Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης από τον 13ο τραυματισμό ως παίκτης της ΑΕΚ. Συνολικά είναι τραυματίας στο 40% του χρόνου από τη στιγμή που ανακοινώθηκε. Το Contra.gr αναλύει.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Ήταν 11 Ιουνίου 2016 όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές της ιστορίας της, εκείνη του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός ήταν γνωστός για τις επιδόσεις του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα ως επιλογή του Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά και για τους τραυματισμούς του.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να κάνει πιο σπουδαία καριέρα, όμως σε ηλικία 30 ετών βρέθηκε στην Ελλάδα ως ελεύθερος, να υπογράφει συμβόλαιο με μία ομάδα που είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας για τελευταία φορά το 1994.

Ο Τσιγκρίνσκι προερχόταν από μία σεζόν με αρκετές απουσίες στη Ντνίπρο και αποφάσισε να κάνει restart στην καριέρα του με τη μεταγραφή του στη χώρα μας. Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα.

Στα 3 χρόνια που βρίσκεται στην Αθήνα έχει υποστεί 13 μικρούς ή μεγάλους τραυματισμούς, που τον έχουν κρατήσει εκτός δράσης για 405 ημέρες από τις 1.064 ημέρες που θα συμπληρώσει στους 'κιτρινόμαυρους' στις 11 Μαΐου, ημερομηνία του τελικού κυπέλλου!

Η καταμέτρηση περιλαμβάνει ορισμένες αυθαιρεσίες, αφού ως ημέρα επιστροφής λογίζεται η μέρα που αγωνίστηκε ξανά σε κάποιο παιχνίδι (με ορισμένες εξαιρέσεις), αφού δεν μπορεί να υπολογιστεί σε ποια προπόνηση πριν από το ματς ήταν εντελώς έτοιμος να αγωνιστεί. Παρ' όλα αυτά, η πραγματικότητα δεν αλλάζει και ο Ουκρανός βρίσκεται στα πιτς σχεδόν στο 40% του χρόνου που είναι παίκτης της ΑΕΚ.

Μετά από τον τελευταίο τραυματισμό του, τον Μάρτιο στους κοιλιακούς, την Πέμπτη έβγαλε μέρος του κανονικού προγράμματος. Ωστόσο συνεχίζει να μετράει μέρες που δεν είναι ετοιμοπόλεμος, κάτι που ενδέχεται να συνεχιστεί ίσως μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου, εφόσον προκριθεί η Ένωση.

Το Contra.gr έψαξε και βρήκε όλους τους τραυματισμούς του Ουκρανού στόπερ και σας τους παρουσιάζει αναλυτικά, μαζί με τον χρόνο που τέθηκε νοκ άουτ.

12 Νοεμβρίου 2016 - 8 Δεκεμβρίου 2016: 27 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: 5 Νοεμβρίου 2016, ΑΕΚ - Ατρόμητος 2-2 (90 λεπτά)

Ο πρώτος καιρός ήταν αρκετά θετικός για τον Ουκρανό, ο οποίος όχι μόνο δεν απουσίαζε από υποχρεώσεις της ΑΕΚ, αλλά επί Τιμούρ Κετσπάγια έπαιζε ακόμα και σε αχρείαστες, όπως ορισμένα φιλικά παιχνίδια.

Εξάλλου, η προσοχή όλων είχε στεφθεί στον (προαλειφόμενο) παρτενέρ του στα στόπερ, Τζολέον Λέσκοτ, ο οποίος όμως ήταν τελικά αυτός που ταλαιπώρησε περισσότερο γιατρούς και φυσιοθεραπευτές της ομάδας, μέχρι να αποχωρήσει.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Όλα αυτά μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2011, όταν τραυματίστηκε σε προπονητικό δίτερμα, μαζί με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο! Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για κάκωση τετρακεφάλου, όμως αποδείχθηκε θλάση πρώτου βαθμού.

Ο Ουκρανός επέστρεψε στη διάθεση του Ζοζέ Μοράις (που είχε διαδεχθεί τον Γεωργιανό προπονητή) για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Κέρκυρα στις 3 Δεκεμβρίου 2016, ωστόσο παρέμεινε στον πάγκο. Ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε να περιμένει λίγο ακόμα τον ηγέτη της άμυνας και θα τον έριχνε στη μάχη στο επερχόμενο παιχνίδι κόντρα τον Λεβαδειακό στις 10 Δεκεμβρίου.

Πρώτο παιχνίδι: -

9 Δεκεμβρίου 2016 - 10 Ιανουαρίου 2017: 33 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: -

Το όνομα του Τσιγκρίνσκι περιλήφθηκε για 2η σερί αγωνιστική στην αποστολή, όμως αυτήν τη φορά ετοιμαζόταν για ενδεκάδα. Φευ... Στην τελευταία προπόνηση πριν από τον αγώνα υπέστη μια διάταση αριστερού προσαγωγού.

Οι 10 μέρες εκτός δράσης που θεωρητικά θα απουσίαζε δεν λογίζονταν ως μεγάλο πλήγμα για την άμυνα της ΑΕΚ, αφού μπροστά της είχε εύκολα παιχνίδια με Λαμία (0-0) και ΠΑΣ Γιάννινα (1-1) σε κύπελλο και πρωτάθλημα, μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Η αποθεραπεία κράτησε αρκετά περισσότερο, ενώ η άφιξη του Όγκνιεν Βράνιες έδωσε περιθώριο στον Τσιγκρίνσκι για πιο αργό ρυθμό στην αποκατάσταση. Στις 2 Ιανουαρίου 2017 επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα, όμως απουσίασε από τους αγώνες με Παναιτωλικό (0-0) και Αστέρα Τρίπολης (ήττα 2-3), αφού ήταν ανέτοιμος.

Πρώτο παιχνίδι: -

11 Ιανουαρίου 2017 - 26 Φεβρουαρίου 2017: 47 ημέρες

Στις 11 Ιανουαρίου αισθάνθηκε νέες ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό. Υποτροπή. Παρότι ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες για την επάνοδό του, το σώμα του δεν τον 'άκουσε'.

Έμεινε εκτός δράσης για περισσότερο από έναν μήνα, χάνοντας το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η επιστροφή του στην αποστολή προγραμματίστηκε για τον αγώνα με την ΑΕΛ, επίσης στην Καλογρέζα.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Αν και δεν υπήρχε ιδιαίτερος κίνδυνος για την άμυνα της ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ (που βρισκόταν πια στην τεχνική ηγεσία) ίσως κρατούσε τον παίκτη στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο τραυματισμός του Μιχάλη Μπακάκη άλλαξε τα σχέδια. Στο 50ό λεπτό ο Τσιγκρίνσκι έκανε την επάνοδό του μετά από σχεδόν 3,5 μήνες.

Πρώτο παιχνίδι: 26 Φεβρουαρίου 2017, ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-0 (40 λεπτά)

1 Μαρτίου 2017 - 9 Απριλίου 2017: 40 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: 1 Μαρτίου 2017, ΑΕΚ - Πλατανιάς 3-0 (5 λεπτά)

Ο Ουκρανός αμυντικός περίμενε πως και πως την επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα, μετά από τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ. Ο Χιμένεθ τον έβαλε στα πλάνα του για το επερχόμενο παιχνίδι με την Πλατανιά στο κύπελλο και όντως ο Ουκρανός πάτησε χορτάρι. Για 5 λεπτά...

Σε μία ανύποπτη φάση, έπεσε άτσαλα στο χορτάρι και τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι. Οι πόνοι ήταν τόσο έντονοι και το πρήξιμο τόσο μεγάλο, που χρειάστηκε να φύγει κατευθείαν για το νοσοκομείο.

Η διάγνωση ήταν συντριπτικό κάταγμα κερκίδας και το τρίωρο χειρουργείο ήταν απαραίτητο. Έξι εβδομάδες μετά από την επέμβαση θα γινόταν έλεγχος για την πόρωση του κατάγματος και η επάνοδός του υπολογιζόταν σε 8 εβδομάδες.

Ο Τσιγκρίνσκι άρχισε να δουλεύει με μπάλα νωρίτερα από το αναμενόμενο, την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν... άπιαστος στόχος, όχι όμως και ο αγώνας με τον Πλατανιά στην Κρήτη στις 6 Απριλίου.

Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είχε μαζί του ειδικό νάρθηκα από την Ιταλία, όμως δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Έμεινε στην Αθήνα και περίμενε 3 μέρες για τον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα στις 9 Απριλίου, όταν έκανε την επανεμφάνισή του και αγωνίστηκε για 90 λεπτά.

Πρώτο παιχνίδι: 9 Απριλίου 2017, ΑΕΚ - Κέρκυρα 5-0 (90 λεπτά)

11 Ιουλίου 2017 - 13 Ιουλίου 2017: 3 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: -

Η σεζόν ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα για τον Ουκρανό. Η θερινή προετοιμασία, όμως, όχι. Στις 11 Ιουλίου αποχώρησε από το πρόγραμμα στο Κίελτσε της Πολωνίας, καθώς παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Το πρόβλημα αποδείχθηκε ελαφρύ, με συνέπεια αγωνιστεί στο 2ο ημίχρονο του φιλικού με την Μπάνικ Οστράβα (νίκη 3-1) στις 14 Ιουλίου.

Πρώτο παιχνίδι: 14 Ιουλίου 2017, Μπάνικ Οστράβα - ΑΕΚ 1-3 (45 λεπτά)

24 Αυγούστου 2017 - 25 Αυγούστου 2017: 2 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: 24 Αυγούστου 2017, ΑΕΚ - Μπριζ 3-0 (90 λεπτά)

Ο Τσιγκρίνσκι βοήθησε ώστε η ΑΕΚ να κρατήσει στο μηδέν την Μπριζ σε δύο αγώνες και να τη στείλει στους ομίλους του Europa League. Όμως στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ υπέστη αιμάτωμα στη γάμπα, που τον κράτησε εκτός προπονήσεων ουσιαστικά για μία μέρα.

Στις 26 Αυγούστου συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για τους 'Ζωσιμάδες' και μία ημέρα αργότερα έπαιξε βασικός στη 'λευκή' ισοπαλία στα Γιάννινα.

Πρώτο παιχνίδι: 27 Αυγούστου 2017, ΠΑΣ - ΑΕΚ 0-0 (25 λεπτά)

27 Αυγούστου 2017 - 22 Νοεμβρίου 2017: 88 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: 27 Αυγούστου 2017, ΠΑΣ - ΑΕΚ 0-0 (25 λεπτά)

Ούτε κόντρα στον ΠΑΣ έμελλε να ολοκληρώσει το 1ο ημίχρονο. Αποχώρησε 'λαβωμένος' στο 25ο λεπτό, με συνέπεια να αποφασιστεί από κοινού με την ομάδα να προχωρήσει το... plan b

Ο Τσιγκρίνσκι έπρεπε να μπει ξανά στο χειρουργείο για να αντικαταστήσει τη λάμα που του είχε τοποθετηθεί στο χέρι κατά την επέμβαση του Μαρτίου. Ο τραυματισμός στα Γιάννινα ήταν μια ευκαιρία να μην περάσει ανεκμετάλλευτος ο χρόνος απουσίας του παίκτη.

Ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης αποφάσισε να υποβληθεί στην επέμβαση στον προσωπικό γιατρό του στην Ιταλία (σε συνεννόηση με τον σύλλογο) στις 4 Σεπτεμβρίου. Ο χρόνος επιστροφής υπολογιζόταν μεταξύ 6 και 8 εβδομάδων.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Στα μέσα Οκτωβρίου άρχισε να προπονείται με νάρθηκα, με συνέπεια να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Στις 22 του μήνα προπονήθηκε χωρίς νάρθηκα, αλλά ο στόχος του αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο δεν επετεύχθη.

Επόμενη ημερομηνία, ο αγώνας κόντρα στη Μίλαν στο ΟΑΚΑ στις 2 Νοεμβρίου, όμως η εικόνα του παίκτη δεν ικανοποίησε τον Χιμένεθ. Από τη στιγμή που ο Ούρος Τσόσιτς κατάφερε να ξεπεράσει το δικό του πρόβλημα σε χρόνο ρεκόρ, ο ανέτοιμος Τσιγκρίνσκι παρέμεινε στα πιτς.

Αυτό συνέβη και στο επόμενο παιχνίδι, κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-0) στο ΟΑΚΑ. Η διακοπή των πρωταθλημάτων ανάγκασαν την ΑΕΚ να κλείσει φιλικό με την Τσουκαρίτσκι στις 9 Νοεμβρίου, για να δει την ετοιμότητα του Ουκρανού και του Παναγιώτη Κονέ. Αγωνίστηκαν αμφότεροι (ο Τσιγκρίνσκι μόνο στο 1ο ημίχρονο) στην ήττα 0-1 και ο Χιμένεθ πήρε τον Τσιγκρίνσκι στην επόμενη αποστολή για επίσημη διοργάνωση.

Μόνο που δεν χρησιμοποίησε ούτε λεπτό τον Ουκρανό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1) στις 19 Νοεμβρίου, αφού τον θεώρησε ακόμη ανέτοιμο. Προτίμησε να τον κρατήσει μερικές μέρες ακόμα και να τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα στο παιχνίδι του Europa League με αντίπαλο τη Ριέκα (2-2).

Πρώτο παιχνίδι: 23 Νοεμβρίου 2017, ΑΕΚ - Ριέκα 2-2 (90 λεπτά)

3 Μαρτίου 2018 - 31 Μαρτίου 2018: 29 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: 26 Φεβρουαρίου 2018, Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-1 (90 λεπτά)

Ο Τσιγκρίνσκι επέστρεψε για τα καλά στην ενδεκάδα και ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Μάλιστα, σημείωσε το ένα από τα δύο γκολ της ανατροπής κόντρα στον Ολυμπιακό στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Ο Χιμένεθ τον προφύλαξε στον εκτός έδρας ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ (ήττα 1-2), ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο επιβαρυμένος οργανισμός του 'λύγισε' μία ημέρα πριν από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αφού υπέστη κάκωση αριστερού έσω πλαγίου.

Θεωρητικά δεν ήταν κάτι σοβαρό. Στην πράξη, ο Τσιγκρίνσκι δεν μπορούσε να προπονηθεί και απουσίασε από το περιβόητο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που δεν έληξε ποτέ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων έδωσε την ευκαιρία στον Τσιγκρίνσκι να κάνει πιο ήπια αποθεραπεία και στην ΑΕΚ να του προσφέρει το νέο συμβόλαιο που συζητούσε από τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν είχε τεθεί ξανά νοκ άουτ.

Την Πρωταπριλιά ήρθε η επιστροφή του παίκτη στους αγωνιστικούς χώρους, για το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Ουκρανός αγωνίστηκε για 90 λεπτά και η Ένωση νίκησε με 3-0, κάνοντας ακόμα ένα βήμα για τον τίτλο.

Πρώτο παιχνίδι: 1 Απριλίου 2018, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0 (90 λεπτά)

4 Μαΐου 2018 - 11 Μαΐου 2018: 8 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: 22 Απριλίου 2018, ΑΕΚ - Λεβαδειακός 2-0 (90 λεπτά)

Μέσα σε 7 ημέρες ο Τσιγκρίνσκι αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ωστόσο το τελευταίο εξ αυτών, κόντρα στον Λεβαδειακό, τον αποζημίωσε, αφού με αυτό η ΑΕΚ 'κλείδωσε' το πρωτάθλημα.

Την επόμενη αγωνιστική, για το παιχνίδι στην Κέρκυρα, έμεινε εκτός αποστολής "για προληπτικούς λόγους", όπως υποδείκνυαν τα ρεπορτάζ. Μάλιστα, βρήκε την ευκαιρία να κάνει... σκάουτινγκ στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στο 'Απόστολος Νικολαΐδης', ενόψει του τελικού κυπέλλου με τον 'δικέφαλο του βορρά'.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Παρ' όλα αυτά, μία ημέρα πριν από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, υπέστη σύσπαση δικεφάλου μηριαίου και απουσίασε από το φινάλε της σεζόν στη Super League.

Μετά από ένα μίνι σίριαλ, ο Ουκρανός ανέβασε στροφές και ήταν έτοιμος για τον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου, αν και όχι με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Πρώτο παιχνίδι: 12 Μαΐου 2018, ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 (90 λεπτά)

12 Ιουλίου 2018 - 18 Ιουλίου 2018: 7 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: -

Η θερινή προετοιμασία της ΑΕΚ στο Κίελτσε για τη σεζόν 2018-2019 είχε αρχίσει και ο Τσιγκρίνσκι αισθάνθηκε ελαφρές ενοχλήσεις στον δεξιό τετρακέφαλο. Μία ημέρα αργότερα απουσίασε από το τελευταίο φιλικό παιχνίδι στην Πολωνία, με την ΑΕΚ Λάρνακας, με συνέπεια να πάρει άδεια και να φύγει νωρίτερα για τη Βαρκελόνη, όπου ζει η οικογένειά του.

Επέστρεψε στην Αθήνα, όπου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα μέχρι τις 19 Ιουλίου, όταν επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς, έτοιμος για το φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Πρώτο παιχνίδι: 21 Ιουλίου 2018, Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-0 (30 λεπτά)

21 Ιουλίου 2018 - 6 Σεπτεμβρίου 2018: 48 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: 21 Ιουλίου 2018, Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-0 (30 λεπτά)

Το φιλικό με τον Ατρόμητο σηματοδότησε την έναρξη της σεζόν... κοστοβόρων τραυματισμών για τον Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός αμυντικός μπήκε αλλαγή στο 61' και στις καθυστερήσεις υπέστη θλάση 2ου βαθμού στον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Η διάγνωση τον οδηγούσε για τουλάχιστον έναν μήνα εκτός δράσης, κάτι που σήμαινε ότι θα έχανε όλη την προσπάθεια της ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League. Για καλή τύχη του, η Ένωση τα κατάφερε και έφτασε μέχρι τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έστω και χωρίς τη βοήθειά του.

Όπως συμβαίνει με τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ συνήθως, άργησε να ανεβάσει 'στροφές' για να μην πιέσει το ούτως ή άλλως ευπαθές μυικό σύστημά του. Σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης επέστρεψε στα τέλη Αυγούστου και έπαιξε βασικός στο φιλικό εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα, στο περιθώριο της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω εθνικών ομάδων.

Πρώτο παιχνίδι: 7 Σεπτεμβρίου 2018, Τρίκαλα - ΑΕΚ 1-4 (45 λεπτά)

7 Φεβρουαρίου 2019 - 8 Μαρτίου 2019: 30 ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: 7 Φεβρουαρίου 2019, Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1 (9 λεπτά)

Ο Τσιγκρίνσκι επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις στη νίκη επί του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ. Ακολούθησε το παιχνίδι με τον Άγιαξ στην Ολλανδία και η Τούμπα, όπου κάθισε στον πάγκο για να αγωνιστούν οι Μάριος Οικονόμου και Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Στη συνέχεια πήρε φανέλα βασικού, αγωνίστηκε ακόμα και σε μεσοβδόμαδο παιχνίδι κυπέλλου (με τη Λαμία), με συνέπεια να απουσιάσει λόγω κόπωσης από τον ακόλουθο εκτός έδρας αγώνα κόντρα στον Άρη στα τέλη Οκτωβρίου.

Μετά από δύο απανωτά δύσκολα παιχνίδια, κόντρα σε Παναθηναϊκό και Μπάγερν εκτός έδρας, έμεινε ξανά εκτός αποστολής λόγω κόπωσης στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Απών ήταν και από τον αγωνιστικό χώρο του Αγρινίου (κάθισε στον πάγκο), στη μοιραία ήττα από τον Παναιτωλικό, που οδήγησε στην αποπομπή των Λαμπρόπουλου, Τάσου Μπακασέτα και Σιμόες.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Από αυτόν τον αγώνα άρχισε ένα σερί 13 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις όπου συμμετείχε για 90 λεπτά. Το σερί διεκόπη στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου άρχισε ξανά βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε στο 9ο λεπτό λόγω νέου τραυματισμού.

Ο Τσιγκρίνσκι είχε ενοχλήσεις ψηλά στο ισχίο και δύο ημέρες αργότερα υποβλήθηκε σε απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος δεν έδειξε τίποτα ανησυχητικό. Ο Ουκρανός έκανε προσπάθειες για να προπονηθεί κανονικά και να περιληφθεί στα πλάνα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν τα κατάφερε και κάθισε στον πάγκο στην ήττα με 1-4.

Οι μέρες περνούσαν, ο 32χρονος αμυντικός έκανε ατομικό πρόγραμμα και απουσίαζε από αγώνες, μέχρι το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου έκανε την επανεμφάνισή του.

Πρώτο παιχνίδι: 9 Μαρτίου 2019, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0 (45 λεπτά)

9 Μαρτίου 2019 - 10 Μαΐου 2019 (;): 43 (;) ημέρες

Τελευταίο παιχνίδι: 9 Μαρτίου 2019, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-0 (45 λεπτά)

Ο Ουκρανός στόπερ άρχισε βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε πριν λήξει το ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς.

Ακριβής χρόνος επιστροφής δεν υπήρχε. Ο σύλλογος και ο παίκτης επέλεξαν να ελέγχουν το πρόβλημα κάθε μέρα και να κινηθούν συντηρητικά, αποφεύγοντας το νυστέρι, λόγω έλλειψης χρόνου.

Η ΑΕΚ, εξάλλου, έπρεπε να 'κλειδώσει' την 3η θέση και να προχωρήσει στο κύπελλο, οπότε υπολόγιζε στον Ουκρανό, τουλάχιστον για το φινάλε της χρονιάς.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι λείπει 405 ημέρες από τις 1.064 που είναι παίκτης της ΑΕΚ
EUROKINISSI

Στις 18 Απριλίου κατάφερε να βγάλει μέρος του κανονικού προγράμματος χωρίς προβλήματα και πλέον βαδίζει τον δρόμο της επιστροφής για πολλοστή φορά.

Στόχος είναι ο ενδεχόμενος τελικός κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 11 Μαΐου και μέχρι τότε δύσκολα θα συμμετάσχει στα τελευταία δύο παιχνίδια που απομένουν στη Super League.

Παρ' όλα αυτά, στην ΑΕΚ περιμένουν τον ηγέτη της άμυνας να επιστρέψει στους αγώνες μετά από δύο μήνες από την τελευταία εμφάνισή του, όπως κάνουν όλη αυτήν την 3ετία που ο Τσιγκρίνσκι προσφέρει τα μέγιστα, όποτε αγωνίζεται.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK