Ο Ντίντακ, ο Ντίας και ο... εξορκισμός στα Σπάτα

Η γκίνια στην ΑΕΚ συνεχίζεται, αφού ο Ντίντακ χτύπησε στην προπόνηση και είναι αμφίβολος για το ματς της Λάρισας που ακολουθεί και ο Τιμούρ Κετσπάγια ετοιμάζει -για παν ενδεχόμενο- τον Ντίας. Η επιλογή του έμπειρου σε ψηλό επίπεδο, αλλά σε πτωτική τάση Ουρουγουανού μπακ.

Ο Ντίντακ, ο Ντίας και ο... εξορκισμός στα Σπάτα

O τραυματισμός που υπέστη ο Ντίντακ στην προπόνηση της Τρίτης μετά από ένα μαρκάρισμα του Μανωλά διαφοροποιεί τα πλάνα του Κετσπάγια, αφού είναι αμφίβολο αν θα έχει στη διάθεσή του στη Λάρισα τον Ισπανό αριστερό μπακ. Η κατάσταση στα Σπάτα επιβάλλει… από αγιασμό μέχρι εξορκισμό, μια και μετά τον Σιμόες, που είναι "χλωμός", τον Λέσκοτ, που έχει βγει ούτως ή άλλως νοκ-άουτ, τον Βάργκας, που δεν προλαβαίνει, και τον Πατίτο, που πάει για τιμωρία, η ΑΕΚ χάνει ακόμα ένα βασικό ποδοσφαιριστή από έναν αγώνα στον οποίο -για την ίδια- δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Από τη στιγμή που ο βασικός και αναντικατάστατος Ντίντακ είναι αμφίβολος (η συμμετοχή του θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες) η κατάσταση διαμορφώνεται έτσι που στην 11άδα των "κιτρινόμαυρων" για το ματς κόντρα στη θεσσαλική ομάδα ενδέχεται να βρεθεί νέο πρόσωπο. Οι επιλογές του Κετσπάγια για την αντικατάσταση του Ισπανού στο αριστερό άκρο της άμυνας είναι δύο: ο Χουάν Ντίας, που αποκτήθηκε για μπακ-απ του Ντίντακ και ο Κωνσταντίνος Μανωλάς, που όμως δεν υπολογίζεται από τον προπονητή.

ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΥ

Γίνεται συνεπώς αντιληπτό ότι ο Ουρουγουανός είναι αυτός που θα πάρει φανέλα βασικού στη Λάρισα και στην ουσία θα πάρει τα πρώτα του -επίσημα- λεπτά με τη φανέλα της ΑΕΚ. Μέχρι τώρα ο Ντίας έχει παίξει μόνο σε φιλικά ματς, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κετσπάγια και να τον πείσει ότι πρέπει να προτιμάει αυτόν αντί του -μπαρουτοκαπνισμένου- Ντίντακ.

Ο λόγος έχει να κάνει περισσότερο με το γεγονός ότι ο Τιμούρ έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Ισπανό ως προς τα ανασταλτικά καθήκοντά του, αφού θέλει από το μπακ να είναι πρώτα… μπακ. Ο Ντίας είναι καλύτερος στο κομμάτι του παιχνιδιού από τη μέση και μπροστά, σπάει καλύτερα τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά βγάζει μια αμφιβολία για το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει ανασταλτικά.

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΌΝΑ, Η ΡΙΒΕΡ ΚΑΙ Η ΠΤΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ως ποδοσφαιριστής μόνο τυχαίος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχει συμμετοχή σε τελικό διηπειρωτικού κόντρα στην Μπαρτσελόνα (το 2009 ως παίκτης της Εστουδιάντες) είναι καθρέπτης των παραστάσεων που έχει, τη στιγμή που έχει φορέσει τη βαριά φανέλα της Ρίβερ έστω και σε δύσκολη γι' αυτή στιγμή.

Από την άλλη δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι ήρθε στην ΑΕΚ σε πτωτική πορεία από τη Ρασίνγκ Μοντεβιδέο, η οποία τερμάτισε στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα Ουρουγουάης. Δεν τον πήραν τα χρόνια (είναι 28), προλαβαίνει να φέρει στα όσα την κατάσταση και ο χρόνος θα ξεκινήσει να γράφει από τη Δευτέρα στη Λάρισα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK