Δεν είναι τυχαίος ο μάνατζερ του Κάιπερς...

Το τελευταίο 48ωρο στον οργανισμό ΑΕΚ κυρίαρχο θέμα από το Μαρούσι μέχρι το... Ηράκλειο είναι ο Κάιπερς. Ο δεύτερος σκόρερ της FL και ο εκπρόσωπός του έχουν αλλάξει εντελώς τα δεδομένα μίας "τελειωμένης" μεταγραφής με δηλώσεις που σήκωσαν σκόνη. Ποιος είναι όμως ο Ζακ Λιχτενστάιν με το λαμπερό πελατολόγιο και ποιες οι σχέσεις του με τον Ολυμπιακό;

Δεν είναι τυχαίος ο μάνατζερ του Κάιπερς...

Τη σήμερον ημέρα οι μάνατζερς είναι αυτό που λέμε "αναγκαίο κακό" στο ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι με τα κοστούμια που παίζουν "μπάλα" εκτός γηπέδου, καθορίζοντας τη μοίρα των παικτών και ανεβοκατεβάζουν... κυβερνήσεις αν θέλουν και έχουν τα μέσα φυσικά.

Τις τελευταίες ημέρες ο πιο διάσημος μάνατζερ στην Ελλάδα έχει γίνει ο Βέλγος, Ζακ Λιχτενστάιν.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ασχολείται με την περίπτωση: Ούγκο Κάιπερς, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο για τον δεύτερο σκόρερ της Football League με τα 22 γκολ.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Άλλωστε, o 21χρονος φορ φέρεται να έλεγε στους συμπαίκτες του ότι ήρθε στον Εργοτέλη "τσάμπα" επειδή υπάρχει πλάνο που "δουλεύεται" πάνω του από τον συγκεκριμένο μάνατζερ, κι αν κρίνουμε για το πώς κάνει γι' αυτόν ο Λιχτενστάιν, μάλλον έλεγε αλήθεια.

Πράγματι, έναν χρόνο μετά τονε ερχομό του στο Ηράκλειο, ο Ούγκο Κάιπερς κατάφερε από άγνωστος Βέλγος που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος να γίνει πρωταγωνιστής στις αρχές του καλοκαιριού, όχι μόνο για τα γκολ του, αλλά επειδή άνοιξε... μέτωπο με την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

Το πλάνο δείχνει να λειτουργεί μια και ο ιδιοκτήτης της "Eleven Managment", φρόντισε να κάνει δημοφιλέστερο τον πελάτη του σε όλη την Ελλάδα και το Βέλγιο με τις δηλώσεις του περί πρότασης της Ένωσης που δεν δείχνει σεβασμό απέναντι στον παίκτη και την οικογένεια του, χαλώντας ουσιαστικά μια μεταγραφή που παρουσιαζόταν "τελειωμένη" από καιρό. Άνεβασε τις μετοχές του δηλαδή εν μία νυκτί, μετατρέποντας το όλο θέμα σε σήριαλ σαν να μιλάμε για τη μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή-επένδυση με μεγάλη αξία.

ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ

Ποιος είναι όμως ο Ζακ Λιχτενστάιν που εδώ και 48 ώρες έχει μπει σε "μάχη" δηλώσεων με τον Εργοτέλη και την ΑΕΚ και πότε στο παρελθόν έχει ακουστεί τ' όνομά του στην Ελλάδα;

Καταρχήν δεν είναι κάποιος που έπεσε από τον... ουρανό στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για έναν επαγγελματία που ανήκει στην τριάδα των κορυφαίων μάνατζερ στο Βέλγιο μαζί με τους Ενροτό και Μότζι Μπαγιάτ.

Έχοντας ιδρύσει την εταιρία του το 1994 με έδρα τις Βρυξέλλες, ο Λιχτενστάιν έχει κάνει... δουλειές με ομάδες όπως η Σίτι και η Παρί για τις περιπτώσεις των Κομπανί, Μπογιάτα και Μενιέ αντίστοιχα. Και στην ελληνική αγορά, πάντως, ο συγκεκριμένος agent δεν είναι άγνωστος ή απλησίαστος. Ξεκινώντας από τα πιο απλά να πούμε ότι υπήρξε εκπρόσωπος του Σίλβιο Προτό.

Ελληνική ομάδα, εκτός του Εργοτέλη που πήγε να κάνει δουλειά μαζί του στο παρελθόν είναι ο Ολυμπιακός ο οποίος διαθέτει δυνατά... κανάλια στη βελγική αγορά, έχοντας συνεργαστεί με τους Ενροτό, Μπαγιάτ και όχι μόνο.

Με τον Λιχτενστάιν δύο φορές τα τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειες για ν' ανοίξει "παράθυρο". Η μία ήταν με τον Βέλγο στράικερ, Γέλε Βόσεν και η άλλη με τον αμυντικό Ντέρικ Μπογιάτα ο οποίος δεν έπιασε στη Σίτι και τώρα φορά τη φανέλα της Σέλτικ.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία, αφού η ΑΕΚ τον τελευταίο χρόνο έδειξε καλά ρεφλέξ σε δουλειές με μεγάλους μάνατζερ στο εξωτερικό όπως ο Φεντερίκο Παστορέλο και ο Ρέζα Φαζέλι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK