Ο Παναιτωλικός «κατάπιε» τον ΠΑΟ!

Οι Αγρινιώτες έκαναν… φύλλο και φτερό τους "πράσινους", που γλίτωσαν από τη συντριβή χάρη στις επεμβάσεις του Βλαχοδήμου. Σούπερ Ρότσα, Ρόσα, Κλέσιο για τους γηπεδούχους, πολλοί παίκτες εκτός… αγώνα για το "τριφύλλι".

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΜΠΕΧΑΡΑΝΟ(Α) ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ(Κ) ΜΑΖΟΥΡΕΚ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΟ / ΜΠΕΧΑΡΑΝΟ(Α) ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ(Κ) ΜΑΖΟΥΡΕΚ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όπου… φτωχός και η μοίρα του. Και η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει για τον Παναθηναϊκό, που εκτός απ’ το διοικητικό του αδιέξοδο, εξακολουθεί να προβληματίζει και να παρουσιάζει τεράστιες "αδυναμίες" και αγωνιστικά, γνωρίζοντας τη 2η ήττα του στις πρώτες 5 αγωνιστικές, αυτή τη φορά απ’ τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 2-0.

Μα για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, σ’ αυτό το ματς δεν… έχασε ο Παναθηναϊκός, αλλά νίκησε απόλυτα δίκαια ο Παναιτωλικός. Κι όχι μόνο νίκησε, αλλά θα μπορούσε στο φινάλε να έχει δώσει θριαμβευτικές διαστάσεις στην επιτυχία του, αν δεν τον σταματούσε ο Βλαχοδήμος.

Όπως και να έχει πάντως, για τους γηπεδούχους, η σαββατιάτικη (23/9) νίκη ήταν μόλις η δεύτερη και η μεγαλύτερη σε έκταση επί των "πράσινων" στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, μετά το 1-0 που είχε «σφραγίσει» το παιχνίδι της σεζόν 2013-14 στο Αγρίνιο.

Ο Παναιτωλικός πήρε κεφάλι στο σκορ στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στον αγώνα. Στο 19’ από γύρισμα του εξαιρετικού Ρόσα προς τον Φράνκο Μάζουρεκ και έξοχο πλασέ του Αργεντινού στην κίνηση, η μπάλα έφυγε με εντυπωσιακά φάλτσα και κατέληξε στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Βλαχοδήμου.

Ο Παναθηναϊκός που είχε να αντιπαρατάξει στο γήπεδο, μόνο το κέφι και τη δημιουργία του Βιγιαφάνιες, έφτανε με το… ζόρι έξω από τα καρέ του Κυριακίδη και εκτός από το σουτ του Μολίνς στο 36’ (ψηλά άουτ) και το κάκιστο κοντρόλ του Λουντ στο 40’ (από τρομερή 40άρα ασίστ του "Βίγια" δεν έφτιαξε καμία άλλη φάση στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ουζουνίδης έβαλε αμέσως τον Τσάβες στη θέση του αρνητικού Άλτμαν και το ματς έγινε… ροκ, με εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Στο 47’ ο Μολέδο με κεφαλιά από φάουλ του Χίλιεμαρκ, σημάδεψε ψηλά.

Στο 50’ από σέντρα… Ντάνι Άλβες του Μαρινάκη στον Κλέσιο, ο Βλαχοδήμος έκανε την απόκρουση του αγώνα.

Στο 52’ ο Μολίνς πλάσαρε έξω από την περιοχή ελάχιστα άουτ.

Στο 53’ ο Ρότσα, πρόλαβε και έβαλε προβολή σε… οβίδα του Τσάβες προς την εστία.

Στο 57’ ο Κλέσιο πρόλαβε στην έξοδο τον Βλαχοδήμο, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 60’ από τακουνάκι του Μάζουρεκ, ο Μαρινάκης έπιασε το πλασέ με το αριστερό, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι εκεί.

Για να έρθει στο 65’ ο Κλέσιο και να "καθαρίσει" το ματς για τους γηπεδούχους. Από τρομερό… σόλο του Ρότσα, που άφησε… αγάλματα τρεις "πράσινους", ο Βλαχοδήμος έδιωξε αρχικά το γύρισμά του, όμως ο Κλέσιο καιροφυλαχτούσε και με νέο πλασέ έκανε το 2-0.

Στο 70’ ο Παναθηναϊκός έχασε με θλάση στο δικέφαλο και τον Αντρές Τσάβες, που πρόλαβε να παραμείνει μόλις 25 λεπτά στον αγώνα και ουσιαστικά εκμηδενίστηκε και η οποιαδήποτε πιθανότητα… αντίδρασης απ’ την πλευρά των «πράσινων», αφού και οι υπόλοιποι παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής είχαν… μείνει πλέον από δυνάμεις.

Αν δεν ο Βλαχοδήμος δεν έδειχνε ξανά τα αντανακλαστικά του στο 88’ σε κοντινό πλασέ του Κλέσιο, το παιχνίδι θα εξελισσόταν σε… συντριβή για τους «πράσινους», που δείχνουν σαν να έχουν μείνει από… κουράγια. Η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα είχε την… υπογραφή του Ροντρίγο Μολέδο, ο οποίος σημάδεψε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη, μετά από φάουλ του Χίλιεμαρκ στο 89’.

Με λάθη η διαιτησία του Κομίνη, που έδειξε κίτρινες στους Κυριακίδη (78’), Μπεχαράνο (81’), Μπράβο (85’) από πλευράς Παναιτωλικού και Γιόχανσον (45’), Σιλά (64’), Μολίνς (78’), Βιγιαφάνιες (85’), από πλευράς Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Κλέσιο, Μάζουρεκ (74’ Μπράβο), Ρόσα, Ντίας (84’ Μαρκόφσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-1-1): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Μολέδο, Κουρμπέλης, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Σιλά, Λουντ (64’ Μουνιέ), Άλτμαν (46’ Τσάβες, 71’ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK