Δημάτος: "Προσπάθεια για να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ"

Η ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας δεν είναι αρκετή για να λυθεί το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σύμφωνα με τον Ανδρέα Δημάτο, ο οποίος επεσήμανε πως η ΑΕΚ σέβεται την απόφαση του Σταύρου Κοντονή και κάνει προσπάθειες για να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ.

Δημάτος: "Προσπάθεια για να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Kick off" του ΣΚΑΙ και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως η "Ένωση", σε συνεργασία με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ κάνουν προσπάθεια για να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

"Ήταν εξέλιξη που 100% δεν άρεσε σε παίκτες και προπονητή. Είναι άσχημο όταν προετοιμάζεσαι για έναν ημιτελικό και δύο ώρες πριν να μαθαίνεις ότι δεν θα γίνει. Είναι μια πικρία για τους παίκτες που βλέπουν έναν στόχο να χάνεται αλλά απ’ την άλλη η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην σεβαστεί την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού"

Για το πώς το πήραν οι παίκτες: "Οι παίκτες αντιλαμβάνονται, αλλά η χαρά τους είναι το παιχνίδι. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελαν τη λύση του προβλήματος χωρίς τις αναβολές".

Για το αν το παιχνίδι είναι χαρά για τους παίκτες ακόμη και τώρα: "Αν μη τι άλλο είναι λογικό να παραμένει η χαρά. Τουλάχιστον το ελπίζω. Χρειάζονται βαθιές τομές".

Για το σκεπτικό της απόφασης: "Δεν γίνεται ένας Υφυπουργός στη σκέψη ότι ο τελικός θα ήταν ΑΕΚ και Ολυμπιακός να βάλει στη ζυγαριά από τη μία τα οικονομικά συμφέρονται και από την άλλη την ασφάλεια των ανθρώπων. Δεν μπορεί να αδικήσει κανείς τον Κοντονή, όταν στην ανακοίνωση μιλάει για ένα κύμα βίας που τροφοδοτείται από την ΕΠΟ. Υπάρχει ένας φίλος που να είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτουργεί θεσμικά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα";

Για την τοποθέτηση της ΑΕΚ και αν θα έπρεπε να υπάρξουν κινητοποιήσεις και στο πρωτάθλημα: "Η άποψη της ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρη. Η ματαίωση-διακοπή δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα. Απ’την άλλη πλευρά δεν ήταν δυνατόν να διαφωνούσαμε με την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού που συνέδεσε τα επεισόδια στα γήπεδα με την αναξιοπιστία της ΕΠΟ. Σαφέστατα δεν αρκεί αλλά το βήμα που πρέπει να προχωρήσουμε είναι ένας αγώνας για την ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ, που διοικείται από μέλη που διώκονται και δεν μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού. Τις απόψεις μας τις αποτυπώναμε πριν την έναρξη και δικαιωθήκαμε στο διαιτητικό δικαστήριο".

Για τις επόμενες κινήσεις ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟK: "ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και όλες οι υγιείς δυνάμεις θα συνεχίσουν κάθε προσπάθεια για να αλλάξει η διοίκηση της ΕΠΟ. Γιατί σε ένας υγιές ποδόσφαιρο δεν θα ήθελε καμία ομάδα να πειράξει το αυτοδιοίκητο με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρχει και αυτοκάθαρση".

Για τον επόμενο πρόεδρο και την δήλωση του Ιβάν Σαββίδη ότι πρέπει να είναι από την Θεσσαλονίκη: "Το πρόσωπο είναι το λιγότερο και πιστεύω ότι εύκολα μπορεί να υπάρξει συμφωνία, αν πρώτα όλοι οι φορείς συμφωνήσουν ότι πρέπει να απαλλαχθούμε από παράγοντες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα"

Για το πώς πιστεύει ότι η FIFA και η UEFA θα λειτουργήσουν έπειτα από την απόφαση Κοντονή κι αν θα συγκρουστούν μαζί του: "Η αντίδραση σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι αλ α καρτ. Εξαρτάται από την εμμονή της ΕΠΟ με δεδομένο πως αφορά υπουργική απόφαση, η οποία όμως έχει εγκριθεί με άρθρο νόμου και από την UEFA και απ’την FIFA. Πολλές φορές μετράει η πολιτική διάθεση που θα θέλουν να κινηθούν. Η εκτίμησή μου είναι πως δεν θα θέλουν συγκρουστούν με την ελληνική κυβέρνηση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK