H παρουσίαση και οι προτάσεις των ακαδημιών της ΑΕΚ

Tα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ παρουσίασαν χθες το οργανόγραμμά τους για τη νέα σεζόν και στο περιθώριο της συζήτησης αναφέρθηκαν ορισμένες καινοτομίες των «κιτρινόμαυρων» ακαδημιών.

H παρουσίαση και οι προτάσεις των ακαδημιών της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του οργανογράμματος των τμημάτων υποδομής και της ενημέρωσης για τις ακαδημίες της «Ένωσης» ακούστηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία είναι αρκετά σημαντικά και ενδεικτικά της στρατηγικής που υπάρχει στους «κιτρινόμαυρους».

Κατ’ αρχήν πρέπει να γίνει γνωστό ότι τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ στην παρούσα φάση βρίσκονται στην πιο τελειοποιημένη μορφή τους. Ορισμένες ομάδες που ήταν πέρσι -αναγκαστικά- μικτές… ανεξαρτητοποιήθηκαν και κατηγοριοποιήθηκαν ξανά.

Πέραν από την ανακοίνωση και από επίσημα χείλη (διά στόματος Ντούσαν Μπάγεβιτς) της πρόθεσης να δημιουργηθεί ένα ακόμα γήπεδο για να δουλεύει ακόμα καλύτερα η ΑΕΚ σε συνολικό επίπεδο, οι «κιτρινόμαυροι» αυξήθηκαν και σε αριθμό. 51 νέοι ποδοσφαιριστές έχουν ενταχθεί στην ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ, μάλιστα, έχουν προσλάβει πτυχιούχο αγγλικής φιλολογίας προκειμένου να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από την επαρχία και ζουν μακριά από τα σπίτια τους. Αναφέρθηκε αρκετές φορές τόσο χθες όσο και στο παρελθόν, ότι στην «Ένωση» δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των ποδοσφαιριστών.

Προτάσεις για Λίγκα και αλλαγές

Αρκετό ενδιαφέρον είχαν και οι προτάσεις των ανθρώπων της «Ένωσης» για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των τμημάτων υποδομής όλων των ομάδων. Η πρώτη πρόταση έχει να κάνει με τη δυνατότητα για περισσότερες αλλαγές, γιατί, όπως είπε και ο Στέλιος Μανωλάς, οι τρεις αλλαγές περιορίζουν τη βελτίωση των ποδοσφαιριστών κάτι που δεν ευνοεί τον λόγο ύπαρξης αυτών των ομάδων.

Τέλος, η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με τη δημιουργία μίας λίγκας (Γ’ Εθνική) στα πρότυπα του εξωτερικού (π.χ. στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα Β’) με ομάδες οι οποίες δεν θα έχουν το δικαίωμα ανόδου και θα εξυπηρετούν για να παίρνουν εμπειρίες σε πιο δυνατές συνθήκες οι νεαροί ποδοσφαιριστής.

H παρουσίαση και οι προτάσεις των ακαδημιών της ΑΕΚ
H παρουσίαση και οι προτάσεις των ακαδημιών της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK