Επίσημα στην ΑΕΚ ο Λέσκοτ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του σπουδαίου Άγγλου αμυντικού Τζόλεον Λέσκοτ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσημα στην ΑΕΚ ο Λέσκοτ

Παίκτης της ΑΕΚ είναι με κάθε επισημότητα ο Τζόλεον Λέσκοτ. Ο 34χρονος άσος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, μετέβη στα γραφεία της Ένωσης και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες θα "καρπωθεί" συνολικά 800.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους επίτευξης στόχων.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την μεταγραφή του Αγγλου διεθνούς αμυντικού Τζόλεον Λέσκοτ, ο οποίος υπέγραψε πριν διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας και τον καλωσορίζουμε για το νέο μεγάλο κεφάλαιο στην τεράστια καριέρα του.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΛΕΣΚΟΤ

Ο Τζόλεον Λέσκοτ γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1982 στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Γουλβς και ξεκίνησε με τα χρώματά της την επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα κάνοντας ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών.

Στο τέλος της πρώτης του σεζόν ψηφίστηκε από τους οπαδούς της Γουλβς ως «νέος παίκτης της χρονιάς», τίτλος που του απονεμήθηκε και την επόμενη περίοδο. Στην τελευταία του σεζόν με τη Γουλβς (2005-6) ψηφίστηκε ως μέλος της κορυφαίας ομάδας της Championship και «παίκτης της χρονιάς» από τους συμπαίκτες του.

Μετά από έξι σεζόν με τη Γουλβς το καλοκαίρι του 2006 πήρε μεταγραφή για την Εβερτον στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια. Στο τέλος της πρώτης χρονιάς ψηφίστηκε «ποδοσφαιριστής της σεζόν» από τους συμπαίκτες του, ένας τίτλος που την επόμενη χρονιά του απονεμήθηκε και από τους οπαδούς της ομάδας. Το 2009 μετείχε στον χαμένο τελικό κυπέλλου Αγγλίας της Εβερτον από την Τσέλσι.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Λέσκοτ πήρε μεταγραφή για την Μάντσεστερ Σίτι στην οποία αγωνίστηκε για έξι σεζόν και με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ (2012, 2014), ένα Κύπελλο Αγγλίας (2011) και ένα Λιγκ Καπ (2014).

Το καλοκαίρι του 2014 πήρε μεταγραφή για την Γουέστ Μπρομ και πέρυσι αγωνίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Αστον Βίλα. Εχει συνολικά 286 εμφανίσεις στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ με 23 γκολ, 9 ασίστ, ενώ στα 100 ματς από αυτά η ομάδα του διατήρησε απαραβίαστη την εστία της!

Από το 2000 έως και το 2013 ο Τζόαν Λέσκοτ έπαιξε σε όλες τις εθνικές ομάδες της Αγγλίας, με αποκορύφωμα τις 26 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών της οποίας υπήρξε μέλος στην τελική φάση του Euro 2012 όπου πέτυχε και το μοναδικό του γκολ κόντρα στην Γαλλία.

Joleon Lescott, welcome to AEK Athens FC!

Δείτε VIDEOS με τα κατορθώματά του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το πάρε δώσε στη Super League
Οι Άγγλοι "γκρέμισαν" το twitter για ΑΕΚ και Λέσκοτ
Τα χρήματα του Λέσκοτ στην ΑΕΚ
Τζόλεον Λέσκοτ: Ένας γεννημένος μαχητής
Ο Λέσκοτ έφτασε στην Αθήνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK