Γιατί δεν διέκοψε το ντέρμπι ο Σιδηρόπουλος

Σωστά ο διαιτητής από την ΕΠΣ Δωδεκανήσου έκανε προειδοποίηση και δεν έστειλε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στ' αποδυτήρια. Τι προβλέπει ο κανονισμός έπειτα από την αλλαγή που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Το γράμμα του νόμου, στην προκειμένη περίπτωση του πειθαρχικού κώδικα, ακολούθησε ο Τάσος Σιδηρόπουλος και σωστά δεν διέκοψε το παιχνίδι στο 78' όταν οπαδός του ΠΑΟΚ πέταξε φωτοβολίδα ευθείας βολής στον αγωνιστικό χώρο.

Το άρθρο 15, παράγραφος 3, άλλαξε ριζικά το προηγούμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα που ίσχυε στο περσινό πρωτάθλημα, ρίψη φωτοβολίδας ευθείας βολής ή οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου που δύναται να προκαλέσει τραυματισμό, σήμαινε αυτόματα οριστική διακοπή του αγώνα.

Στο εφετινό πρωτάθλημα όμως, σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3β, γ. του πειθαρχικού κώδικα, ο διαιτητής πρέπει να διακόπτει προσωρινά το παιχνίδι, να γίνεται προειδοποίηση από τα μεγάφωνα και σε περίπτωση επανάληψης τότε ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Η δε υπαίτια ομάδα τιμωρείται με πρόστιμο από 25.000-60.000 ευρώ και με μία αγωνιστική.

Τώρα, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με πρόστιμο από 10.000-30.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φωτοβολίδα στην Τούμπα και... διακοπή!
Δεν είδε το γκολ ο Σαββίδης λόγω φωτοβολίδας

Face Control

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...