Με πέναλτι και... φαουλάρα η δεύτερη νίκη της ΑΕΛ

Η ΑΕΛ είχε την ουσία κόντρα στον Πανιώνιο και με σκόρερ τους Βαρέλα (πέναλτι) και Ναζλίδη πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα μετά από εκείνη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Με πέναλτι και... φαουλάρα η δεύτερη νίκη της ΑΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Super League ο Πανιώνιος κυριάρχησε πλήρως όσον αφορά στους αριθμούς έχοντας 14 τελικές προσπάθειες (4 εντός εστίας) έναντι μόλις 4 (2 εντός εστίας) της ΑΕΛ και 61% κατοχή της μπάλας όμως παρότι ο Γιαννιώτης δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε μία απόκρουση σε 93 λεπτά (4 έκανε ο Ξενοδόχοβ) το φινάλε στην "AEL FC Arena" βρήκε νικήτρια την ΑΕΛ με το "καθαρό" 2-0.

Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός πως η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη ευτύχησε να ανοίξει νωρίς το σκορ στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι (ο Βαρέλα κέρδισε πέναλτι από τον Σιώπη και ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 10') ενώ στη συνέχεια του αγώνα οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν ανθεκτικοί στις αρκετές μονομαχίες (το παιχνίδι είχε πολλή δύναμη και πάθος) και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Με πέναλτι και... φαουλάρα η δεύτερη νίκη της ΑΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το αποκορύφωμα στις μονομαχίες ήρθε μάλιστα στο 22ο λεπτό με μία αψιμαχία Ουρτάδο-Φούντα ύστερα από σκληρό φάουλ του πρώτου στον δεύτερο, με τον διαιτητή Καλογερόπουλο να τους αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα (ο Ουρτάδο έπιασε από το λαιμό τον αντίπαλό του και ο Φούντας έπιασε από το κεφάλι τον Βενεζουελάνο).

Με πέναλτι και... φαουλάρα η δεύτερη νίκη της ΑΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος κατάφερε να φτάσει δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ με τους Τασουλή (54') και Ρισβάνη &5') όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα και επτά λεπτά αργότερα ήρθε η "τιμωρία" του, με την ΑΕΛ να βρίσκει ξανά δίχτυα στην πρώτη μεγάλη της φάση σε αυτό το διάστημα.

Ο Ναζλίδης ανέλαβε εκτέλεση φάουλ ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή και σε θέση αριστερά και με ένα αριστοτεχνικό χτύπημα την έστειλε να αναπαυτεί γλυκά στη δεξιά γωνία της εστίας του Γιαννιώτη, με τους "κυανέρυθρους" να μην καταφέρνουν ούτε να μειώσουν το σκορ, με τον Ρισβάνη να έχει κεφαλιά στο δοκάρι στο 97'.

Κάπως έτσι η ΑΕΛ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα (η πρώτη ήταν το 1-0 επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού με το γκολ του Γκόλια στις καθυστερήσεις) και πρώτη μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες ενω στον αντίποδα ο Πανιώνιος γνώρισε την πρώτη εκτός έδρας ήττα του στη φετινή Super League (είχε μέχρι πρότινος 2 νίκες και 1 ισοπαλία) ενώ έμεινε "άσφαιρος" για τέταρτο διαδοχικό ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (70' Ποτουρίδης), Φάρκας, Γκόλιας, Κοντόρ, Ουρτάδο, Φατιόν (91' Ναβάρο), Βαρέλα (55' Ντέλετιτς), Αβραάμ, Ναζλίδης

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης (46' Τασουλής), Βλάχος (66' Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (84' Ενγκόνγκ), Σιώπης, Φούντας, Μπεν, Ανσαριφάρντ, Μασούντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK