Αραβίδης: "Δικαιωμένος που ήρθα στην ΑΕΚ, πρότυπό μου ο Ντέμης"

Μαι άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό "People" παραχώρησε ο Χρήστος Αραβίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τα πρώτα χρόνια του στο ποδόσφαιρο, την ΑΕΚ, τον Τραϊανό Δέλλα, την Εθνική και το ιδιαίτερο στιλ του.

Αραβίδης: "Δικαιωμένος που ήρθα στην ΑΕΚ, πρότυπό μου ο Ντέμης"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά όσα δήλωσε

"Δεν έχω υπάρξει σε καλύτερο επίπεδο στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Φυσικά, θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι. Βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει υψηλούς στόχους. Υπέγραψα όταν ακόμη η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική. Πολλοί δεν περίμεναν να πάω εκεί γιατί είχα προτάσεις κι από ομάδες της πρώτης κατηγορίας, αλλά ήταν κάτι που θεωρούσα καλό για την εξέλιξή μου. Σήμερα νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου".

Για τον Τραϊανό Δέλλα: "Συνδυάζει την εμπειρία του ποδοσφαιριστή με τη φιλοδοξία, την ντομπροσύνη και, επίσης, είναι πολύ καλός άνθρωπος. Δουλεύει πολύ για αυτά που θέλει".

Για τον κόσμο: "Η ΑΕΚ έχει απίστευτο κοινό που αγαπάει πολύ την ομάδα και το δείχνει. Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό κάνει καλό σε εμάς τους παίκτες. Οι φίλαθλοι είναι δίπλα μας και διψασμένοι για τίτλους. Μας βοηθούν να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει".

Για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο: "Έχω κάνει και μπάσκετ και κολύμβηση, αλλά τελικά με κέρδισε το ποδόσφαιρο. Αναδείχτηκα από τις Ακαδημίες του Ακράτητου στα Άνω Λιόσια.

Έχω μεγαλώσει στο Μενίδι και ζούσα εκεί μέχρι πρόσφατα, εκεί είναι το πατρικό μου. Ποτέ δεν άφηνα πίσω τα μαθήματά μου, ήμουν σχετικά καλός μαθητής. Έκανα και ξένες γλώσσες, φρόντισα να πάρω μια σφαιρική μόρφωση και να κάνω όσα επιπλέον εξωσχολικά μαθήματα προλάβαινα. Ποδοσφαιρικό είδωλο και πρότυπό μου είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης. Αυτόν προσπαθούσα να ακολουθήσω από μικρός, θεωρώ πως είναι ο καλύτερος" αναφέρει ο Χρήστος.

Για την εποχή που έγινε επαγγελματίας και την Εθνική: "Την εποχή που έγινα επαγγελματίας, ήταν πολύ δύσκολο να αναδειχτείς και να κερδίσεις μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Μπορεί να άξιζες την ευκαιρία, αλλά θα την έπαιρνες πιο δύσκολα, γιατί υπήρχαν πολλοί ξένοι παίκτες. Η εθνική ομάδα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν ποδοσφαιριστή. Όμως, δεν ισχύουν όσα γράφονται για κακό κλίμα στα αποδυτήρια. Η ομάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν έχει συνηθίσει ο κόσμος και κάποιοι το εκμεταλλεύονται. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και όποιος αγωνίζεται στην Εθνική θέλει το καλύτερο για τη χώρα του. Σ’ το λέω με σιγουριά. Δεν μπορεί να διανοηθεί τίποτε άλλο.

Το να βάλεις να παίξουν μαζί κάποιους πολύ καλούς παίκτες, δεν σημαίνει ότι θα έχεις ταυτόχρονα και μια φανταστική ομάδα. Πρέπει να τους κάνει να συνεργαστούν σωστά για να έχεις επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά έδωσαν το 100% της απόδοσής τους στα προκριματικά του Euro 2016. Όλοι έχουν κάνει την αυτοκριτική τους για το τι μπορεί να έφταιξε και είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα επανέλθουμε στις επιτυχίες.

Στόχος τώρα είναι να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα για το Μουντιάλ. Έχουμε νέο προπονητή που έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όλο αυτό που συνέβη τον τελευταίο χρόνο είναι μια κακή παρένθεση. Είναι στο στοιχείο του Έλληνα να ακυρώνει όλα τα καλά μόλις συμβεί κάτι άσχημο".

Για το ενδεχόμενο να παίξει στο εξωτερικό: "Θέλω να παίξω στο εξωτερικό. Ελπίζω να υπάρξει μια καλή πρόταση. Έχω δείξει στη ζωή και την καριέρα μoυ ότι δεν φοβάμαι να ρισκάρω και να αναλάβω ευθύνες. Για μένα το ιδανικό πρωτάθλημα, η μεγάλη μου αγάπη είναι το αγγλικό. Είναι πολύ μπροστά σε όλα τα επίπεδα. Αν είχα την ευκαιρία να πάω εκεί, θα πήγαινα και τώρα. Τα παιδιά που έχουν φύγει από την Ελλάδα για να πάνε σε ξένες ομάδες έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν γιατί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής αξίζει".

Για την προσωπική ζωή του: "Όλα αυτά τα χρόνια κάνω προσεκτική ζωή, χωρίς να στερούμαι πράγματα. Είμαι άνθρωπος του προγράμματος και της πειθαρχίας. Για να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται δουλειά, σκληρή προπόνηση, αλλά και ξεκούραση, ο σωστός ύπνος είναι απαραίτητος".

Για το πώς τον επηρεάζει η σχέση του στην απόδοσή του: "Είμαι πολλά χρόνια με την κοπέλα μου και τον τελευταίο καιρό ζούμε μαζί. Είναι σημαντικό για μένα να έχω ηρεμία στη ζωή μου. Θέλω να μπορώ να κάνω πράγματα που με διασκεδάζουν, χωρίς εντάσεις. Η καλή προσωπική μου ζωή με βοηθά στην καριέρα μου. Αν φύγω στο εξωτερικό, η κοπέλα μου φυσικά και θα έρθει μαζί μου".

Για τη γραβάτα στα βραβεία ΠΣΑΠ: "Τη συγκεκριμένη γραβάτα την επέλεξα εγώ. Τη βρήκα σε ένα e shop και την παράγγειλα on line, μάλιστα και σε άλλα σχέδια. Μου αρέσουν τα περίεργα αξεσουάρ. Ομολογώ, βέβαια, πως η γραβάτα γυάλιζε περισσότερο απ’ όσο περίμενα. Μου έκαναν πολλή πλάκα οι φίλοι και οι συμπαίκτες μου. Δεν το έκανα για να τραβήξω πάνω μου τα φώτα, έτσι είμαι. Γενικά ασχολούμαι με την εμφάνισή μου και ειδικά με τα μαλλιά μου. Κάθε εβδομάδα έχω κι άλλο σχέδιο στο κούρεμά μου, συνήθως όλες οι αλλαγές είναι δικές μου ιδέες. Έχω ένα φίλο κομμωτή και του εμπιστεύομαι να κάνει ό,τι κι αν σκεφτώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK