Η πρώτη δράση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τους πρόσφυγες

H ΠΑΕ ΑΕΚ πραγματοποίησε την πρώτη δράση της για τους πρόσφυγες, με τα μέλη της διοίκησης, τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αλλά και εκπροσώπους από την τωρινή ομάδα να μαζεύουν και να μεταφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Περιφέρειας Αττικής.

Την πρώτη της δράση "ανθρωπιά για τους πρόσφυγες" ολοκλήρωσε το μεσημέρι σύσσωμη η οικογένεια της ΑΕΚ. Τα δύο πούλμαν της πρώτης ομάδας και των Ακαδημιών αναχώρησαν μετά την προπόνηση από τα Σπάτα με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ευάγγελο Ασλανίδη και τον εκτελεστικό διευθυντή, Ντούσαν Μπάγεβιτς και με προορισμό το πολύ καλά οργανωμένο "Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων" του Νοτίου τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Παρόντες στην πρώτη δράση ήταν οι παλαίμαχοι άσοι της ομάδας, Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου, Στέλιος Σεραφείδης, Γιώργος Κεφαλίδης και Θωμάς Μαύρος, η τωρινή ομάδα εκπροσωπήθηκε από τους Πέτρο Μάνταλο, Χρήστο Αραβίδη, Ελντερ Μπαρμπόσα και Γιάκομπ Γιόχανσον, ενώ τέσσερις νεαροί ποδοσφαιριστές εκπροσώπησαν τις ομάδες υποδομής του συλλόγου.

Οι άνθρωποι της ομάδας ξεναγήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστο Καπάταη στο χώρο έκτασης 4.000 τ.μ. όπου γίνεται η συγκέντρωση όλων των ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες (και από εκεί γίνεται η διανομή τους στα κέντρα μετεγκατάστασης) και στη συνέχεια βοήθησαν συμβολικά στη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΑΕΚ, που είχε συγκεντρωθεί στα Σπάτα και είχε φορτωθεί από το πρωί στα δύο πούλμαν.

Προσφέρθηκαν αναπηρικά αμαξίδια για τα οποία υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία MEDICIN, συσκευασμένα σνακ, αντισηπτικό υγρό, αναλγητικά και εξειδικευμένα φάρμακα, παιδικά συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες από την BIONAΤ, χυμοί σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΛΟΥΞ και εμφιαλωμένο νερό σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία ΔΙΟΣ.

Οι δράσεις για τους πρόσφυγες θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες στα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων με προσφορά έτοιμων γευμάτων.