Ιστορικό νταμπλ νικών της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού μετά από 20 χρόνια

Η ΑΕΚ σκόραρε για πρώτη φορά στο "Καραϊσκάκης" στο πρωτάθλημα μετά το 2010 ενώ πανηγύρισε το "2 στα 2" μέσα στην ίδια σεζόν μετά τη σεζόν 1997-98. Διαβάστε αναλυτικά.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τα τελευταία χρόνια το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" είχε μετατραπεί σε τόπος ποδοσφαιρικού μαρτυρίου για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, με τον Ολυμπιακό να έχει πετύχει μεγάλες νίκες και τον "Δικέφαλο" να αδυνατεί να πετύχει γκολ από το 2010!

Το βράδυ της Κυριακής ωστόσο οι "κιτρινόμαυροι" πήραν το αίμα τους πίσω και μάλιστα με σαδιστικό τρόπο αφού αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 81ο λεπτό με το γκολ του Ανσαριφάρντ και ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο, έκαναν μοναδική ανατροπή, με τα γκολ των Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη στο 87' και στο 93'.

Αυτά ήταν τα πρώτα τέρματα της ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκης" για τη Super League μετά από οκτώ χρόνια (!) ενώ είναι εντυπωσιακό πως η τελευταία φορά που νίκησε την ίδια σεζόν τον Ολυμπιακό εντός και εκτός έδρας ήταν το 1997-98: 1-0 στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Ντέμη Νικολαΐδη και 1-0 σε αυτό του δεύτερου γύρου στο "Νίκος Γκούμας" με σκόρερ τον Βεριντιάνο Μαρσέλο!

Η τελευταία φορά δε που πέτυχε νικητήριο γκολ στην έδρα του Ολυμπιακού ήταν το 2002-03, όταν ο Κώστας Κατσουράνης "πάγωσε" την Ριζούπολη με γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK