Η μέρα της κρίσης για Μπαρμπόσα

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς θα συμβεί με την ενδεχόμενη μετακίνηση του Έλντερ Μπαρμπόσα στην Αλ Ουάσλ. Τα ποσά, το ποσοστό μεταπώλησης της Μπράγκα που καθυστέρησε την κατάσταση και η συνέχεια για την ΑΕΚ.

Η μέρα της κρίσης για Μπαρμπόσα

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό το ενδεχόμενο της μετακίνησης του Ελντέρ μπαρμπόσα στην Αλ Ουάσλ. Η ομάδα του Μάρτιν Αρουαμπαρένα… μαρκάρει ιδιαίτερα έντονα τον Πορτογάλο μέσοεπιθετικό της ΑΕΚ και πλέον όλα δείχνουν ότι η υπόθεση παίρνει το δρόμο της, με τον Μπαρμπόσα να εγκαταλείπει την «Ένωση» στην οποία βρίσκεται από το 2014. Η επιστροφή των Αράβων τις τελευταίες μέρες με βελτιωμένη πρόταση έβαλε την υπόθεση σε νέα δεδομένα, τα οποία δεν αποκλείεται ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας να πάρουν επίσημη μορφή.

Παρότι ο ίδιος ο Πορτογάλος αρχικά ήταν θετικός στο να μείνει στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ (ή καλύτερα δεν καιγόταν να φύγει) λόγω του γεγονότος ότι η οικογένειά του βολεύτηκε τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, το μεγάλο συμβόλαιο που το προσφέρει η Αλ Ουασλ και πιθανότατα δεν πρόκειται να βρει πουθενά αλλού ο Έλντερ, έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο ως προς την (ξεκάθαρη πια) επιθυμία του παίκτη.

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΟΥ DEAL

Mε τις χθεσινές προχωρημένες επαφές ανάμεσα στην ΑΕΚ, τον μάνατζερ του Μπαρμπόσα, Κιμ Ριμπέιρο και των ανθρώπων της Αλ Ουάσλ, όλα δείχνουν ότι απομένουν ελάχιστα πράγματα για να προχωρήσει η πώληση. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά τότε η ΠΑΕ θα βάλει στα ταμεία της ένα ποσό της τάξης των 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο τραπεζικός λογαριασμός του ίδιου του ποδοσφαιριστή θα αποκτήσει αρκετά μεγαλύτερη κίνηση σε σχέση με αυτή που υπήρχε στη μέχρι τώρα καριέρα του. Συγκεκριμένα οι Αραβες προσφέρουν στο Μπαρμπόσα ένα ποσό κοντά στις 700 χιλιάδες ευρώ. Εκτόξευση στις απολαβές του Πορτογάλου αν σκεφτεί κανείς πώς αυτή τη στιγμή είναι 29 ετών και προέρχεται από ένα συμβόλαιο στην ΑΕΚ αγγίζει τις 250.000 ευρώ και λήγει τον επόμενο Ιούνιο.

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ

Σημαντική παράμετρος η οποία στην ουσία θα κρίνει την έκβαση του σοβαρού ενδεχόμενου της πώλησης του Μπαρμπόσα, είναι και το ποσοστό μεταπώλησης της Μπράγκα. Η πορτογαλική ομάδα έχει να λαμβάνει το 40% του συνολικού ποσού που θα διαθέσει η Αλ Ουασλ στην ΑΕΚ για τη μεταγραφή, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση ως προς τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Όπως και να έχει όμως, η όλη ιστορία θα ξεκαθαρίσει σήμερα και στην «Ένωση» επιδιώκουν να είναι όσο πιο… αφάγωτο γίνεται το ποσό.

Μονόδρομος η απόφαση για τον παίκτη

Το βέβαιο είναι πως ακόμα και να του πρότεινε του Μπαρμπόσα η ΑΕΚ ανανέωση με αυξημένες αποδοχές, η χασούρα του παίκτη σχετικά με το συμβόλαιο της Αλ Ουασλ που -θεωρητικά- θα απέρριπτε θα ήταν μεγάλη σε κάθε περίπτωση. Λίγο πριν τα 30 του ο Πορτογάλος θέλει το επόμενό του συμβόλαιο να είναι κάπως… δυνατό και η ΑΕΚ που θεωρεί πως έχει πιάσει ήδη το πικ του δεν θα του πρόσφερε ένα ποσό μεγαλύτερο των 350.000 ευρώ (στην καλύτερη περίπτωση).

Το σκεπτικό και οι επόμενες κινήσεις

Kι αν για τον Μπαρμπόσα η πρόταση των Αράβων έδειχνε να αποτελεί μονόδρομο, για την ΑΕΚ σε επίπεδο οικονομικών είχε λογική, έχει όμως και κόστος ως προς το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν είναι και ότι πιο ανώδυνο λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα (έστω και υπό κ.σ.) να χάνεται ένας βασικός ποδοσφαιριστής με χαρακτηριστικά από τα οποία αν μη τι άλλο δεν… ξεχειλίζει το υπάρχον ρόστερ. Η επιτυχία, όμως, στο συγκεκριμένο deal (όπως συμβαίνει σε κάθε παρόμοια περίπτωση) θα κριθεί από τις επόμενες κινήσεις και φυσικά από την απόφαση της ΑΕΚ για το αν θα προχωρήσει οριστικά για την απόκτηση επιπλέον εξτρέμ για να αντικαταστήσει τον Μπαρμπόσα, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μετακίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

H επιστροφή της ποιότητας

News 24/7

24MEDIA NETWORK