Η αδυναμία που εντόπισε -νωρίς- ο Κετσπάγια

Η ΑΕΚ κινείται ήδη για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού για να καλυφθεί η αδυναμία που διαπίστωσε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Η αδυναμία που εντόπισε -νωρίς- ο Κετσπάγια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από το ξεκίνημα, κιόλας, του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ΑΕΚ, αφού ο Τιμούρ Κετσπάγια πήρε μια δυνατή γεύση του ρόστερ που έχεις στα χέρια του, ζήτησε την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού. Οι άνθρωποι που τρέχουν τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ επέλεξαν τότε τον Χισάμ Μπελκαρουί για να στελέχωση τη συγκεκριμένη τρύπα για να καλυφθεί η επιθυμία του Γεωργιανού τεχνικού για απόκτηση στόπερ, ωστόσο περίπτωση του Αλγερινού δεν προχώρησε για τους γνωστούς λόγους.

Η θέση ξένου δεν άδειασε λόγω της άρνησης του Ντάρκο Ζόριτς να ανανεώσει το συμβόλαιο με την ΑΕΚ και να παραχωρηθεί δανεικός και ο Μπελκαρουί, τη μέρα που ετοιμαζόταν να πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα υπέγραψε νέο συμβόλαιο στην Τυνησία. Από τότε ακολούθησαν οι δύο ευρωπαϊκοί αγώνες της "Ένωσης" με τη Σεντ Ετιέν και το θέμα του στόπερ πήγε στο παρασκήνιο, αφού αναδείχθηκε περισσότερο το θέμα του χαφ λόγω των περιορισμένων επιλογών.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΣΤΟΠΕΡ

Παράλληλα, ο Κετσπάγια εξακολουθούσε να πιστεύει πως προτεραιότητα είναι η απόκτηση κεντρικού αμυντικού, ενώ υπήρξαν φωνές εντός του συλλόγου που θεωρούσαν πιο επιτακτική την απόκτηση χαφ λόγω πιο μετρημένων… κουκιών: Στην άμυνα έστω και ποσοτικά υπάρχουν επιλογές στην περίπτωση που γίνει μία στραβή, ενώ στα χαφ πίσω από τους Γιόχανσον-Σιμόες υπάρχει μόνο ο πολύ καλός αλλά προερχόμενος από την Κ20 Γαλανόπουλος (περίπτωση που όλοι καταλαβαίνουν πως χρειάζεται προσοχή) και ο Τζανετόπουλος που μπορεί να παίξει εναλλακτικά και εκεί. Οι υπόλοιπες λύσεις είναι αλλαγές θέσεων παικτών, όπως συνέβη με τον Λαμπρόπουλο στον με τη Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ, που στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΣΤΑ ΧΑΦ, ΑΛΛΑ...

Ο τεχνικός της ΑΕΚ θεωρεί ότι στο ρόστερ υπάρχουν αμυντικογενείς παίκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στον κέντρο. Παρότι το πιο ορθολογικό ακόμα κι από άποψη αριθμών παικτών να το δει κανείς, θα ήταν η ΑΕΚ να πάρει έναν χαφ αφού της έφυγαν δύο από το ρόστερ της περασμένης σεζόν (Κορδέρο-Ζουκουλίνι), η απόκτηση κεντρικού αμυντικού έχει λογική.

Μια χαρά πάει ο Τσιγκρίνσκι με τον Κολοβέτσιο, αλλά το γκολ του αποκλεισμού η ΑΕΚ με τη Σεντ Ετιέν το δέχθηκε -και- από λάθος στο κέντρο της άμυνας. Ο Ουκρανός δεν έκοψε τη μπάλα ενώ αυτή ερχόταν στην περιοχή και ο Κολοβέτσιος βγήκε πίσω από τον Μπέριτς. Σε μία φάση έγινε λάθος, θα πει κανείς και δε θα λέει ψέματα.

Ήταν όμως αρκετή αυτή η μία φάση για να χάσει η ΑΕΚ τις ελπίδες της να συνεχίσει στο Europa League. Αυτός είναι ο ένας λόγος. Ο άλλος λόγος είναι οι προσδοκίες για τον Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός έπαιξε πέρσι με την Ντνίπρο 15 ματς. Ενδεχομένως κάποιες φορές να λείψει. Καλό θα ήταν για την άμυνα των "κιτρινόμαυρων" να κάλυπτε τις -ενδεχόμενες- απουσίες του Ουκρανού, βρίσκοντας έναν στόπερ που θα μπορεί να παίξει και δίπλα του σε κάποια άλλα ματς. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται το πράγμα.

ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ

Μοιραία η κουβέντα πάει στο γιατί η ΑΕΚ πάει για κεντρικό αμυντικό και στο κατά πόσο δεν καλύπτεται ο προπονητής της από τα στόπερ που σήμερα έχει. Η αλήθεια είναι η προφανής, αφού για να κινείται η ομάδα για απόκτηση κεντρικού αμυντικού, πάει να πει πως κάτι βλέπει να λείπει από τους υπάρχοντες. Όπως και να το δει κάποιος, ο Κετσπάγια προσπαθεί να βάλει στο κέντρο της άμυνας στοιχεία που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.

Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον Κολοβέτσιο, η απόκτηση ενός ακόμα στόπερ δε σημαίνει "κάψιμο", αφού σε κάθε περίπτωση είναι από τους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν και πιο μακροπρόθεσμα το κλαμπ. Ενδεχομένως να σημαίνει μείωση των λεπτών συμμετοχής, αλλά για να φανεί και αυτό θα πρέπει πρώτα να προχωρήσει κάποια περίπτωση για να γίνει σαφές τι ακριβώς στόπερ θα προσθέσει στο ρόστερ της η ΑΕΚ.

Ξεκαθαρίζεται ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή (του στόπερ) είναι άσχετη με το τι θα γίνει με τον αντικαταστάτη του Μπαρμπόσα, αν ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Πορτογάλου στην Αλ Ουασλ, με την έννοια πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θα γίνει ούτως ή άλλως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τελειώνει του Μπαρμπόσα, ψάχνεται για αντικατάσταση η ΑΕΚ
Η μαύρη εμφάνιση και η 3η φανέλα που θα συζητηθεί

News 24/7

24MEDIA NETWORK