Γιατί πήρε πίσω την παραίτηση ο Μανωλάς

Αν και αναίρεσε την πρόθεση αποχώρησης, το γυαλί μεταξύ Στέλιου Μανωλά και ΑΕΚ έχει ραγίσει. Η συντριβή της ομάδας Νέων, η μεταγραφή του γιου του και ο διάλογος με τον Βρέντζο τον έχουν φέρει προ της εξόδου.

Γιατί πήρε πίσω την παραίτηση ο Μανωλάς

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν ο Στέλιος Μανωλάς μετά την ήττα της Κ20 από τον Ολυμπιακό με 7-0, σκορ διαμορφωμένο από το πρώτο ημίχρονο, και άνθρωποι του περιβάλλοντός του μιλούσαν για αποχώρηση από την ΑΕΚ. Η σκέψη όμως δεν έγινε πράξη, τουλάχιστον προς παρόν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν εξελίξεις.

Το θέμα του προπονητή δεύτερης ομάδας της ΑΕΚ είναι απ' αυτά που απασχολούν Ντούσαν Μπάγεβιτς και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και η συντριβή από τους Πειραιώτες την περασμένη Κυριακή στον Ρέντη ενέτεινε την πίεση για αλλαγές.

Ο Μανωλάς ήταν εμφανώς επηρεασμένος απ' ό,τι συνέβη και η παραίτηση πέρασε από το μυαλό του, αφού είναι ένας ένας άνθρωπος που λαμβάνει βαρέως ακόμα και πιο… σοφτ αποτελέσματα.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ...

Η δικαιολογία πως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι μικρότεροι από τους αντιπάλους τους, την οποία επικαλούνται αρκετοί στις αποτυχίες της β' ομάδας, όπως μετά την ήττα στον τελικό της Β' Εθνικής από τον Εθνικό Γαζώρου, έχει μεν βάση. Ωστόσο η πραγματικότητα αυτή τη φορά, όπως αποτυπώνεται στο σκορ, διαφέρει πάρα πολύ για να δικαιολογηθεί.

Ναι μεν θα υποστηρίξει κανείς (και σωστά) ότι οι ομάδες νέων δεν είναι αποκλειστικά για να κερδίζουν, αλλά για να παράγουν παίκτες. Εδώ όμως πρόκειται για το σύνολο ενός προπονητή που έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με αυτή που προϋπήρχε. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μιλήσει στα μικρά παιδιά, λέγοντάς τους ότι σημασία έχει πάντα το αποτέλεσμα και η νίκη…

Το τι ακριβώς θα συμβεί με την περίπτωση του Μανωλά θα δείχνει ο χρόνος. Για την ώρα η αρχική σκέψη παραίτησης δείχνει να εγκαταλείπεται, όπως όμως στην περίπτωση του Κετσπάγια, φαίνεται να έχει υπάρχει ένα γυαλί που έχει ήδη ραγίσει ανεπανόρθωτα.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ

Προφανώς έχει σοβαρότερα θέματα η ΠΑΕ ΑΕΚ να λύσει στην πρώτη ομάδα και στα τμήματα υποδομής, πέρα από τη συνεργασία της με Μανωλά (ο οποίος θα ήταν λογικό να είχε παραιτηθεί). Διότι βεβαιωμένα πια υπάρχουν δυσλειτουργίες που έχουν να κάνουν με τη δομή του συλλόγου.

Και όπως συμβαίνει στην πρώτη ομάδα, η ΑΕΚ "κλαίει" ξανά για ένα πλάνο που έμεινε στη μέση και εγκαταλείφθηκε, γιατί αυτοί που αρχικά το "έτρεξαν" (Ζήκος) έφυγαν από το παράθυρο…

ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Μοιραία πια το κλίμα για τον Στέλιο έχει αλλάξει άρδην σε σχέση με ό,τι ίσχυε μετά την κατάκτηση του τροπαίου στον Τελικό του Κυπέλλου. Και ουδείς απορεί.

Διότι μεσολάβησαν δύο περιστατικά που έγειραν την πλάστιγγα. Αφενός η ανάδυση στη δημοσιότητα των διαλόγων με τον Βρέντζο για τη μεταγραφή του ανιψιού του Κώστα στον Ολυμπιακό.

Η ΧΑΡΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΙΜ

Αφετέρου η μεταγραφή του γιου του από τον Λεβαδειακό στην ΑΕΚ. Κατά πληροφορίες, αυτή ήταν η "χάρη" που ζήτησε ο βετεράνος στόπερ από τη διοίκηση για την κατάκτηση του Κυπέλλου, απαλλάσσοντάς την από οποιαδήποτε υποχρέωση καταβολής πριμ για την επιτυχία κόντρα στον Ολυμπιακό. Ούτως ή άλλως ο υιός Μανωλάς δεν ήταν επιλογή ούτε του προπονητή ούτε του τεχνικού διευθυντή. Αν και από επίσημα χείλη δεν επιβεβαιώνεται, επρόκειτο για το "δώρο" του "Δικεφάλου" στον Στέλιο, ο οποίος και πίστευε στις δυνατότητες του Κωνσταντίνου και επιθυμούσε να τον δει να φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Και το πέτυχε. Μέχρι τώρα πάντως ο μικρός είναι εκτός αποστολής, αφού λογίζεται ως ο τελευταίος των στόπερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK