Γιατί τελείωσε ο Ντε Μπαρτόλο από την ΑΕΚ

Την αποτυχία ποιας μεταγραφής χρεώθηκε ο Αργεντινός σκάουτ και αποτέλεσε παρελθόν από την Ένωση λίγες ώρες πριν από το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου και λίγες μετά από την ανακοίνωση για την απόκτηση του Βινίσιους. Το παρασκήνιο με Βιγιαφάνιες, Πατίτο Ροντρίγκες και Χουάν Ντίας... Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Γιατί τελείωσε ο Ντε Μπαρτόλο από την ΑΕΚ

Ο Άλεξ Ντε Μπαρτόλο αποτέλεσε παρελθόν και επίσημα από το πόστο του επικεφαλής στο τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ το απόγευμα της Τρίτης, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Βινίσιους Φρέιτας. Ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, αφού ο Ντε Μπαρτόλο «χρεώθηκε» ένα μεγάλο μέρος (το μεγαλύτερο) της αποτυχίας στη μεταγραφή του Περέιρα Ντίας από την Τζοχόρ.

Ο Αργεντίνος σκάουτ ήταν εκείνος που υποστήριζε ότι μπορεί η ΑΕΚ να προχωρήσει στην απόκτηση του συμπατριώτη του επιθετικού άμεσα, καθώς ο τελευταίος ήταν εύκολο -και άμεσο- να μείνει ελεύθερος από την ομάδα της Μαλαισίας. Τελικά αυτό δε συνέβη και η αποτυχία στη συγκεκριμένη ιστορία αποτέλεσε την ουσιαστική και τελική αιτία της έλλειψης εμπιστοσύνης.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΣΤΟ

Η συνεργασία του Ντε Μπαρτόλο με την ΑΕΚ δεν ξεκίνησε με την πρόσληψή του από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αλλά αρκετά νωρίτερα, όταν ο Αργεντίνος δούλευε ως μάνατζερ. Εκεί έγινε η γνωριμία η οποία στην πορεία έγινε πρόσληψη, αφού η εικόνα που αποκόμισαν οι άνθρωποι της «Ένωσης»-και κυρίως ο Δημήτρης Μελισσανίδης- ήταν θετική.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΙΒΕΣ

Τριβή με τον Ντε Μπαρτόλο υπήρξε και σε ορισμένα ζητήματα που προέκυψαν το καλοκαίρι, όμως τότε ήταν εμφανές ότι ο ευρύτερος σύλλογος είχε χαθεί στη μετάφραση λόγω της πολυφωνίας που υπήρξε σε αρκετά θέματα, κάτι που εκείνη την περίοδο "πλήρωσε" ο τότε διευθυντής της ομάδας Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς.

Εκτός των άλλων, στον πρώην -πλέον- σκάουτ της ΑΕΚ είχε αναγνωριστεί ότι πάλευε με τα θηρία αφού -τότε- το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας ήταν υπό καταρτισμό και στην ουσία ο Μπαρτόλο ήταν αρχισκάουτερ χωρίς υπόλοιπο… τμήμα σκάουτινγκ.

Ο "ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ" ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Παρότι κυκλοφορεί -κυρίως ως φήμη- το χρέωμα στον Ντε Μπαρτόλο για το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά την ανάληψη πόστου στην ΑΕΚ ο «δικός του» Λούκας Βιγιαφάνες πήγε στον Παναθηναϊκό, όμως η αλήθεια είναι πως στη συγκεκριμένη ιστορία υπήρχε οικονομική διαφορά με ένα ποσό που έπρεπε να καταβληθεί στην Ιντεπετιέντε στην οποία ανήκαν τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή (που αγωνιζόταν ως δανεικός στον Παναιτωλικό).

Από τις μεταγραφές στις οποίες ενεπλάκη ο Ντε Μπαρτόλο υπάρχει ανάμεικτη γεύση αφού είχε εμπλοκή σε υποθέσεις όπως αυτή του Πατρίσιο Ροντρίγκεζ, ο οποίος ποιοτικά μπορεί να σταθεί, όμως είχε εμπλοκή και στην απόκτηση του Ουρουγουανού αριστερού μπακ Χουάν Ντίας, ο οποίος δεν μπορεί να σταθεί ούτε… πρακτικά πάνω από ένα ημίχρονο σε αγώνα όπως απέδειξε η πραγματικότητα.

Πλέον η ΑΕΚ έχει διαφορετικό πρόσωπο στο συγκεκριμένο κομμάτι αφού ασχολήθηκε με τη στελέχωση του τμήματος σκάουτινγκ, με τελευταία -σοβαρή- προσθήκη τον Δημήτρη Μπαρμπαλιά που είχε από το 2008 μέχρι πρόσφατα ανάλογο ρόλο στον Ολυμπιακό και ειδικεύεται στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Γαλλίας.

ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΜΟΝΟΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Η παρουσία του Ντε Μπαρτόλο στην ΑΕΚ είχε χρονική διάρκεια ενός έτους, όσο δηλαδή διήρκησε το συμβόλαιό του με την «Ένωση», το οποίο εξέπνευσε και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ αποφάσισε να μην το ανανεώσει. Παρόλα αυτά ο τρόπος με τον οποίο χωρίζουν οι δύο πλευρές δεν είναι άσχημος. Ο Αργεντίνος έφυγε σαν φίλος από τον σύλλογο και δεν αποκλείεται να υπάρχει ανοιχτό κανάλι ανάμεσά τους μελλοντικά για κάποιες πιθανές -εξωτερικές- συνεργασίες σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως συνέβαινε και πριν αναλάβει πόστο ο Ντε Μπαρτόλο εντός κλαμπ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK