ΑΕΚ - Άρης Λεμεσού 2-0

Στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο του Θρασύβουλου η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον αδύναμο Άρη Λεμεσού και άφησε χαμόγελα ενόψει Σεντ Ετιέν. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Κετσπάγια, που δεν απειλήθηκε στην άμυνα.

ΑΕΚ - Άρης Λεμεσού 2-0

Η αλήθεια είναι πως σαν γενικότερη εικόνα (γηπέδου, συνθηκών και... εμφανίσεων των αντιπάλων) το φιλικό μόνο σαν πρόβα τζενεράλε δεν έμοιαζε. Αυτά, βέβαια, για εμάς, γιατί για τον Κετσπάγια αυτό που είχε σημασία είναι η αγωνιστική ετοιμότητα της ΑΕΚ ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Σεντ Ετιέν την επόμενη εβδομάδα.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, είχε το προβάδισμα από το γκολ του Πέκχαρτ στο 12' και είχε δυο κλασικές ευκαιρίες για να ξανασκοράρει, σε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο ο ρυθμός ήταν αργός, ο αέρας δυνατός και το παιχνίδι μονότονο.

Στην αντίπερα όχθη, ο Άρης Λεμεσού δεν είχε ξεμυτίσει από την περιοχή του και ο Ανέστης ήταν θεατής, ενώ η άμυνα της Ένωσης δεν πιεζόταν καθόλου.

Στα της ενδεκάδας, ο Κετσπάγια πρόβαρε τους πιθανούς 11 για τον αγώνα με τους Γάλλους. Με σύστημα 4-2-3-1, επέλεξε τους: Ανέστη, Γκάλο, Κολοβέτσιο, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας, Μάνταλο, Μπαρμπόσα και Πέκχαρτ (εδώ βέβαια υπάρχει ερωτηματικό, αφού προφανώς θα προτιμηθεί ο Αραβίδης).

Στο δεύτερο μέρος, τα γνωστά. Αλλαγές, διαφοροποίηση εικόνας, αλλά και πάλι η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και τις πολλές ευκαιρίες για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Είναι χαρακτηριστικό πως οι τελικές έφτασαν 20-1 υπέρ των "κιτρινόμαυρων".

Στα αξιοσημείωτα του β' ημιχρόνου η χρησιμοποίηση του Αλμέιδα (μπήκε στο 76' στη θέση του Μάνταλου), αλλά και η πολύ καλή ευκαιρία του λίγο αργότερα, σε σουτ που δοκίμασε και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Αυτός, τελικά, που βρήκε το γκολ παρά τις προσπάθειες των μέσων και των επιθετικών ήταν ο Τζανετόπουλος στο 86ο λεπτό. Ο νεαρός αμυντικός εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο της άμυνας του Άρη και με πανέμορφο σουτ στη γωνία, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Ως επιμύθιο του φιλικού, κρατάμε την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, αλλά και το γεγονός ότι δημιούργησε ουκ ολίγες φάσεις μπροστά. Βέβαια, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ο Άρης Λεμεσού δεν ήταν δυνατός αντίπαλος και δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά με τη Σεντ Ετιέν, αλλά σίγουρα το πρόσημο για την ομάδα του Κετσπάγια είναι θετικό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο (Μπακάκης 81'), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι (Λαμπρόπουλος 78'), Ντιντάκ (Ντίας 72'), Γιόχανσον (Τζανεόπουλος 81'), Σιμόες (Γαλανόπουλος 71'), Βάργκας (Μπακασέτας 58'), Μάνταλος (Αλμέιδα 75'), Μπαρμπόζα (Πλατέλλας 71'), Πέκχαρτ (Αραβίδης 63').

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (Θεοδωρίδης): Γκολτς (Στεφάνου 76'), Πούλχακ (Τζιτζικαλάκης 56'), Τομάς, Μενέντες, Θεοφίλου, Παχίπης (Παναγή 67'), Κυριάκου (Χριστοδούλου 77'), Μαρτσάκης, Πεντρέσκου (Φράγκου 55'), Αντωνίου, Κύπρου (Σκουρτάι 62').

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK