Ανέστης: "Να συνεχίσουμε στην Ευρώπη"

O τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιάννης Ανέστης μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου που βρίσκονται στην Πολωνία για τους στόχους της νέας σεζόν, τα συναισθήματα για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ αναφέρθηκε και στον συναγωνισμό με τον Βασίλη Μπάρκα για τα γάντια του βασικού.

Ανέστης: "Να συνεχίσουμε στην Ευρώπη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Η περυσινή χρονιά είχε γλυκό φινάλε για εσένα, αλλά είχες συναγωνισμό με έναν τερματοφύλακα πιο έμπειρο. Πως ξεκινά φέτος η σεζόν;

"Δουλεύω προσωπικά σκληρά και προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο περισσότερο γίνεται, ώστε όταν μου ζητηθεί από τον προπονητή να είμαι όσο πιο έτοιμος γίνεται για να πετύχει τους στόχους του".

Πόσο εύκολο για εσένα ήταν να παίζεις καλά, να βγαίνεις από την 11άδα και μετά να μπαίνεις ξανά;

"Εκεί δείχνεις και την προσωπικότητα σου. Όταν με έβγαλε ο προπονητής, εγώ συνέχισα να δουλεύω και όταν μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία μπήκα μέσα και βοήθησα την ομάδα".

Το συναίσθημα από την κατάκτηση του κυπέλλου;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα και κατακτήσαμε το κύπελλο. Πήγαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο στα πλέι οφ και φέτος συνεχίζουμε για ακόμα καλύτερη χρονιά".

Πόσο βαριά είναι τα γάντια σε μια ΑΕΚ που στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Δεν θα έλεγα πως είναι βαριά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε και κάνουμε είναι να δουλεύουμε όλοι μαζί ως ομάδα, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα που χρειαζόμαστε. Να περάσουμε το πρώτο ματς και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους από τους στόχους της χρονιάς".

Υπάρχει μεγαλύτερο βάρος από τις προσδοκίες του κόσμου μετά την κατάκτηση του κυπέλλου;

"Κάθε χρόνο πρέπει να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω. Πέρυσι πήραμε το κύπελλο. Φέτος θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε πάλι και να πάρουμε και το πρωτάθλημα".

Φέτος δεν υπάρχει κάποιος μεγαλύτερος ηλικιακά τερματοφύλακες, αλλά παιδιά που είσαστε κοντά στην ηλικία. Πόσο επηρεάζει αυτό;

"Για εμένα είναι το ίδιο. Προσπαθώ να δουλεύω όσο μπορώ. Προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Τι κρατάει αγωνιστικά η ομάδα και τι πετάει από την περυσινή σεζόν;

"Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε πως πέρυσι δύσκολα δεχόμασταν γκολ και το θέλουμε και φέτος. Να ξεκινάμε την επίθεση από την άμυνα. Να έχουμε την κατοχή της μπάλας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεν άντεξε τη ζέστη ο Γιόχανσον
Άκης Γεωργίου: Όλα τα δύσκολα ζήσαμε μαζί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK