Βέροια-Αρης 0-1

Με τον Ουντότζι να σκοράρει ξανά το νικητήριο γκολ ο Άρης έφυγε με το διπλό από την Βέροια και πήρε τα πάνω του ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το 1-0 επί της Βέροιας είναι η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για τους "κίτρινους" που ολοκλήρωσαν το ματς με 9 παίκτες.

Βέροια-Αρης 0-1

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εικόνα του αγώνα

Μια θλιβερή αναμέτρηση απ' όλες τις απόψεις παρακολουθήσαμε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο στη Βέροια. Καμία σπουδαία φάση, άτεχνο ποδόσφαιρο και κυρίως πολλά νεύρα, από δύο ομάδες που καίγονταν για βαθμούς μια και συνωστίζονταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι είχαν ελαφρώς την κατοχή και περισσότερες τελικές, αλλά χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά τον Διούδη. Αν αξίζει να κρατήσουμε μια φάση, είναι το σουτ του Καλτσά στο 31' που έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Άρης ήταν τραγικός και κυρίως αμυνόταν, ενώ ένα σουτ του Παπαδόπουλου στο 40' που έδιωξε σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος ήταν η μοναδική αξιόλογη στιγμή των "κίτρινων".

Η επανάληψη είχε σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ξεκίνησε με ένα ωραίο σουτ του Καλτσά στο 51' που έφυγε λίγο άουτ. Οι μονομαχίες συνεχίστηκαν με την ίδια δύναμη και η Βέροια παρέμενε περισσότερο δραστήρια στο να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα του αντιπάλου της, συνήθως όμως χωρίς σοβαρή οργάνωση στο παιχνίδι της.

Μέχρι που φτάσαμε στο 61', όταν ο Τάτος εκτέλεσε ιδανικά ένα κόρνερ από δεξιά, ο Ουντότζι πήδηξε ψηλότερα απ' όλους στο πρώτο δοκάρι και έστειλε με ωραία γυριστή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου. Όπως και στη Νέα Σμύρνη έτσι και στη Βέροια, ο Νιγηριανός έμελλε να αποτελέσει τον καθοριστικό παίκτη για τον Άρη, πετυχαίνοντας το "χρυσό" γκολ.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Βέροια είχε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει: ο Σιόντης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπαργκάν έπιασε κοντινή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η σπουδαιότερη φάση στον αγώνα, που όμως δεν διαφοροποίησε σε τίποτα το τελικό σκορ.

Στις καθυστερήσεις, ο (ασορτί με το ματς) τραγικός Βοσκάκης, απέβαλε δύο παίκτες του Άρη (Οικονομόπουλο στο 93' και Αγκάνθο στο 94') και άλλο έναν μετά τη λήξη(!) του ματς (Πουλίδο), φτάνοντας τις 15(!) κίτρινες, τρεις εκ των οποίων "δίπλωσαν".

MVP

Ο Ουντότζι αναδεικνύεται αναμφισβήτητος πολυτιμότερος παίκτης των "κιτρίνων" για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς του Άρη. Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Νιγηριανός θαμπώνει με την απόδόσή του, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει "χαρίσει" με τα γκολ του τους έξι από τους οκτώ συνολικά βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει οι Θεσσαλονικείς.

Αδύναμος κρίκος

Η διαχείριση του αγώνα από τον Μιχάλη Βοσκάκη προκαλεί θλίψη, καθώς έδειξε 15 κίτρινες κάρτες και άλλες τρεις που ήταν δεύτερες και οδήγησαν σε αποβολή. Το ματς ήταν όντως σκληρό, είχε πολλές μονομαχίες, αλλά πολλές κάρτες κρίνονται υπερβολικές και άλλες ανύπαρκτες. Ο Ρεθυμνιώτης ρέφερι αποδεκάτισε τον Άρη ενόψει της επόμενης αγωνιστικής, με τον Βοσκάκη να βγάζει κάρτες ακόμη και... στον πάγκο(!) της ομάδας, ή και μετά τη λήξη του αγώνα (Πουλίδο).

Σχόλιο

Μ'αυτά και μ'αυτά, ο Άρης παίρνει πολύ σημαντική βαθμολογική ανάσα, ξεκολλώντας από τον πάτο της βαθμολογίας και φτάνοντας τους οκτώ βαθμούς. Η εικόνα του, όμως, δεν έχει βελτιωθεί ουσιαστικά. Εμφανίζει τα ίδια προβλήματα στην ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα και απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από έναν Ουντότζι για να πάρει αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Ορέστες, Σισοκό, Αμαραντίδης, Όστοιτς (76' Ντα Κόστα), Σιόντης (85' Σεγούντο Ρίος), Μπαργκάν, Μπεν, Καλτσάς, Μρντάκοβιτς (65΄Ζεζίνιο).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Ψυχογιός, Ηρακλής, Μαργαρίτης, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος (46' Αγκάνθο), Ιμπε (60' Σταυρόπουλος), Έλσνερ, Τάτος, Ουντότζι (82' Αγγελούδης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK