Αυτός φέρνει τον Οικονόμου στην ΑΕΚ και το τέλος του Μασούντ

Επί 15 ημέρες και υπό άκρα μυστικότητα η ΑΕΚ δούλευε την υπόθεση του "Ιταλού" Μάριου Οικονόμου για του δώσει το χρίσμα του αντί-Βράνιες. Ποιος είναι όμως ο "συνδετικός κρίκος" της πρωταθλήτριας με τον ποδοσφαιριστή και ποια η άποψη του Μαρίνου Ουζουνίδη. Παρελθόν αποτελεί ο Σοτζέι Μασούντ.

Αυτός φέρνει τον Οικονόμου στην ΑΕΚ και το τέλος του Μασούντ

O Μάριος Οικονόμου βρίσκεται στην Ιταλία από το 2013, έχοντας πάρει μεταγραφή από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κάλιαρι έναντι 500.000 ευρώ (όπως γράφει στην πλατφόρμα του transfermarkt).

Την αμέσως επόμενη σεζόν μετακόμισε με ελεύθερη μεταγραφή στην Μπολόνια, ομάδα στην οποία ανήκει μέχρι σήμερα.

Ο 25χρονος στόπερ έως το 2017 είχε γράψει 74 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και μία ασίστ με τους "ροσομπλού".

Εφέτος, πάντως, δεν βρήκε χώρο στην ομάδα και δόθηκε δανεικός δύο φορές. Η πρώτη ήταν στην ΣΠΑΛ (έξι συμμετοχές) και η δεύτερη στην Μπάρι (τρεις συμμετοχές).

Ψάχνοντας, λοιπόν, την... Ιθάκη του (έστω κι αν το συμβόλαιό του εκπνέει το 2020) ο Οικονόμου, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα συνεχίσει στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ!

Ο συνδετικός κρίκους του "Ιταλού" με την Ένωση είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Πρόκειται για εισήγηση του τεχνικού διευθυντή των "κιτρινόμαυρων" με την οποία συμφώνησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης γιατί: θεωρεί τον παίκτη αξιόπιστη λύση στην άμυνα λόγω της εμπειρίας του από το Καμπιονάτο, είναι ψηλός με μπόι 1μ89 και φυσικά Έλληνας.

Στο ελληνικό στοιχείο είναι γνωστό πως θέλει να επενδύσει η πρωταθλήτρια, όπως και ο νέος της κόουτς.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα γίνει το deal με την Μπολόνια, δηλαδή αν θα είναι δανεικός ή με κανονική μεταγραφή. Οι Ιταλοί, σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν χρήματα για να δανείσουν τον Οικονόμου, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως η οψιόν αγοράς θα είναι προσιτή (αν προχωρήσει έτσι η συμφωνία).

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν δεν θα συνεχίσει ο Σοτζέι Μασούντ. Αν και υπήρξε έντονη φημολογία ότι ο αρχηγός της εθνικής Ιράν είχε έναν ειδικό όρο στο συμβόλαιό του για αυτόματη ανανέωση σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος, τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK