Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Ντίας

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Χουάν Μανουέλ Ντίας, o οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με τον "Δικέφαλο".

Επίσημο: Στην ΑΕΚ ο Ντίας

Παίκτης της ΑΕΚ είναι κι επίσημα ο Χουάν Μανουέλ Ντίας. Ο Ουρουγουανός μπακ έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής (08/07) στην Αθήνα, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, μετέβη στα γραφεία της Ένωσης και υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.

Ο 28χρονος άσος θα αναχωρήσει άμεσα για Πολωνία μαζί με τον αρχισκάουτ, Άλεξ ντε Μπαρτόλο προκειμένου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Ένωσης, ενώ επέλεξε το νούμερο 13.

H ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Χουάν Μάνουελ Ντίας, o oποίος υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ στην τρέχουσα περίοδο, Χουάν Μάνουελ Ντίας, δήλωσε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του: "Είμαι υπερήφανος που ήρθα στην ΑΕΚ και θα αγωνιστώ σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Ολοκληρώνω ένα όνειρό μου να παίξω ποδόσφαιρο στην Ευρώπη και ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δόθηκε. Από εδώ και πέρα αυτό που θέλω είναι να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να βοηθήσω την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της. Θέλω να δώσω όσα περισσότερα μπορώ και να συμβάλλω στις αγωνιστικές επιτυχίες της νέας μου ομάδας".

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ

Ο Χουάν Μανουέλ Ντίας Μαρτίνες γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης στις 28 Οκτωβρίου του 1987. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στη Λίβερπουλ του Μοντεβιδέο, μετρώντας 23 συμμετοχές και 3 γκολ. Παράλληλα, χρίστηκε διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ουρουγουάης.

Το 2008 μεταγράφηκε στην Εστουδιάντες, όπου αγωνίστηκε για μία διετία, έχοντας 65 συμμετοχές και 1 γκολ. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τους "φοιτητές" του έδωσαν το εισιτήριο για τη Ρίβερ Πλέιτ (54 αγώνες - 2 γκολ).

Απ' το 2012 ανήκε στο δυναμικό της Νασιονάλ, της οποίας ήταν βασικό στέλεχος, μετρώντας 124 συμμετοχές και 5 γκολ. Είναι 9 φορές διεθνής με τη "σελέστε", ενώ αγωνίζεται ως αριστερός μπακ με ιδιαίτερα επιθετικό προσανατολισμό.

Δείτε VIDEO με τα κατορθώματά του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην Αθήνα ο Ντίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK