Η αρρώστια της ΑΕΚ και το... φάρμακο!

Η απόφαση της ΑΕΚ να μην κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα χαφ το περασμένο καλοκαίρι κρίθηκε -φυσιολογικά- ως λανθασμένη και πλέον η προσπάθεια να διορθωθεί η κατάσταση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. "Κιτρινόμαυρες" ματιές στον… παρτενέρ του Σιμόες στη Μορεϊρένσε.

Η αρρώστια της ΑΕΚ και το... φάρμακο!

Το περασμένο καλοκαίρι, στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά από μια κομβική απόφαση, σχετικά με τα χαρακτηριστικά του επιπλέον ποδοσφαιριστή που επρόκειτο να αποκτήσει. Τελικά, παρότι στα στόπερ τα κουκιά φαίνονταν επαρκή, η απόφαση που πάρθηκε είχε να κάνει με την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αν και στα χαφ τα κουκιά έβγαιναν εμφανώς λιγότερα. Η ΑΕΚ απέκτησε τον Λέσκοτ πλαισιώνοντας τους ήδη υπάρχοντες Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο, μένοντας με τους Σιμόες, Γιόχανσον και Γαλανόπουλο ως 6-8άρια.

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Η πορεία των γεγονότων απέδειξε πως η συγκεκριμένη απόφαση ήταν λανθασμένη, αφού οι -αρκετές- ατυχίες… φωταγώγησαν το πρόβλημα το οποίο έδειχνε να υφίσταται σε μεγαλύτερη διάσταση. Αρχικά ήρθε η ίωση του Γιόχανσον στον αγώνα ρεβάνς με τη Σεντ Ετιέν στην Αθήνα και η τενοντίτιδα του Σιμόες που κράτησε εκτός τον Πορτογάλο σε «Καραϊσκάκη» και Λάρισα. Στην ΑΕΚ είναι εδώ και καιρό αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση, αν και η αλήθεια είναι πως υπήρχαν εξαρχής φωνές εντός του κλαμπ που τόνιζαν την ανάγκη να αποκτηθεί χαφ το περασμένο καλοκαίρι αντί στόπερ.

Όπως και να έχει σημασία έχει ότι έχει εμπεδωθεί στις τάξεις του συλλόγου η ανάγκη να αποκτηθεί ένας ακόμα χαφ για να αυξηθούν οι λύσεις του προπονητή και να υπάρχει ποδοσφαιριστής που να είναι ετοιμοπόλεμος για να μπει και να παίξει σε περίπτωση που τα πράγματα στραβώσουν, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές μέσα στη σεζόν. Η απόφαση να αποκτηθεί χαφ η οποία είχε κολλήσει τον περασμένο Γενάρη στη… μετά-Κάτσαρ εποχή, είναι πλέον ειλημμένη και οι περιπτώσεις που εξετάζει η ΑΕΚ είναι αρκετές.

Ο... ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥ ΣΙΜΟΕΣ

Η τελευταία που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της πορτογαλικής εφημερίδας A’ Bola, είναι ο άλλοτε παρτενέρ του Αντρέ Σιμόες στον άξονα της Μορεϊρένσε τη σεζόν 2014-15, Ροντρίγκο Μπατάλια. Ο Μπατάλια τη σεζόν της ανόδου της Μορεϊρένσε στη μεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας μέτρησε 24 συμμετοχές (o Σιμόες είχε 32 ματς) και έκανε την πιο γεμάτη του σεζόν μέχρι σήμερα. Είναι αποτέλεσμα των τμημάτων υποδομής της Ουρακάν, από την οποία πήρε μεταγραφή στη Ρασίνγκ τον Ιούλιο του 2013 για να γίνει συμπαίκτης των Σάχα, Πελετιέρι και Ζουκουλίνι. Το ταξίδι του στην Ευρώπη ξεκίνησε μέσω… Μπράγκα, στην οποία ανήκει αλλά παραχωρείται συνέχεια ως δανεικός. Αυτή τη στιγμή παίζει στην Τσάβες (ως δανεικός πάντα) με την οποία στην τρέχουσα σεζόν έχει προλάβει να μετρήσει σε 8 συμμετοχές δύο γκολ.

Το συμβόλαιό του με την Μπράγκα λήγει το καλοκαίρι του 2017, οπότε μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στο… target group της ΑΕΚ, καθώς δεν είναι δύσκολη περίπτωση για τα οικονομικά της δεδομένα. Είναι 25 ετών, έχει ύψος 1,87. Το αν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη ιστορία για την Ένωση θα το δείξει η πορεία, όπως φυσικά θα δείξει το αν η περίπτωση του Μπατάλια απασχολήσει τον χειμώνα ή το καλοκαίρι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτή τη φορά έχει εντοπιστεί το λάθος και υπάρχει πρόθεση να διορθωθεί. Το θέμα είναι να μη… χάσει η ομάδα το τρένο μέχρι να συμβεί αυτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK