Aπό τον "Λύμπε" στον Μαϊστόροβιτς

Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και το Contra.gr θυμάται την πορεία των προηγούμενων και το παρασκήνιο που οδήγησε στην επιλογή τους.

Aπό τον "Λύμπε" στον Μαϊστόροβιτς

Μετά το restart του 2013, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δείχνει τη διάθεση να εμπιστεύεται τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ σε πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» και ο αντικαταστάτης του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στον συγκεκριμένο ρόλο. To Contra.gr θυμάται την πορεία και τις εναλλαγές των τεχνικών διευθυντών των «κιτρινόμαυρων» από το ξεκίνημα της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, μέχρι σήμερα.

Η αρχή με «Λύμπε»

Αρχικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν αυτός που ανέλαβε τη συγκεκριμένη ευθύνη, το καλοκαίρι πριν τη χρονιά της συμμετοχής της «Ένωσης» στην ερασιτεχνική κατηγορία. Ο «Λύμπε» εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή για ένα χρόνο.

Το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει μαζί με τον Μπάγεβιτς, αλλά και η επιθυμία της ΑΕΚ να πάει σε μια πιο περπατημένη λύση με μεγαλύτερη ατζέντα, έπαιξαν τον ρόλο τους για να δοθεί το φινάλε. Αφορμή για τη λύση της συνεργασίας στάθηκε η μεταγραφική αποτυχία της προσθήκης του Δημήτρη Παπαδόπουλου για σέντερ φορ της ομάδας στη Football League, αλλά τα αίτια υπήρχαν από πριν και αφορούσαν και τις δύο πλευρές.

Aπό τον "Λύμπε" στον Μαϊστόροβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως και να το δει κανείς πάντως, υπήρξαν καλές και κακές στιγμές στη συνύπαρξη ΑΕΚ-Λυμπερόπουλου, με τον τελευταίο στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Αραβίδης, Μπακάκης, Ανέστης, Λαμπρόπουλος είναι κινήσεις για τις οποίες ο «Λύμπε» συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη, τον βάραινε η υπόθεση Αυλωνίτη και η διπλή αποτυχία για τον Παπαδόπουλο, που έπαιξαν το ρόλο τους για να συζητηθούν ζητήματα πιο ασήμαντα, όπως π.χ. η απουσία του από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Πήλιο.

Η συνέχεια με Μιλοβάνοβιτς

Επόμενη… στάση αποτέλεσε η επιλογή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για την -κουτσή- διετία 1999-2000, επιλέχθηκε από τους Μπάγεβιτς και Μελισσανίδη για το πόστο του τεχνικού διευθυντή το καλοκαίρι του 2014. Εκείνο, δηλαδή, πριν ξεκινήσει η σεζόν που θα έβρισκε την «Ένωση» στη Football League.

Πριν έρθει στην ΑΕΚ, δούλευε στην Λας Πάλμας όταν αυτή αγωνιζόταν στη B’ Iσπανίας και είχε στο παλμαρέ του, την πώληση του Βιτόλο στη Σεβίλλη.

Ως ποδοσφαιριστής ο «Μίλο» δεν είχε να θυμίζει πολλά στον κόσμο της ΑΕΚ με εξαίρεση δύο γκολ (με Βέροια και Καβάλα) σε 14 συμμετοχές. Ως τεχνικός διευθυντής όμως προσέφερε περισσότερα πράγματα, συμβάλλοντας αρκετά στο να αποκτηθούν καλοί παίκτες με πολύ χαμηλό κόστος και συμβατό στο συγκεκριμένο μπάτζετ του κλαμπ.

Aπό τον "Λύμπε" στον Μαϊστόροβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επί των ημερών του ήρθαν στην ΑΕΚ οι Γιόχανσον, Σιμόες, Γκάλο, Βάργκας, Τσιγκρίνσκι. Ήρθαν όμως και παίκτες όπως ο Κρισάντους και ο Άρθο. Σε γενικές γραμμές -και δεδομένων των δυσκολιών που είχε να αντιμετωπίσει λόγω του οικονομικού- το πρόσημο του «Μίλο» ήταν θετικό και η συνεισφορά του στη δημιουργία μιας συμπαγούς ομάδας, αναμφισβήτητη. Στην ουσία ο Μιλοβάνοβιτς με τις επιλογές καλών ξένων παικτών, έδωσε συνέχεια στην καλή βάση Ελλήνων που δημιουργήθηκε την εποχή του «Λύμπε».

Στην πορεία κάπου το έχασε λίγο, κυρίως με θέματα που έχουν να κάνουν παράπλευρα με τη δουλειά του. Αρκετοί που συναναστράφηκαν μαζί του το τελευταίο διάστημα ανέφεραν ότι ο τρόπος της δουλειάς του θύμιζε περισσότερο μάνατζερ, παρά τεχνικό διευθυντή, ενώ του χρεώνεται η ενασχόληση με περιπτώσεις οι οποίες ήταν απλησίαστες για το μπάτζετ της ΑΕΚ στην προσπάθειά του να δημιουργήσει εντυπώσεις. Όπως και να έχει, η όλη ιστορία χάθηκε στην πορεία και το διαζύγιο ήρθε μοιραία, αφού η κατάσταση ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό της, με την ΑΕΚ να διαψεύδει επίσημα τον τεχνικό της διευθυντή της για το θέμα του Σαμάκ.

Η επόμενη μέρα με Μαϊστόροβιτς

Η επόμενη μέρα στο θέμα του τεχνικού διευθυντή θα φέρει όπως όλα δείχνουν έναν ακόμα πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας σε νέο ρόλο. Ο λόγος για τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς που ως ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008 επί -των τελευταίων- ημερών διοίκησης Νικολαϊδη και αποχώρησε το 2010 για να πάει στη Σέλτικ και το σκοτσέζικο πρωτάθλημα. Τελικά κρέμασε τα παπούτσια του το 2013 ως ποδοσφαιριστής της ΑΪΚ Στοκχόλμης και έκτοτε εργάζεται ως μάνατζερ, συνεργαζόμενος με μεγάλα γραφεία της πατρίδας του.

Aπό τον "Λύμπε" στον Μαϊστόροβιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μαϊστόροβιτς δεν έχει προϋπηρεσία σε σύλλογο και θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα από την ΑΕΚ, έχοντας προφανώς από πάνω του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον οποίο γνωρίζεται και έχει καλές σχέσεις από την εποχή που συνυπήρξαν στην ομάδα. Η συγκεκριμένη παράμετρος αλλά και η κοινή γλώσσα με τον Μπάγεβιτς έπαιξε τον ρόλο της για να προηγηθεί η περίπτωση του Μαϊστόροβιτς, για τον οποίο στην «Ένωση» έχουν πολύ καλή γνώμη και θεωρούν ότι μπορεί να εξελιχθεί στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι άκρες του Σουηδού στην ευρωπαϊκή αγορά προφανώς έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία για την τελική επιλογή της ΑΕΚ και η συνέχεια της ιστορίας θα γραφτεί στην πορεία, αφού ξεπεραστούν τα διαδικαστικά που απαιτούνται για να πάρει επίσημη διάσταση το deal.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιατί οι Μελισσανίδης-Μπάγεβιτς κατέληξαν στον Μαϊστόροβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK