Το δίλημμα του Τιμούρ: Aραβίδης ή Πέκχαρτ

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δείχνει ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή μια 11άδα με τον Μπακασέτα να αντικαθιστά στο γήπεδο τον Μάνταλο, και αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι ο φορ με τον οποίο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα για να καλύψει το κενό του Αλμέιδα. Γράφει

Το δίλημμα του Τιμούρ: Aραβίδης ή Πέκχαρτ

Μπορεί όλη η συζήτηση στην ΑΕΚ να περιστρέφεται γύρω από την -ενδεχόμενη αλλά πολύ δύσκολη- συμμετοχή του Πέτρου Μάνταλου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά το δευτεριάτικο ματς με τον Ηρακλή είναι αυτό που ακολουθεί ημερολογιακά στο καλεντάρι της «Ένωσης», στο οποίο είναι στραμμένη η προσοχή εντός ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Κετσπάγια φανέρωσε ξανά ένα δείγμα των σκέψεών του για τον ματς με τον «Γηραιό» τη Δευτέρα, κουμπώνοντας στην ουσία με -τουλάχιστον φαινομενικά- λογικό τρόπο τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Η αρχική σκέψη ήταν να παραταχθεί η 11άδα που τελείωσε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Βέροιας, αλλά ο τραυματισμός του Μάνταλου χάλασε τα σχέδια. Η προσαρμογή της 11άδας με δεδομένη την άτυχη στιγμή του αρχηγού, θα γίνει με τον Μπακασέτα να μεταφέρεται (από σέντερ φορ) στη θέση του «Πετράν» πίσω από τον επιθετικό. Αυτό σημαίνει πως στο «9» ανοίγει μια θέση την οποία -δεδομένης και της απουσίας του Αλμέιδα- διεκδικούν Πέκχαρτ και Αραβίδης.

Από τη μία ο Τσέχος φαίνεται να προηγείται στις σκέψεις του Κετσπάγια αφού αυτόν προτίμησε στα τελευταία διπλά, σε αυτόν θα έδινε χρόνο συμμετοχής αν χρησιμοποιούσε φορ από τον πάγκο στη Βέροια. Από την άλλη ο Αραβίδης, από τη στιγμή που η περιπέτεια με την ατυχή ανάρτηση στο Facebook θεωρείται παρελθόν για όλους, υπολογίζεται κανονικά από τον Κετσπάγια σαν να μη συνέβη ποτέ τίποτα.

Δίκοπο μαχαίρι

Βέβαια αυτό είναι κάτι που αποτελεί… δίκοπο μαχαίρι, αφού σε περίπτωση που ο Κετσπάγια δεν βάλει ξανά τον Αραβίδη εν τη απουσία του Αλμέιδα μπορεί να θεωρηθεί υποκειμενικός, ενώ σε περίπτωση που τον βάλει, η κατάσταση μπορεί να εκληφθεί με άσχημο τρόπο από κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή που θεωρεί ότι αδικείται. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα των χειρισμών της ΑΕΚ στην υπόθεση, οι οποίοι θα κριθούν σε βάθος χρόνου από το αποτέλεσμα της ιστορίας.

Δύο… ειδών φορ

Η παρουσία του Πέκχαρτ ευνοεί ένα είδος παιχνιδιού με σέντρες και μάχες στον αέρα ενώ του Αραβίδη ένα άλλο είδος παιχνιδιού, που απαιτεί τρεξίματα. Το θετικό για τη φετινή ΑΕΚ είναι πως όλα τα φορ του ρόστερ είναι διαφορετικών χαρακτηριστικών και σε μια συγκυρία απουσίας του Αλμέιδα υπάρχουν επιλογές για τον προπονητή. Αυτό που απομένει να φανεί είναι η απόφαση του Κετσπάγια για τον καλύτερο και πιο έτοιμο τη δεδομένη στιγμή, όπως ο ίδιος είπε στους παίκτες σχετικά με τα κριτήριά του για το ποιος παίζει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK