Έτοιμες "μεταγραφές" σε όλες τις θέσεις για Χιμένεθ!

Η ΑΕΚ... χαστουκίστηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, κυρίως λόγω των λίγων επιλογών του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο για να αντικαταστήσει ισάξια τους κουρασμένους βασικούς, ωστόσο η διακοπή του πρωταθλήματος φέρνει στον Ισπανό λύσεις... πολυτελείας και "στρατιώτες" έτοιμους για μάχη. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο περισσότερος κόσμος βλέποντας την ΑΕΚ να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει δύσκολα ματς σε Ευρώπη και Ελλάδα, δικαιολογημένα ξέχασε πως η Ένωση ταλαιπωρείται αρκετό καιρό τώρα από προβλήματα τραυματισμών παικτών που αν μη τι άλλο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και από την αρχή ενός αγώνα και εν μέσω αυτού.

Το "χαστούκι" στην Τρίπολη δεν γκρέμισε την ΑΕΚ από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενεργοποίησε όμως... συναγερμούς για το μέλλον σε κάποιες θέσεις μέσα στο γήπεδο που καλύφθηκαν από παίκτες οι οποίοι απέδειξαν ότι δεν είναι και οι καλύτεροι... κωπηλάτες και δεν εκμεταλλεύτηκαν προς όφελος τους την απουσία των βασικών "καπετάνιων".
Στην επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων κάτι αλλάζει και ο "δικέφαλος" κάνει... μεταγραφές εκ των έσω αφού αρκετές είναι οι επιστροφές που θα γεμίσουν τη φαρέτρα του Μανόλο Χιμένεθ ενόψει της δύσκολης συνέχειας εντός και εκτός συνόρων.

ΓΚΑΛΟ - ΛΟΠΕΣ

Ο Ροντρίγκο Γκάλο και περισσότερο ο Έλντερ Λόπες είναι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στα πλάγια της "κιτρινόμαυρης" οπισθοφυλακής. Ειδικότερα ο Πορτογάλος λείπει ιδιαίτερα από το αριστερό άκρο, καθώς παρέα με τον Μπακάκη από την άλλη πλευρά είχαν συνθέσει ένα δίδυμο μπακ που στην ΑΕΚ είχαν χρόνια να δουν. Πείσμα στην επίθεση και αφοσίωση στην άμυνα έλειψαν όσο η Ένωση έπαιξε με λύσεις ανάγκης στα αριστερά. Αμφότεροι δείχνουν να έχουν ξεπεράσει τα ζητήματά τους και μετά τη διακοπή θα βρεθούν στα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ.

ΣΙΜΟΕΣ

Ξεκάθαρη απώλεια στα ματς με τους Αυστριακούς και στην Τρίπολη ήταν ο Αντρέ Σιμόες. Η ΑΕΚ χρειάζεται δυνατό και υγιή τον Πορτογάλο και ο ίδιος το παλεύει αφού έχει ξεπεράσει το πρόβλημά του (θλάση) και προπονείται κανονικά για να είναι έτοιμος όταν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Τσόσιτς και Βράνιες "έδεσαν" τόσο καλά μαζί που η απουσία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι δεν ήταν αισθητή. Στα δύσκολα όμως που έρχονται η ΑΕΚ χρειάζεται τον Ουκρανό... καθοδηγητή της οπισθοφυλακής. Αργότερα, και αρχής γενομένης από το ματς με τον Ατρόμητο ο Βόσνιος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών, οπότε όταν... σπάει το Τσόσιτς - Βράνιες έχει αποδειχθεί ότι δύο "νέοι" μαζί στην άμυνα δεν τα βγάζουν εύκολα πέρα, χρειάζεται και η εμπειρία που προσδίδει ο Τσιγκρίνσκι όταν είναι υγιής.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έδειξε εξαιρετικά στοιχεία στην προετοιμασία και σε όσα ματς πρόλαβε να παίξει επίσημα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Δυστυχώς η ατυχία του χτύπησε για μία ακόμη φορά την πόρτα στην καριέρα του, αλλά ο νεαρός επιθετικός δεν "μάσησε" και στα Σπάτα λένε ότι καθημερινά δυναμώνει και σύντομα θα είναι έτοιμος να χρησιμοποιηθεί από τον Μανόλο Χιμένεθ.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μέγας άτυχος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος που στο περσινό ματς στα πλέι οφ με τον Πανιώνιο τραυματίστηκε και έχασε την ευκαιρία να περάσει την προετοιμασία με τη υπόλοιπη ομάδα. Στην ΑΕΚ τον στηρίζουν απόλυτα και υπερτονίζουν ότι δουλεύει σκληρά για να επιστρέψει στη δράση το συντομότερο δυνατό. Προπονείται κανονικά με το υπόλοιπο σύνολο και δεν αποκλείεται να πατήσει γήπεδο στο φιλικό της Πέμπτης με την Παναχαϊκή.

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εφόσον η ΑΕΚ δεν ατυχήσει μέχρι το χειμώνα και χάσει εκ νέου ένα... κάρο παίκτες από τραυματισμούς ο Χιμένεθ θα έχει πολλές λύσεις στα χέρια του για να ανακατέψει την τράπουλα, όποτε χρειαστεί με ορθολογικό τρόπο. Η διοίκηση άλλωστε έχει όλη τη διάθεση να τον βοηθήσει και στη επικείμενη μεταγραφική περίοδο δεν αποκλείεται να του κάνει και τα "δωράκια" του σε συγκεκριμένες θέσεις που η ομάδα κάνει "κρα" ότι χρειάζεται έξτρα λύσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK