Αραούχο - Λιβάγια... μαγκιά ή παγίδα;

Ο "τούρμπο" Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αξίζει να κάτσει στον πάγκο σ' ένα από τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς για να παίξουν μαζί ο Λιβάγια με τον Αραούχο; Ο Έλληνας winger είναι ο κορυφαίος της ΑΕΚ και ο μόνος που μπορεί να κάνει ζημιά αλά... Σπόρτινγκ στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού! Ο Μάνος Ναβροζίδης "βλέπει" τα σημεία... κλειδί στο αποψινό ντέρμπι.

Αραούχο - Λιβάγια... μαγκιά ή παγίδα;

Οι κόκκοι της άμμου στην κλεψύδρα λιγοστεύουν και το πρώτο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου στο ΟΑΚΑ θα αποτελέσει το έναυσμα για το παρθενικό ντέρμπι της χρονιάς. Και τι ντέρμπι; Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό και με ενδεχόμενη νίκη θα πετύχει να αποκοπεί από το φαβορί της κατάκτησης του πρωταθλήματος στους +5, γεγονός που 'χει χρόνια να συμβεί.

Ο Μανόλο Χιμένεθ κρατάει κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά τη διάταξη της ομάδας και τα πρόσωπα που θα την απαρτίσουν. Έχει δοκιμάσει κάποια πράγματα στις προπονήσεις, αλλά ο Ισπανός μας έχει συνηθίσει στις εκπλήξεις τις τελευταίας στιγμής, έστω κι αν μετά το ματς με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ έχει μείνει πιστός σε δύο - τρία πράγματα, δεν χάνει και δεν τα αλλάζει.

ΑΡΑΟΥΧΟ - ΛΙΒΑΓΙΑ... ΜΑΓΚΙΑ Η ΠΑΓΙΔΑ;

Πολλοί πιστεύουν ότι στο αποψινό ντέρμπι ο Ισπανός τεχνικός θα επιχειρήσει για πρώτη φορά να ξεκινήσει το "παρεάκι" της Λας Πάλμας στην ίδια ενδεκάδα. Δηλαδή τον Αραούχο με τον Λιβάγια. Καλοί ποδοσφαιριστές και οι δύο με τον Κροάτη να δείχνει αρετές στο... κόψιμο και το ράψιμο των επιθέσεων και τον Ισπανό να διαθέτει περίσσια την έφεση στο σκοράρισμα.

Με τους δύο όμως μπροστά ποιος είναι καταλληλότερος για να "θυσιαστεί" ώστε να ξεκινήσουν αυτοί; Ο Λάζαρος ή ο Κλωναρίδης; Σαφώς η ΑΕΚ δεν διαθέτει τον Ντουμπιά, τον Φερνάντες ή τον Ζέλσον Μαρτίνς όπως η Σπόρτινγκ, αλλά ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει δείξει χτυπητές αδυναμίες στις αντιδράσεις του όταν ανεβαίνει να πιέσει ψηλά.

Το τρανζίσιον ο Χάσι δεν το έχει βρει ακόμη και στο δίλημμα Κλωναρίδης ή Λάζαρος είναι ξεκάθαρο ότι Έλληνας winger το έχει περισσότερο, διότι και πιο έμπειρος είναι και καθαρότερο μυαλό διαθέτει όταν η ομάδα του "φτιάχνει" επίθεση και μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή.

Στην αδύναμη αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού ο Χριστοδουλόπουλος φαντάζει ως η ιδανικότερη λύση για να γίνει η Ένωση επικίνδυνη, μία... κιτρινόμαυρη Σπόρτινγκ, τακτικά! Θα τον ρίξει στη μάχη ο Χιμένεθ; Ή θα τον προτιμήσει στο δεύτερο ημίχρονο ας πούμε. Στα ντέρμπι δύσκολα αφήνεις τον καλύτερό σου παίκτη εκτός, το ίδιο ισχύει και για τον Λιβάγια. Φυσικά, ο Χιμένεθ έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

ΟΦΟΕ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ

Το "Α και το Ω" στα χαφ του Ολυμπιακού, μέχρι στιγμής σε ό,τι έχουμε δει είναι ο Οτζίτζα Οφόε. Μία πραγματική "μηχανή" που και αμυντικά θα σε βοηθήσει και επιθετικά πατάει περιοχή περιμένοντας το... σπάσιμο της μπάλας για να σουτάρει.

Ο Χιμένεθ έχει "διαβάσει" τον Οφόε και αν ο Χάσι δεν του επιφυλάσσει καμία έκπληξη, τότε ο Σιμόες θα γίνει αυτό που λέμε... αυτοκόλλητο με τον Βέλγο στη μεσαία γραμμή. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός διαθέτει κι άλλους ποδοσφαιριστές εξαιρετικά γρήγορους όπως ο Καρσελά, ο Πάρντο και ο Εμενίκε.

Δεν ξέρουμε αν ο Χιμένεθ θα κάνει το κόλπο γκρόσο με Λόπες, επιλέγοντάς τον τελικά να παίξει ωστόσο ποντάρει πολλά στον "δαιμονισμένο" Μπακάκη να πιάσει έναν απ' αυτούς και από εκεί και πέρα ο Γκάλο -αν δεν παίξει ο Πορτογάλος- θα πρέπει να κάνει αυτό που "ψάχνει" από την προετοιμασία. Ένα καλό παιχνίδι.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Στα στημένα στον Ολυμπιακό ποντάρουν πολλά. Διαθέτουν καλούς εκτελεστές κι έναν εξαιρετικό κεφαλοσφαιριστή, τον Μπιορ Ένγκελς. Η ΑΕΚ μετά την ΤΣΣΚΑ και τα... χαστούκια από τις στημένες φάσεις, το "δούλεψε" αρκετά, αλλά στη Ριέκα που το παιχνίδι για τους "κιτρινόμαυρους" ήταν... ευκολάκι πάλι από ένα κόρνερ πήγαν να γίνουν όλα μαντάρα.

Σε τέτοιες στιγμές είναι απαραίτητο το καθαρό μυαλό και ένας ώριμος Ανέστης που μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε στα παιχνίδια με τους Ρώσους έχει μαζέψει τη μπάλα από τα καρέ του μόλις μία φορά σε έξι ματς με μηδέν παθητικό στο πρωτάθλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK