Πρίγιοβιτς + Βουό > Γιουνές + Γκερέρο: η απλή μέθοδος των 4 φορ

Η Κυριακή της Super League ήταν άσπρο - μαύρο μετά τις μεγάλες νίκες του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ. Για τον Άρη ήταν γκρίζα, για τον Ολυμπιακό κατάμαυρη. Οι αριθμοί των τεσσάρων 9αριών που λένε την αλήθεια.

Processed with MOLDIV
Processed with MOLDIV EUROKINISSI

Ως ανισότητα ορίζεται -με πολύ απλά λόγια- η σχέση δύο όποιων συγκρίσιμων μεγεθών που είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Η ζωή βρίθει από παραδείγματα, το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ο κανόνας επιβεβαιώθηκε με χαρτί και μολύβι σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Άρης εναντίον ΠΑΟΚ και ΟΦΗ εναντίον Ολυμπιακού με διαφορά 90 λεπτών στην ώρα έναρξης - λήξης. 2-1 ο 'Δικέφαλος' του 7X7 και 1-0 οι Κρητικοί με τον θείο Μιχάλη από το Σικάγο στην κερκίδα. Αποτελέσματα που έφεραν την ομάδα του Λουτσέσκου σε απόσταση 6 βημάτων από τους κύριους ανταγωνιστές της στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Συμπτωματικά επικράτησαν οι ομάδες που φορούσαν ασπρόμαυρα. Όχι τυχαία τα δύο παιχνίδια κρίθηκαν από την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν στο 90λεπτο τα '9άρια' καθεμιάς εκ των τεσσάρων. Μια μέθοδος των... τεσσάρων που είχε δύο γνωστούς και δύο 'αγνώριστους'. Η μεταξύ τους σύγκριση αναπόφευκτη δεδομένης της εξέλιξης. Ούτως ή άλλως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς γκολτζήδες.

Ο Άρης βρήκε αναπάντεχα αποδιοργανωμένο και ευάλωτο τον ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά προλαβαίνοντας να σκοράρει προτού συμπληρωθούν 2 λεπτά αγώνα. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός με υπογραφή Γκαρσία. Από την ομάδα του Πάκο Ερέρα ωστόσο έλειψε ένας Πρίγιοβιτς για να προφυλάξει ό,τι είχε αποκτήσει τόσο νωρίς.

Ο Σέρβος είναι ο φορ περιοχής που έχει ανάγκη κάθε ομάδα πρωταθλητισμού. Για να κάνει γκολ τη 1/2 τελικές του. Αυτή ακριβώς είναι η αποτελεσματικότητα του νέου 'Μεγαλέξανδρου' του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει στείλει στη σέντρα 5 φορές στις 10 προσπάθειες που έχει ολοκληρώσει.

Ναι, βεβαίως, το ένα γκολ, για την ισοφάριση του 36', ήρθε από χέρι-πέναλτι του Τζανακάκη. Παράβαση που ο Ιταλός Νοβέρι έδωσε αμέσως. Το άλλο όμως, το δεύτερο για το 2-1 στο 84' ήταν η επιτομή της δουλειάς που οφείλει να κάνει κάθε επιθετικός που κινείται στο 'κουτί'. Κάθετη κίνηση στο χώρο παράλληλα με τον ακραίο, επαφή με την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ιδανικό τελείωμα. Όπως είχε συμβεί κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Πρίγιοβιτς είχε καταφέρει να σκοράρει σε ντέρμπι με τον Άρη ύστερα από 50 λεπτά συμμετοχής (τα 14 στο κύπελλο), τη ίδια στιγμή που ο Σέρχιο Κόκε είχε χρειαστεί, τέτοια εποχή πριν από 11 χρόνια (21/10/07), 196 λεπτά, σ' εκείνο το 3-1 των 'κίτρινων', έπειτα από δύο άγονες συμμετοχές. Προφανώς θα κατάλαβε (ο Ισπανός) ότι ο Πρίγιοβιτς είναι (κι αυτός) 'killer'. Προσωνύμιο που κουβαλά χάρη στο... instagram του ΠΑΟΚ.

Άσφαιρος αντιθέτως ήταν στο παρθενικό 90λεπτο του σε τέτοιο ντέρμπι ο Χαμζά Γιουνές. Ο οποίος θα χρειαστεί να περιμένει για ν' 'αυγατίσει' τα 3 εφετινά γκολ σε 11 τελικές. Αερικό περιπλανώμενο στο χορτάρι του γηπέδου για 71 λεπτά, θα φέρει βαρέως για τουλάχιστον ένα γύρο, ψάχνοντας εξιλέωση στην Τούμπα, το χαμένο πέναλτι του 66'. Ο θηριώδης Πασχαλάκης έπεσε δεξιά, αλλά η εκτέλεση ήταν στο κέντρο. Αρκούσε ν' απλώσει το πόδι του και να διώξει. Εκείνη τη στιγμή ήταν για τον Ραζβάν Λουτσέσκου "ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα", αυτός που του έδωσε το έναυσμα να πανηγυρίσει σε άλλο ένα ντέρμπι - τρίτο εφετινό. Εκείνη τη στιγμή ο Τυνήσιος είχε κοστίσει στον Άρη από 1 ως... 6 βαθμούς!

Στο Ηράκλειο τέτοια τρανταχτή ευκαιρία έλειψε, παρόλο που ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στις καθυστερήσεις (χέρι Ποτουρίδη), εκφράζοντας επίσης (δικαιολογημένα) παράπονα για τους βοηθούς.

Ο Βουό έχει τα σωματικά προσόντα (ύψος, δύναμη, ταχύτητα) να φοράει τη φανέλα με το '9'. Δίχτυα ωστόσο δεν βρίσκει εύκολα. Στη Λαμία πέρυσι χάρισε 1 σε 690 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στον ΟΦΗ είχε... 0 στα πρώτα έξι παιχνίδια της Super League. Με την 6η τελική του έσπασε το ρόδι. Τον ξέχασαν ή τους ξέφυγε δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Στόχο βρήκε και από το 35' ο ΟΦΗ υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να κυνηγάει ανατροπές που δεν έχει εύκολες.

Ο Μαρτίνς παραδέχθηκε με ειλικρίνεια ότι "δεν μπορέσαμε να είμαστε ο Ολυμπιακός που πρέπει να είμαστε". Ο ίδιος προηγουμένως είχε παλέψει να 'μακιγιάρει' την άχρωμη όψη του πρώτου μισού. Δεν έφταιγε απαραιτήτως ο Τουρέ για την... ακινησία, ούτε η απουσία του τιμωρημένου Φορτούνη. Με τις αλλαγές καμουφλαρίστηκε το πρόβλημα, ήρθαν δύο φορ στην περιοχή, αφού μπήκε και ο Μάνος δίπλα στον Γκερέρο, το ίδιο και η μπάλα.

Μόνο μία τελική ωστόσο κατεγράφη στη στατιστική του Ισπανού. Η εξ επαφής κεφαλιά του 71'. Αυτός που σηκώθηκε ολομόναχος από το έδαφος του 'Γεντί Κουλέ' και εκτέλεσε πάνω στα πόδια του Στρέζου όταν έκανε ανάποδη κίνηση ήταν ο ίδιος που στο Μιλάνο είχε στείλει την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Ρέινα με άπιαστη εκτέλεση. Ο Γκερέρο έχει εμφανιστεί και στα 7 ματς του Ολυμπιακού. Μετράει 10 τελικές στην εστία και 15 στο σύνολο. Έχει μονάχα 1 γκολ! Και ο Ολυμπιακός 1 βαθμό στα τελευταία 3 ματς του πρωταθλήματος, αφού ηττήθηκε 1-0, προτού ο Νίκος Παπαδόπουλος βάλει τα κλάματα και ο Μπούσης ανάψει πούρο νίκης.

Μόλις λύθηκε η εξίσωση των δύο μεγάλων αγώνων της 7ης αγωνιστικής που έβγαλε +6 για τον ΠΑΟΚ στον... παρανομαστή!

Σημειώσεις

> Η αγωνιστική των διπλών ήταν η 7η. Πέντε συνολικά, του Παναιτωλικού στα Γιάννινα (2-0), της ΑΕΚ στη Ριζούπολη (2-0), της Λαμίας στη Λάρισα (2-1), της Ξάνθης στη Λιβαδειά (2-1) και του ΠΑΟΚ στο 'Βικελίδης' (2-1). Μέχρι τέσσερα είχαν σημειωθεί ταυτόχρονα, τη στιγμή που εκκρεμεί και το δευτεριάτικο Ατρόμητος - Αστέρας στο Περιστέρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK