Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0 (VIDEO)

Ο Ματίας Ιγκλέσιας πέρασε ως αλλαγή στο 61' και 16 λεπτά αργότερα εκτέλεσε τον Σαρλ Ιτάνζ, χαρίζοντας στον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 1-0 στο ανιαρό ματς του "Θ. Κολοκοτρώνης". Στη 2η θέση των πλέι οφ κατετάγη η αρκαδική ομάδα, τελευταίος ο "δικέφαλος".

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0 (VIDEO)
Αστέρας Τρίπολης INTIME SPORTS

Το live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο Στάικος Βεργέτης άφησε στον πάγκο τον Μπράιαν Λούι και έδωσε ρόλο αριστερού μπακ στον Γιώργο Ζησόπουλο, ενώ ο Γιώργος Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε διάταξη 4-2-3-1 με τους Στέφανο Αθανασιάδη-Ρόμπερτ Μακ να εναλλάσσονται στις πτέρυγες και τον Ευθύμη Κουλούρη να αγωνίζεται πίσω από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την κατοχή (54%) στο πρώτο ημίχρονο, αρχικά επιτέθηκε από δεξιά με τον Γιάννη Γιαννιώτα, αλλά στη συνέχεια ο τρόπος που προσπάθησε να απειλήσει (γεμίσματα για το κεφάλι του Χερόνιμο Μπαράλες) δεν ήταν δόκιμος, με συνέπεια ο "δικέφαλος" να μην νιώσει κίνδυνο, πέραν μιας κεφαλιάς του... Γιώργου Τζαβέλλα προς τα πίσω.

Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, έβγαλαν ενέργεια στο ξεκίνημα, κατόπιν όμως, άφησαν το γκάζι και δεν κατάφεραν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο του "Θ. Κολοκοτρώνης".

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Οι μοναδικές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου χάθηκαν από τον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα τον Μακ, ο οποίος νικήθηκε από τον Τόμας Κοζίτσκι στο 13ο λεπτό και όντας αμαρκάριστος σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 38ο.

Ο Γεωργιάδης φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή με την είσοδο των Κυριάκου Σαββίδη και Φακούντο Περέιρα, ενώ συνέχισε να αλλάζει πλευρές τους Αθανασιάδη και Μακ, ωστόσο η ομάδα του παρέμενε ακίνδυνη.

Οι δύο πρώτες αλλαγές του Βεργέτη είχαν αξία, αφού ο Ματίας Ιγκλέσιας μπήκε για να θωρακίσει περισσότερο τα μετόπισθεν, αλλά σκόραρε με ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής στο 77ο λεπτό (έπειτα από σέντρα του Θανάση Παντελιάδη και ασίστ του Χουάν Μουνάφο), ενώ ο Γιαννιώτας αποχώρησε καταχειροκροτούμενος, ολοκληρώνοντας τον κύκλο του στην αρκαδική ομάδα.

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0 (VIDEO)
INTIME SPORTS

Η είσοδος του Στέλιου Πόζογλου αντί του Αλέξανδρου Τζιόλη δεν έδωσε ώθηση στο "δικέφαλο", ο οποίος με εξαίρεση ένα μονοκόμματο σουτ του Αθανασιάδη στο 91ο λεπτό, δεν απείλησε καθόλου και δίκαια κατετάγη τελευταίος βάσει εικόνας του.

Η αναμέτρηση διακωμωδήθηκε στο φινάλε, αφού ο Δημήτρης Κουρμπέλης (από τον πάγκο), ο Πάπα Σανκαρέ και ο Αθανασιάδης επεδίωξαν τη δεύτερη κίτρινη, προκειμένου να εκτίσουν μία και όχι τρεις αγωνιστικές τη νέα σεζόν.

MVP

Ο Ματίας Ιγκλέσιας. Πέρασε ως αλλαγή στο 61ο λεπτό και σκόραρε στο 77ο, κλειδώνοντας τη 2η θέση για τον Αστέρα.

Αδύναμος κρίκος

Ολόκληρος ο ΠΑΟΚ. Όταν η εικόνα μιας ομάδας στο τελευταίο κρίσιμο ματς της σεζόν είναι κάκιστη, η ευθύνη βαραίνει τους πάντες.

Σχόλιο

Ο Αστέρας Τρίπολης βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι απώλεσε την κατοχή, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και κατ' επέκταση εξασφάλισε τη 2η θέση στα πλέι οφ της Super League που χαρίζει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Για τον τελευταίο ΠΑΟΚ τι να πει κανείς; Έβαλε ένα γκολ σε έξι ματς, έχασε δύο φορές στην Τούμπα και τέσσερις συνεχόμενες, με συνέπεια να μάθει σε μόλις δύο εβδομάδες (!) τον αντίπαλό του στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοζίτσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Μουνάφο, Μπαντιμπανγκά (61' Ιγκλέσιας), Κουρμπέλης (87' Αλόκο), Μπαράλες, Ρόλε, Γιαννιώτας (75' Τσοκάνης).

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης (82' Πόζογλου), Κίτσιου, Μακ, Παπαδόπουλος (70' Περέιρα), Κουλούρης (59' Σαββίδης), Αθανασιάδης.

Διαβάστε ακόμη:

Έτσι μοιράστηκαν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, πότε παίζουν οι ελληνικές ομάδες

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK