιστέρι με το τρίποντο απέναντι στην τυπικά γηπεδούχο Λαμία για να κάνουν το προσπέρασμα και να επιστρέψουν μετά από πολύ καιρό στην κορυφή, ώστε να εκτοξεύσουν στα ύψη την ψυχολογία τους ενόψει του ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής (24/9) με τους Πειραιώτες!

"Διψούσαν" πραγματικά για τους τρεις βαθμούς και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης (μετά από ένα άκρως ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο) το έδειξαν ξεκάθαρα όταν έκλεισαν ασφυκτικά την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ στα καρέ της και μέτρησαν 3-4 κλασικές ευκαιρίες, έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον αρχηγό Μάνταλο αλλά και τους Αραούχο και Αϊντάρεβιτς να... σιγοντάρουν.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η μπάλα όμως δεν έμπαινε στα δίχτυα παρά την κούραση των παικτών της Λαμίας (κοντά στο 80% η κατοχή για τον "Δικέφαλο" στο δεύτερο ημίχρονο) αφού είτε ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος έλεγε πεισματικά "όχι" είτε ο Αϊντάρεβιτς φλέρταρε με τον τίτλο του "μοιραίου" (2 μεγάλες χαμένες ευκαιρίες) για να έρθει τελικά η φάση που έκρινε το ματς στο 80ο λεπτό.

Μία φάση που αναπόφευκτα θα σηκώσει τόνους συζήτησης και θα δημιουργήσει "πολεμική" ενόψει ντέρμπι. Ο Λιβάγια έπεσε στη μεγάλη περιοχή μετά από μαρκάρισμα από πίσω του Μπλάζιτς και ο διαιτητής Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ούτε παράβαση φάνηκε να υπάρχει ούτε επαφή εντός περιοχής, καθώς το μαρκάρισμα έγινε εκτός!

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που είχε μπει αλλαγή στο 73' αντί του Μπακασέτα και δεν λάθεψε, για να χαρίσει δεύτερη διαδοχική (κομβική) νίκη για την ΑΕΚ μετά το φάουλ-γκολ του απέναντι στην Ριέκα την περασμένη Πέμπτη και να στείλει στα ουράνια τους "κιτρινόμαυρους" μέσω της πρωτιάς στη Super League Σουρωτή μετά τις πρώτες 4 αγωνιστικές.

Photo Credits: Eurokinissi

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης (90' Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος (87' Τσούκαλος), Πίτι (84' Λινάρδος), Ακόστα, Βάντερσον

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες (46' Γκάλο), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης (64' Λιβάγια), Αραούχο

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK