Πάτησε κορυφή ο Παναθηναϊκός

Αν και προηγήθηκε μόλις στο 24ο δευτερόλεπτο, ο Παναθηναϊκός κόπιασε πολύ για να λυγίσει τον Αστέρα (3-1). Στην κορυφή πλέον οι "πράσινοι" οι οποίοι σκόραραν δύο φορές με πέναλτι. Τραβηγμένη από τα μαλλιά η πρώτη περίπτωση. Τέταρτη σερί ήττα ο Αστέρας.

Πάτησε κορυφή ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η κορυφή είναι πράσινή! Μία εβδομάδα μετά την πρώτη γκέλα στη φετινή Super League, 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, αφού επιβλήθηκε 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στην "Λεωφόρο Αλεξάνδρας" και βρίσκεται μόνος πρώτος στην πρώτη θέση με 10 βαθμούς.

Πάτησε κορυφή ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λες και είχε.. άχτι από την ήττα που γνώρισε πριν λίγες ημέρες στο Βίγκο από την Θέλτα με τα γκολ στο φινάλε (0-2), η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι μπήκε φουριόζα στο χορτάρι και σκόραρε το πιο γρήγορο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, μόλις στα 23 δευτερόλεπτα! Κάθετη πάσα από τον Λεντέσμα, ωράια κίνηση από τα δεξιά του Λουντ και πάσα στον Μπεργκ, άψογο τελείωμα από τον Σουηδό "μπόμπερ" και 1-0.

Πάτησε κορυφή ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η συνέχεια βρήκε τους "πράσινους" να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού μέσω της κατοχής της μπάλας και να πιέζουν με... μέτρο για το δεύτερο γκολ ενώ στον αντίποδα ο Αστέρας αδυνατούσε να αναπτυχθεί και έδειχνε ακίνδυνος επιθετικά.

Στο 36' ο εξαιρετικά δραστήριος Βιγιαφάνιες πήγε να βάλει ένα γκολ για highlight με μονοκόμματο βολ-πλανέ μετά από σέντρα του Λεντέσμα ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, με τον Καλογερόπουλο να υποδεικνύει λανθασμένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιαννούλη στον Βιγιαφάνιες και τον Λεντέσμα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Πάτησε κορυφή ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε αρκετά, με τον Αστέρα να μπαίνει πιο επιθετικός (βοήθησε η είσοδος του Τσιλιανίδη) και να δημιουργεί 2-3 μικροεπικίνδυνες ευκαιρίες στα καρέ του Στιλ αλλά στο 55' έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Φαρίνια με απευθείας κόκκινη (έφτυσε τον Κουτρουμπή) ενώ θα μπορούσε να πέσει οριστικά στο καναβάτσο, με τον Ιμπάρμπο να έχει δύο εξαιρετικές ευκαιρίες μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό (η δεύτερη ήταν κεφαλιά στο δοκάρι) για να κάνει το 3-0.

Στο 65' ο Καλογερόπουλος έδωσε την άσπρη βούλα, αυτή τη φορά για τον Αστέρα, σε μαρκάρισμα του Τσουκαλά από τον Ιβανόφ μέσα στην περιοχή (αφού όμως είχε γίνει το σουτ από τον Έλληνα μέσο) και έτσι έγινε το 2-1 από τον Ιωαννίδη στο 67', με τον Παναθηναϊκό να "ζαλίζεται" και ένα λεπτό αργότερα να γλιτώνει από... θαύμα την ισοφάριση.

Πάτησε κορυφή ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο μόνος λόγος που δεν ήρθε αυτή ήταν η αυτοθυσία του Ζέκα, ο οποίος πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έκοψε τον Τσιλιανίδη που ήταν έτοιμος να προωθήσει την μπάλα στην εστία του Στιλ μετά από πάσα του Στανισάβλιεβιτς, σε μία φάση που όλη η άμυνα των "πρασίνων" πιάστηκε στον ύπνο.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε άναρχο με έναν τρελό ρυθμό που "εξυπηρετούσε" τον Αστέρα μιας που έψαχνε την ισοφάριση, με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει πάντως μετά το 80' να το φέρει στα μέτρα του και τελικά να ολοκληρώνει το παιχνίδι έχοντας αποκαταστήσει το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε από το ημίχρονο.

Πάτησε κορυφή ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χουλτ κέρδισε πέναλτι σε επαφή που είχε εντός περιοχής με τον Στανισάβλιεβιτς (δινόταν η παράβαση) και ο Λεντέσμα ευστόχησε για δεύτερη φορά στο ματς από την άσπρη βούλα, με το 3-1 να είναι έτσι το τελικό σκορ και να κρατάει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση και τον Αστέρα στην τελευταία.

Πάτησε κορυφή ο Παναθηναϊκός
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βέβαια, το δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να λειτουργήσει και ως "καμπανάκι" για τον Παναθηναϊκό (το επεσήμανε και ο Αντρέα Στραματσόνι στο flash interview) αφού σε ένα ματς που έδειχνε να είναι στα μέτρα του (2-0 από ημίχρονο και με 10 παίκτες ο Αστέρας από το 56') έπαιξε με τη φωτιά και παραλίγο να γίνει ποδοσφαιρικός... αυτόχειρας αν δεν ήταν ο "πανταχού παρών" Ζέκα στο 68'.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί (11' Ρέις), Ιβανόφ (70' Μολέντο), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Ιμπάρμπο (77' Εμποκού), Μπεργκ

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Μάσα (46' Τσιλιανίδης), Κουρμπέλης, Ιωαννίδης (75' Γκοντό), Τσουκαλάς, Φαρίνια, Γιαννούλης, Καλτσάς (61' Στανισάβλιεβιτς), Μπέρτος, Χαμντανί, Ιγκόρ

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK