Ο Λάζαρος "ανέστησε" την ΑΕΚ και "έθαψε" τον Ολυμπιακό

H ανατροπή της 20ετίας! Ο Ολυμπιακός ήταν καβάλα στ' άλογο με 2-0 στο 46', παρόλα αυτά η ΑΕΚ σκόραρε τρεις φορές από το 64' μέχρι το 90' και πέτυχε έναν πρωταθληματικό θρίαμβο που την κράτησε στην κορυφή, μπροστά από ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Στο -5 πλέον οι "ερυθρόλευκοι".

Ο Λάζαρος "ανέστησε" την ΑΕΚ και "έθαψε" τον Ολυμπιακό
EUROKINISSI

Όποιος άλλος Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 2-0 της ΑΕΚ στο 46', δεν θα έχανε ποτέ. Ο αφελής Ολυμπιακός του Μπέσνικ Χάσι, αυτό το ευάλωτο και ανοργάνωτο σύνολο παραδόθηκε στις ορέξεις του δαιμονισμένου Χριστοδουλόπουλου και υπέστη ένα μέγα κάζο, αφού ηττήθηκε 3-2 με τρία "κιτρινόμαυρα" γκολ από το 64' μέχρι το 90', σ' ένα ντέρμπι που κινήθηκε σε ροκ ρυθμούς.

Παρά το ορμητικό ξεκίνημα των γηπεδούχων, οι "ερυθρόλευκοι" αιφνιδίασαν με το μοναδικό χαρακτηριστικό τους ως σύνολο. Την ταχύτητα σκέψης, δράσης και εκτέλεσης στον ανοικτό χώρο. Το 1-0 του 22' από την θεσπέσια εκτέλεση του Μάριν (κρέμασε τον Ανέστη) χάρισε στον Ολυμπιακό αβαντάζ και γέμισε άγχος την ΑΕΚ που έπεσε στην παγίδα επηρεασμένη και από τον τραυματισμό του Σιμόες. Ο Ανέστης την έσωσε μία, αλλά όχι τη δεύτερη, όταν στο 46' ο Οφόε πλάσαρε εκεί που ο γκολκίπερ της Ένωσης δεν ήταν δυνατόν ν' αποκρούσει.

Αντί όμως οι "ερυθρόλευκοι", προπονητής και ποδοσφαιριστές, να γεμίσουν αυτοπεποίθηση από τα όσα είχαν πετύχει, τρόμαξαν μήπως έρθει η ανατροπή. Και γύρισε μπούμερανγκ, αφού ούτως ή άλλως τους έλειπε το πλάνο στο χορτάρι. Ο Χιμένεθ είχε βάλει τον Λιβάγια αντί του αόρατου Κλωναρίδη και κέρδισε έναν έξτρα παίκτη, τη στιγμή που οι Πειραιώτες έβγαζαν εκνευρισμό σε κάθε, προσωπική, φάση. Ιδίως από τη στιγμή που ο Χριστοδουλόπουλος μείωσε, με τη... βοήθεια του Καπίνο στο 64', ήταν εμφανές πως η ΑΕΚ έχει τα γκέμια στα χέρια και ορίζει τα πάντα στο γήπεδο.

Ούτε η προσωρινή διακοπή (από τα δακρυγόνα εκτός γηπέδου) έκοψε τη φόρα των "κιτρινόμαυρων" που είδαν τον Χάσι όχι μόνο να φοβάται (Σεμπά αντί Μάριν), αλλά και να κάνει το αμίμητο βάζοντας τον Ταχτσίδη στόπερ και τον Ζντιέλαρ στα χαφ αντί του κιτρινισμένου και εκνευρισμένου Ρομάο! Ο ίδιος έφτασε στο σημείο ν' αποβληθεί, αφού όμως ο Λάζαρος μ' ένα φάουλ αλά Ζουνίνιο Περναμπουκάνο (ούτε που το είδε ο Καπίνο) τον είχε φτάσει στα όριά του! Δίχως προπονητή στον πάγκο, παίκτες σαστισμένους και πειραματικό αμυντικό δίδυμο ο Ολυμπιακός κατέρρευσε και δεν γλίτωσε το τρίτο γκολ. Παρέδωσε το πνεύμα του.

Ο Λιβάγια βρήκε τον Μάνταλο, αυτός πρόλαβε τον Ελαμπντελαουί και η ανατροπή της 20ετίας ήταν γεγονός, χωρίς η ταυτόχρονη αποβολή Ένγκελς-Τσόσιτς γι' ανταλλαγή χτυπημάτων ως άλλοι πυγμάχοι, με αποτέλεσμα τα "όλέ-όλε" στο φινάλε. Γιατί τέτοιοι θρίαμβοι δίνουν τίτλο!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Σιμόες (28' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (94' Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46' Λιβάγια), Αραούχο

Ολυμπιακός: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό (71' Ζντιέλαρ), Ένγκελς, Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Οφόε, Καρσελά (82' Πάρντο), Μάριν (65' Σεμπά), Εμενίκε

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK