Τα 5 πιο σημαντικά παιχνίδια της φετινής Super League

Το Contra.gr επιχειρεί ένα μικρό απολογισμό του πρωταθλήματος, καταγράφοντας τα 5 σημαντικότερα παιχνίδια της εφετινής Super League, που είχαν τις δικές τους, μικρές ιστορίες.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε έναν μαραθώνιο μετράει η πορεία, όχι μόνο η τελική ευθεία. Το ίδιο ισχύει και στο πρωτάθλημα, πόσο μάλλον αυτό της Super League όπου στη διάρκειά της προέκυψαν ιστορίες βγαλμένες από συγκεκριμένα παιχνίδια που είχαν, τελικά, τον ρόλο τους στην τελική έκβαση.

Ας δούμε 5 από αυτά τα ματς που θα μείνουν στα highlights της εφετινής διοργάνωσης:

27/08/2018: Λαμία - Άρης 0-3

Είναι το πρώτο ματς του πρωταθλήματος για τις δύο ομάδες, είναι το πρώτο ματς του Άρη στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, μετά από τη μακρά παρουσία του. Ουσιαστικά, είναι η πρώτη φορά που οι Θεσσαλονικείς συστήνονται στο ελληνικό κοινό. Αλλαγμένη ομάδα σε σχέση με την περσινή Football League, οι 'κίτρινοι' επιστρέφουν στη Super League και οριοθετούν τον στόχο τους στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Ο Άρης κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με το εμφατικό 3-0 επί της Λαμίας εκτός έδρας και ουσιαστικά παίρνει τα πάνω του για τη συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι η σεζόν που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Είχε αλλαγή προπονητή, ήττες που πόνεσαν, νίκες που πανηγυρίστηκαν έξαλλα, αλλά στο τελικό ταμείο το πρόσημο είναι θετικό.

Ο Άρης όχι μόνο έκανε come back στα 'μεγάλα σαλόνια', όχι μόνο κατάφερε να βγει με την πρώτη στην Ευρώπη, αλλά έδειξε σε όλους ότι μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και τα επόμενα χρόνια, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος που πλήγωσαν την ιστορία του.

30/09/2018: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1

Πέρυσι, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα τυχερό γκολ για να επικρατήσει 1-0 του ΠΑΟΚ στο Φάληρο, χωρίς να είναι καλύτερος του αντιπάλου του.

Στο εφετινό ματς των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, οι Πειραιώτες είναι μακράν καλύτεροι του Δικεφάλου, ο οποίος, όμως, βρίσκει ένα τυχερό γκολ μετά από διπλό λάθος των Ανδρέα Γιαννιώτη - Γιάγκος Βούκοβιτς και φεύγει με το σπουδαίο διπλό. Επί της ουσίας, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε το τρίποντο στην έδρα του Ολυμπιακού, χωρίς να έχει δημιουργήσει καθαρή φάση.

Τα 5 πιο σημαντικά παιχνίδια της φετινής Super League
EUROKINISSI

Το ματς αυτό, πέραν της σημασίας για τον ΠΑΟΚ που είχε η νίκη μέσα στο 'σπίτι' εντός εκ των ανταγωνιστών του πρωταθλήματος, είχε και βαθμολογική, αφού ξεπέρασε τον Ολυμπιακό και ανέβηκε στην 1η θέση. Μία θέση που δεν έχασε ποτέ, μέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

21/10/2018: ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-0

Το γκολ του Πατρίκ Βουό στο 35ο λεπτό φέρνει το πρώτο 'τρίποντο' του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα βυθίζει σε αγωνιστική κρίση τον Ολυμπιακό.

Η κρητική ομάδα μετρούσε 2 ισοπαλίες και 4 ήττες στις πρώτες 6 αγωνιστικές και για τον Ολυμπιακό το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν, θεωρητικά, εύκολο. Το μοναδικό ελαφρυντικό για τον Πέδρο Μαρτίνς ήταν το γεγονός ότι είχε προηγηθεί διακοπή λόγω εθνικών ομάδων και δεν είχε στη διάθεσή του τους διεθνείς.

Τα 5 πιο σημαντικά παιχνίδια της φετινής Super League
EUROKINISSI

Κατά τα λοιπά, αν και βρισκόμαστε μόλις στην 7η αγωνιστική, αρχίζουν οι πρώτες μουρμούρες για τον Πορτογάλο προπονητή και έρχεται η πρώτη ηχηρή γκρίνια από τον κόσμο. Μάλιστα, η ήττα αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα σερί 3 αγώνων δίχως νίκη, με αποτέλεσμα τα 'μαύρα σύννεφα' να συγκεντρωθούν επικίνδυνα πάνω από το Ρέντη. Για τον ΟΦΗ ήταν απλά μία... καλή παρένθεση.

24/11/2018: Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-1

Ίσως η χειρότερη φετινή ΑΕΚ, στο χειρότερο παιχνίδι της. Η Ένωση πηγαίνει στο Αγρίνιο για να παίξει με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για τίτλο και να βάλει τέλος στις κακές εμφανίσεις της.

Ο Παναιτωλικός είναι καλύτερος, η Ένωση δεν μπορεί να δημιουργήσει φάση της προκοπής και το τελικό 2-1 είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Εκείνη η ήττα αφήνει την ΑΕΚ μακριά από τον στόχο του repeat, με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να απομακρύνονται αισθητά.

Η ήττα είχε και συνέχεια, αφού την επόμενη μέρα προέκυψε η οργίλη αντίδραση του Δημήτρη Μελισσανίδη που 'τελειώνει' τους Αντρέ Σιμόες, Τάσο Μπακασέτα και Βασίλη Λαμπρόπουλο. Οι 'κιτρινόμαυροι' άφησαν πίσω τους την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος και μπαίνουν για τα καλά σε νέο κύκλο εσωστρέφειας.

14/04/2019: Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-3

Ο Παναθηναϊκός είναι βαθμολογικά αδιάφορος, ο Δώνης επιλέγει να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα, ο ΟΦΗ 'καίγεται' στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού και το αποτέλεσμα γνωστό.

Η βαριά ήττα του 'τριφυλλιού' φέρνει γκρίνια σε σημείο... κραυγών από τον αγανακτισμένο κόσμο, σε τέτοιο σημείο που ο Νίκος Νταμπίζας αναγκάζεται να παραθέσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου την επόμενη μέρα. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού προσπάθησε να δικαιολογήσει τις επιλογές Δώνη και να διώξει τις όποιες υπόνοιες για το αποτέλεσμα.

Από την άλλη, για τον ΟΦΗ είναι η νίκη - κλειδί, που τον έφερε τελικά σε θέση μπαράζ για να παλέψει, μέσω... Πλατανιά, για την παραμονή του. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο ΟΦΗ, μαζί με τον ΠΑΟΚ, είναι οι μοναδικές ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα που νίκησαν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (θυμίζουμε ότι ο Όμιλος είχε κερδίσει τους 'πράσινους' και στο 'Γεντί Κουλέ', στο ματς του α' γύρου, με το ίδιο σκορ).

Μη χάσετε το νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο! Οι δημοσιογράφοι του Contra.gr συζητούν για το αν η Μπαρτσελόνα έχει κλειδώσει ήδη το Champions League και αν ο Λουτσέσκου πρέπει να φύγει από φέτος στο εξωτερικό:

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK